Το Υπουργείο Παιδείας και ο Εργασιακός Μεσαίωνας στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)


Μέλος ΟΙΕΛΕ
Ανδρεά Λόντου 6, 10681 Αθήνα
τηλ. 210-3820537, 6974-439203
e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr
Αθήνα 11/09/2008


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ


ΤΟ ΔΣ του ΣΕΦΚ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να απαγορεύσει σε όσους εργάζονται ως ωρομίσθιοι στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) να εργάζονται παράλληλα ως μισθωτοί καθηγητές σε φροντιστήρια.

Με προκλητικό τρόπο το Υπουργείο Παιδείας απαγορεύει σε ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς της ΠΔΣ, με 2-10 ώρες εργασίας την εβδομάδα, να εργάζονται στη μόνη άλλη εργασιακή διέξοδο που έχουν, καταδικάζοντας τους σε συνθήκη  εργασιακής εξαθλίωσης, την ίδια στιγμή που οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων στην ΠΔΣ είναι τεράστιες και ξεπερνούν τον έναν χρόνο.

Επιπλέον, η απαγόρευση αυτή θα αξιοποιηθεί από τους εργοδότες – ιδιοκτήτες φροντιστηρίων που θα εκβιάζουν όσους καθηγητές είναι ταυτόχρονα και ωρομίσθιοι στην ΠΔΣ να εργάζονται στα φροντιστήρια ανασφάλιστοι διευρύνοντας το φαινόμενο της μαύρης εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο:
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει την απαράδεκτη εγκύκλιο για την ΠΔΣ.

Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την υπεράσπιση της εργασιακής αξιοπρέπειας των εργαζομένων στην ΠΔΣ και θα στηρίξουμε όποιον/α συνάδελφο θελήσει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του/της (καταβολή δεδουλευμένων, αμοιβές αργιών κτλ)
Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να στηρίξουν τους ωρομίσθιους συναδέλφους, να τους εγγράψουν ως ισότιμα μέλη τους, να οργανώσουν κινητοποιήσεις για την εξάλειψη των απαράδεκτων συνθηκών οργάνωσης και εργασίας στην ΠΔΣ (αδιαφάνεια στις προσλήψεις, εφαρμογή συστημάτων «αξιολόγησης – χειραγώγησης», ελαστική εργασία, απαράδεκτη μισθοδοσία).
Επιμένουμε στο στόχο του πανεκπαιδευτικού κινήματος για μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και για κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο.   

Για το ΔΣ του ΣΕΦΚ

          Ο πρόεδρος                                          Ο γραμματέας
      Σταμάτης Κρητικός                                 Παναγιώτης Σωτήρης