Αλληλεγγύη στον αγώνα των λιμενεργατών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρεά Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6974-439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Αθήνα 20/10/2008

 

 ΨΗΦΙΣΜΑ

 Ο ΣΕΦΚ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του στον αγώνα των λιμενεργατών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών στην Κινεζική εταιρεία COSCO.

 Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών δεν σημαίνει μόνο εκποίηση δημόσιου πλούτου, αλλά και άμεση υποβάθμιση της θέσης των εργαζομένων, ακύρωση εργατικών κατακτήσεων και σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Γι’ αυτό το λόγο και πιστεύουμε για το εργατικό κίνημα δεν τίθεται θέμα «αναδιαπραγμάτευσης» αλλά ακύρωσης της αποικιοκρατικής συμφωνίας με την COSCO και επανακατοχύρωσης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού. Η στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα σπεύδει να πράξει μετεκλογικά, αποτυπώνει το βαθμό στον οποίο ενστερνίζεται την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη πολιτική και προσυπογράφει πλήρως τις απαιτήσεις των δυνάμεων του κεφαλαίου. Φαίνεται αυτό και από τον τρόπο με τον οποίο συντονίζεται με το αντεργατικό παραλήρημα των εκπροσώπων των εργοδοτικών οργανώσεων

 Ο αγώνας των λιμενεργατών οφείλει να γίνει αγώνας ολόκληρου του εργατικού κινήματος, αγώνας όλων των σωματείων για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, αλλά και για να ανατραπούν όλες οι ιδιωτικοποιήσει δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών. Μόνο ο ανυποχώρητος ταξικός αγώνας μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπές πολιτικών και σε κατακτήσεις για τους εργαζομένους. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΕΦΚ καλεί τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια να στηρίξουν τον αγώνα των λιμενεργατών και να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης που οργανώνονται αυτό το διάστημα.  

                                    Για το ΔΣ του ΣΕΦΚ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

 

ΑΝΝΑ ΛΕΚΑΚΗ