Ο αγώνας δεν ποινικοποιείται, δεν καταστέλλεται

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

 

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768,

6937547624, 6978613862

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

1/10/2014

 

O εργοδότης του φροντιστηρίου Πρίσμα Βασίλειος Γκούμας, αφού απέλυσε τη συνάδελφο Α.Σ.(9/5/2014), μετά από 24 χρόνια συνεχούς εργασίας, γιατί διεκδίκησε(1/4/2014) και επέβαλε στην Επιθεώρηση Εργασίας να της καταβάλει 5.700 Ευρώ δεδουλευμένα 2 χρόνων, αφού επιχείρησε να ποινικοποιήσει με την κλήση κατασταλτικού μηχανισμού στις συγκεντρώσεις που καλεί το σωματείο έξω από το φροντιστήριο, αφού χρησιμοποίησε το ΑΤ Καλλιθέας για να καλέσει την συνάδελφο «δι΄υπόθεσίν της» και να της «μεταφέρει την επιλογή του εργοδότη να καταθέσει αγωγή ύψους 30.000 Ευρώ, εάν δεν σταματήσει τις συγκεντρώσεις του σωματείου», προχώρησε την 1η Οκτώβρη 2014, σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απολυμένης συναδέλφου, του προέδρου του ΔΣ του ΣΕΦΚ Κλέαρχου Σμυρναίου και του ειδικού γραμματέα του ΔΣ του ΣΕΦΚ και εκπροσώπου του σωματείου στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Διονύση Αμπάτη. Με το δικόγραφο αυτό, ενημερωθήκαμε ότι ήδη έχει υποβάλει 2 μηνύσεις εναντίον μας.

Η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων με το αίτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής εκδικάζεται τη Δευτέρα στις 9.00πμ στην πρώην σχολή Ευελπίδων στο κτίριο 5 (ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας). Απαιτεί «να απαγορευθεί στο σωματείο και στους καθ΄ ων, η πραγματοποίηση συγκεντρώσεων  έμπροσθεν του φροντιστηρίου και σε ακτίνα περιμετρικά μικρότερη των 200 μέτρων με απειλή χρηματικής ποινής ύψους 5.000 Ευρώ και προσωπική κράτηση  1 μηνός σε κάθε φυσικό πρόσωπο των καθ΄ ων για κάθε παραβίαση της εκδοθησομένης απόφασης και της προσωρινής διαταγής»

Αποτελεί απόπειρα ποινικοποίησης του δικαιώματος της συγκέντρωσης, της εργατικής διεκδίκησης, επιδιώκει την παραδειγματική καταστολή του σωματείου, αποτελεί στοχοποίηση των 3 συναδέλφων, ενώ επιδιώκει την οικονομική εξόντωσή τους και τη φυλάκισή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο συνάδελφοι είναι απολυμένοι από τα φροντιστήρια Ανέλιξη και Ένεκα Παιδείας, γιατί υπερασπίστηκαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβρη του 2012 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στη φασιστική χαφιέδικη εργοδοτική ιστοσελίδα «antisefk- grosse luge», μαύρη λίστα των εργαζομένων στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης με το ψηφοδέλτιο όπου συμμετείχαν και οι 3 συνάδελφοι, αλλά και φωτογραφίες και διεύθυνση κατοικίας των μελών του ΔΣ του ΣΕΦΚ. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι τα κοινά γραφεία ΣΕΦΚ-Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής – Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων  ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη λυσσαλέα προσπάθεια εργοδοτικών/φασιστικών κέντρων να διαλύσουν τα ταξικά σωματεία και τους αγωνιστές τους. Εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική  συγκυρία, όπου το ακροδεξιό πολιτικό προσωπικό εφοπλιστών – εθνικών εργολάβων – ιδιοκτητών των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης θέλει να καταργήσει κάθε εργατικό δικαίωμα, να επιβάλει παντού την υποτίμηση της εργατικής δύναμης. Θέλουν να τρομοκρατήσουν, να εξαθλιώσουν οικονομικά και ηθικά τους εργαζομένους και τους ανέργους. Θέλουν να επιβάλουν τον κανιβαλισμό και τον κοινωνικό εκφασισμό.

Καλούμε το Σάββατο 4 του Οκτώβρη στις 10.00πμ στα γραφεία μας Λόντου 6 και Μεσολογγίου προσυγκέντρωση για την κινητοποίηση στο φροντιστήριο «Πρίσμα» (Ακαδημίας και Γενναδίου).

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση Αλληλεγγύης τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη στις 9.00πμ, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων (κτίριο 5) όπου θα συζητηθεί η απαίτηση του εργοδότη Γκούμα  να εκδοθεί  προσωρινή διαταγή για την ποινικοποίηση του αγώνα και την απαγόρευση συγκεντρώσεων του σωματείου έξω από το φροντιστήριο «Πρίσμα» και την επιβολή χρηματικής ποινής ύψους 5.000 Ευρώ και προσωπική κράτηση  1 μηνός στους 3 συναδέλφους για κάθε κινητοποίηση.

Η μαζική συγκέντρωση είναι η μόνη που μπορεί να επιβάλει την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφου Α.Σ., αλλά και να στείλει το μήνυμα παντού:

Ο αγώνας δεν ποινικοποιείται, δεν καταστέλλεται