Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

Μπροστά στη μαζική αλληλεγγύη το δικαστήριο αθώωσε τους 3 αγωνιστές.Το κράτος και η παρέα
των Φούχτελ, Ράϊχενμπαχ και ΣΙΑ δεν άντεξαν, όμως, την αθώωση των 3 εργαζόμενων της Θεσσαλονίκης! Έτσι, έπειτα από έφεση που άσκησε σε βάρος τους η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κατσή, θα δικαστούν ξανά. Ταυτόχρονα, αναγγέλθηκε η έναρξη ΕΔΕ εναντίον του δάσκαλου Θανάση Αγαπητού, αλλά και ενός ακόμα αγωνιστή, του Ηλία Σμήλιου, δασκάλου και μέλους του Γ.Σ. της
ΑΔΕΔΥ! Πρόκειται για μια προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος και των αγωνιστών, μήνυμα ενάντια στις αντιστάσεις που αναπτύσσονται  από το λαό και τους εργαζομένους απέναντι στην βάρβαρη πολιτική τους, που για να περάσει χρειάζεται καταστολή, βία και τρομοκρατία.

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

                                                                     

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα,

τηλ. 210-3820537, 6937547624, 6977652768,

email: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

  16/11/2012

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταγγέλλει την κυβέρνηση η οποία παραμονές Πολυτεχνείου, κάνοντας χρήση του βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης, έδωσε εντολή σε ασφαλίτες να συλλάβουν, μία ημέρα μετά, στο σχολείο μπροστά στους μαθητές του, τον δάσκαλο Θανάση Αγαπητό, μέλος ΔΣ Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ Θεσ/νίκης και πρώην μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στο χώρο εργασίας τους, τους εργαζομένους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο, τους απήγγειλε κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους δικάζει στις 28 Νοέμβρη. Επίσης καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γιατί συνέλαβε δεκάξι νεολαίους μέσα στο Πανεπιστήμιο μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.

      Οι διώξεις, κατά παραγγελία της γερμανικής αντιπροσωπείας (;) των Φούχτελ, Ράιχενμπαχ και ΣΙΑ, όχι απλώς δεν μας φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο. Η τροϊκανή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στον πιο επαίσχυντο ρόλο, παρέα με την ΕΕ και το ΔΝΤ του κεφαλαίου, τη Μέρκελ, τους τραπεζίτες και τα αφεντικά, με τη βία, τον αυταρχισμό, τις συλλήψεις και τους εκβιασμούς επιχειρεί να υλοποιήσει τη βάρβαρη πολιτική της. Αξιοποιεί για μια ακόμα φορά  τους κατασταλτικούς μηχανισμούς με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και τη φίμωσή τους, προκειμένου να υλοποιηθεί η αντιδραστική πολιτική της.

     Ό,τι και να κάνουν, με όσες συλλήψεις και προσπάθειες τρομοκράτησης, οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας, ενάντια στη «μπότα» του χρέους και των μνημονίων με πείσμα και αποφασιστικότητα, αλλά οι αγώνες τους θα αναπτυχθούν και θα κλιμακωθούν ενάντια σε κάθε απόλυση, κάθε αντεργατικό μέτρο, για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων. Άμεση απελευθέρωση και απαλλαγή από τις κατηγορίες των συλληφθέντων!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ