Καλούμε τη Δευτέρα 13 του Οκτώβρη στις 11.30 σε συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας, Σταδίου 29, όπου θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση υπουργείου, εργοδότη και του ΣΕΦΚ.

...

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768,

6937547624, 6978613862

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

12/10/2014

 

Είναι γνωστό σε όλες/ους ότι ο εργοδότης του φροντιστηρίου «Πρίσμα» απέλυσε τη συνάδελφο Α.Σ. (9/5/2014), η οποία κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης 24 χρόνια, καθώς αυτή και μόνο αυτή δίδασκε το αντικείμενο της πολιτικής οικονομίας. H συνάδελφος απολύθηκε γιατί διεκδίκησε (1/4/2014) στην Επιθεώρηση Εργασίας και επέβαλε στον εργοδότη να της καταβάλει 5.700 Ευρώ, δεδουλευμένα 2 χρόνων (με μηνιαίο μισθό την τελευταία ακαδημαϊκή χρονιά 270 Ευρώ καθαρά), αλλά και γιατί, όπως δήλωσε ο ίδιος ο εργοδότης στην Επιθεώρηση Εργασίας, δεν αρκέστηκε να προσφύγει στην Επιθεώρηση, «…αλλά πήγε και στο σωματείο της, τον ΣΕΦΚ…»

Το Σάββατο 11 του Οκτώβρη στις 10.00πμ στα γραφεία μας, Λόντου 6 και Μεσολογγίου, ήταν δημόσια ανακοινωμένη προσυγκέντρωση για την κινητοποίηση έξω από το φροντιστήριο «Πρίσμα», 4 μέρες μετά την απόρριψη, με δικαστική απόφαση, της απαίτησης του εργοδότη Β. Γκούμα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων του ΣΕΦΚ έξω από το φροντιστήριο. Εκείνη την μέρα το υπουργείο δημόσιας τάξης έστειλε ισχυρές κατασταλτικές δυνάμεις στην είσοδο των γραφείων πρωτοβάθμιων σωματείων και του ΣΕΦΚ. Από το πρωί υπήρχε οπλισμένος ανώτερος αξιωματικός με περιπολικό, 2 αστυφύλακες και 1 άτομο, το οποίο έφερε σακίδιο, ως συνοδούς του. Στις 11.00 πμ, όταν κατεβήκαμε κάτω από τα γραφεία, για να κινηθούμε προς το φροντιστήριο, διαπιστώσαμε ότι στη Σόλωνος και στη Ζωοδόχου Πηγής, τους δρόμους δηλαδή που είναι κάθετοι στη Λόντου, εκτός από τους παραπάνω υπήρχαν ισχυρές ειδικές δυνάμεις «δέλτα».

Καλέσαμε τον οπλισμένο ανώτερο αξιωματικό να αποχωρήσει μαζί με τους συνοδούς του, το περιπολικό και τους «δέλτα». Απάντησε ότι δεν μπορεί να δώσει εντολή στους «δέλτα», και μετά από επικοινωνία του με το υπουργείο δημόσιας τάξης δήλωσε ότι έχει εντολή να παραμείνει έξω από τα γραφεία.

Είναι ξεκάθαρο σε όλες/ους ότι αυτό το γεγονός είναι συνέχεια των γεγονότων στην επιθεώρηση εργασίας στην Πατησίων 37. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που ευθύνεται για τον εργασιακό μεσαίωνα και τον κοινωνικό εκφασισμό, καθώς στέλνει δημόσιους υπαλλήλους του κατασταλτικού μηχανισμού να τρομοκρατήσουν απολυμένους, ανέργους και εργαζομένους, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο εργοδότης μπορεί να απολύει και στη συνέχεια να απευθύνεται στο υπουργείο δημόσιας τάξης και να απαιτεί να υπάρχει κατασταλτικός μηχανισμός, όχι μόνο στην είσοδο της επιχείρησής του, αλλά και στην είσοδο των γραφείων ακηδεμόνευτων πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η απάντησή μας ήταν άμεση, με μοίρασμα ανακοινώσεων και συνθήματα, καταγγείλαμε το γεγονός και με πορεία, από τη Σόλωνος και την Ακαδημίας φτάσαμε απέναντι από το φροντιστήριο, όπου καλέσαμε τον εργοδότη να επαναπροσλάβει την απολυμένη συνάδελφο και καταγγείλαμε το υπουργείο δημόσιας τάξης και την κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, στην είσοδο του φροντιστηρίου παρέμεινε το πλήρωμα του περιπολικού και ο ανώτατος αξιωματικός και στο τέλος της Γενναδίου υπήρχε ισχυρή δύναμη «δέλτα».

Καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία δημόσιας δύναμης έξω από τα γραφεία εργατικών σωματείων, την ασφυκτική παρουσία κατασταλτικού μηχανισμού κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που καλούν τα συνδικάτα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και αλληλέγγυα σωματεία, την παρακολούθηση των γραφείων εργατικών σωματείων, τη συνεχιζόμενη στοχοποίηση του ΣΕΦΚ…

Η τρομοκρατία του κράτους, του κεφαλαίου

και του ταξικού πολέμου δεν θα περάσει.

 

Ο αγώνας δεν ποινικοποιείται,

 δεν καταστέλλεται, συνεχίζεται:

 

Καλούμε τη Δευτέρα 13 του Οκτώβρη στις 11.30 σε συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας, Σταδίου 29, όπου θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση υπουργείου, εργοδότη και του ΣΕΦΚ.