Αλληλεγγύη στον Σίμο Σεϊσίδη και στον Άρη Σειρινίδη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6938-204777, 6974-439203, 6977-652768

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Απόφαση ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 18-9-2011

Τον πυροβόλησαν από πίσω στο πόδι, με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό, τον δυσφήμησαν με τη συνεργασία ΜΜΕ, τον κρατούν φυλακισμένο και στο τέλος τον κατηγορούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού που πάτησε τη σκανδάλη. Ο αναρχικός Σίμος Σεϊσίδης δικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για μια υπόθεση που δείχνει τι μπορεί να πάθει κάποιος αν δεν σταματήσει για αστυνομικό έλεγχο. Κι ο Σεϊσίδης είχε συγκεκριμένους λόγους που άρχισε να τρέχει στις 4 Μαΐου του 2010. Επί τέσσερα χρόνια ήταν καταζητούμενος για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα», για την οποία όμως αθωώθηκε πανηγυρικά πριν από λίγο καιρό. Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τον είχε επικηρύξει για 600.000 ευρώ. Σήμερα αντιμετωπίζει κατηγορίες που αποδεικνύουν τις αστυνομικές πρακτικές και το πώς αυτές «ξεπλένονται» και χρησιμοποιούνται πολιτικά για την παραγωγή τρομοϋστερίας.

Βρισκόταν πεζός στην περιοχή των Πετραλώνων όταν του έκαναν σήμα δύο περιπολικά στο πλαίσιο ερευνών για μια ληστεία. Δεν σταμάτησε και ακολούθησε καταδίωξη. Ακολούθως πυροβολήθηκε πισώπλατα από τον αστυνομικό Παναγιώτη Μπώκο, όπως επιβεβαιώνει η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση. Επιπλέον, η χειρουργός ορθοπεδικός Ιωάννα Πασπάτη αναφέρει στην ιατρική γνωμάτευση πως «το θύμα, όπως προκύπτει από την εικόνα και τη θέση των τραυμάτων που προκάλεσε η βολίδα κατά την είσοδο και έξοδο αυτής, πυροβολήθηκε από πίσω και με φορά από κάτω προς τα πάνω».

Η μέχρι τώρα δικαστική διαχείριση της υπόθεσης παραβλέπει προκλητικά τα στοιχεία της δικογραφίας, με αποτέλεσμα την αντιστροφή των ρόλων του θύματος και του δράστη. Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του  αστυνομικού για την παρ’ ολίγον δολοφονία του Σ. Σεϊσίδη. Μετά τον τραυματισμό του, πάνοπλοι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν στο ΚΑΤ, τον έβρισαν και τον φωτογράφισαν. Στην ίδια δίκη δικάζεται και ο Αρης Σειρηνίδης, φίλος και σύντροφος του φυλακισμένου αναρχικού. Συνελήφθη τυχαία στην ευρύτερη περιοχή σε διαφορετικό σημείο. Αντιμετωπίζει πλημμεληματικές κατηγορίες, ενώ η αστυνομία προσπάθησε να συνδέσει τους δυο τους με ληστεία σε πολυκατάστημα παρόλο που γνώριζε ότι δεν είχαν την παραμικρή σχέση. Στη συνέχεια ενέπλεξε τον Σειρηνίδη για επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ, με μοναδικό στοιχείο ένα δείγμα DNA. Ωστόσο, το κατηγορητήριο κατέρρευσε στη δίκη που έγινε.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στα φροντιστήρια καθηγητών εκφράζει την αλληλεγγύη της στους Σίμο Σεϊσίδη και και Άρη Σειρηνίδη και απαιτεί να σταματήσει κάθε δίωξη και να αποφυλακιστεί ο Σίμος Σεϊσίδης