Καλούμε σωματεία, εργαζομένους και ανέργους, συλλογικότητες γειτονιάς το Σάββατο 18 του Οκτώβρη στις 10.30 πμ στην προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΣΕΦΚ, Λόντου 6 και Μεσολλογγίου, για την κινητοποίηση έξω από το φροντιστήριο Πρίσμα.

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768,

6937547624, 6978613862

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

14/10/2014

Tη Δευτέρα 13 του Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση διευθυντή της διεύθυνσης αμοιβής εργασίας του υπουργείου υπουργείου, του εργοδότη του φροντιστηρίου Πρίσμα και του ΣΕΦΚ. Με ισχυρή αστυνομική δύναμη ΜΑΤ και κατεβασμένα ρολά υποδέχθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας τους συναδέλφους που συγκεντρώθηκαν, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Στη συνάντηση, ο εργοδότης Βασίλειος Γκούμας, συνοδευόμενος μόνο από τη γραμματέα του, άκουσε την πρόταση του διευθυντή της διεύθυνσης αμοιβής εργασίας του υπουργείου: «εντός 8 ημερών να απαντήσει εγγράφως σχετικά με τους πιθανούς τρόπους επίλυσης της διαφοράς, ώστε να επαναπροσληφθεί η εργαζόμενη». Στο σημείο αυτό, το σωματείο πρότεινε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις για 8 μέρες αυτές, μέχρι την απάντηση του εργοδότη. Ο Βασίλειος Γκούμας φάνηκε αρχικά να συζητά μια τέτοια εκδοχή. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μίας ώρας με τον δικηγόρο του, Χ.Λιούλιο, γενικό γραμματέα εφοπλιστικής ένωσης, εκδήλωσε με τον πιο προκλητικό τρόπο αδιάλλακτη στάση: αρνήθηκε να αποδεχθεί την πρόταση και δήλωσε, γραπτώς, ότι δεν πρόκειται να απαντήσει, ενώ ζήτησε να καταγραφεί 2 φορές σε κείμενο 100 λέξεων ότι: «θα συμμορφωθεί πλήρως με την τελεσίδικη απόφαση των δικαστηρίων».

Ο εργοδότης επέμεινε ότι ο λόγος της απόλυσης της συνάδέλφου είναι ότι προσέφυγε στον ΣΕΦΚ και στην Επιθεώρηση Εργασίας, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για συνδικαλιστική εκδικητική καταχρηστική απόλυση.

Επίσης, δήλωσε ότι οι ώρες εργασίας του καθηγητή που έχει προσληφθεί στη θέση της συναδέλφου είναι 5 ώρες τη βδομάδα, δηλαδή 200 Ευρώ μισθός! Δήλωσε ότι δεν έχει ποτέ απολύσει κανένα και δεν μπορεί το πράξει τώρα. Βέβαια, την ίδια ηθική αξία και ευαισθησία δεν την είχε στις 9 του Μάη, όταν απέλυσε τη συνάδελφο και της απαγόρευσε να διδάξει στις μαθήτριες και τους μαθητές της τον τελευταίο μήνα μέχρι τις 12 Ιουνίου, οπότε και εξεταζόταν το μάθημα της οικονομίας… Καταστρέφοντας τη σχέση δασκάλου-μαθητή, αλλά και αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις μαθητών και γονέων…

Ο ΣΕΦΚ έθεσε στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, την τεράστια ευθύνη που φέρει η κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας σε ό,τι αφορά την πολιτική της κατάργησης των ΣΣΕ αλλά και της παντελούς έλλειψης κατοχύρωσης των εργαζομένων που καταφεύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας και δικαιώνονται, καθώς ο εργοδότης καταβάλει τα οφειλόμενα, αλλά στη συνέχεια απολύονται…

Ο ΣΕΦΚ δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Η μάχη αυτή είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος, κάθε αγωνίστριας κάθε αγωνιστή. Είναι μάχη τιμής να μην περάσει η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, η απαγόρευση των συγκεντρώσεων, να αποχωρήσει ο κατασταλτικός μηχανισμός από τα γραφεία των πρωτοβάθμιων σωματείων και την είσοδο του χώρου εργασίας στις κινητοποιήσεις μας. Θυμίζουμε ότι στις 5 Νοεμβρίου εκδικάζεται η κυρία συζήτηση των ασφαλιστικών που έχει καταθέσει ο εργοδότης απαιτώντας την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και τη φυλάκιση 3 συναδέλφων.

Καλούμε σωματεία, εργαζομένους και ανέργους, συλλογικότητες γειτονιάς το Σάββατο 18 του Οκτώβρη στις 10.30 πμ στην προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΣΕΦΚ, Λόντου 6 και Μεσολλογγίου, για την κινητοποίηση έξω από το φροντιστήριο Πρίσμα.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη…