Αλληλεγγύη στον πρόεδρο της ΣΒΕΟΔ, Ανδρέα Γιαννάκη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777,6974439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Αθήνα, 5/12/2010

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΦΚ 5 Δεκέμβρη 2010

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον πρόεδρο της Συνέλευσης Βάσης των Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) Ανδρέα Γιαννάκη.

Καταγγέλλουμε την εταιρεία ΑSC courier, γιατί απέλυσε στις 12\10\2010 τον συνδικαλιστή και πρόεδρο της ΣΒΕΟΔ Ανδρέα Γιαννάκη. Ο Ανδρέας Γιαννάκης είχε απολυθεί ξανά από την εταιρεία το 2007, αν και ήταν και τότε μέλος του ΔΣ του σωματείου. Το παράνομο της απόλυσής του κρίθηκε και από τα δικαστήρια, με αποτέλεσμα τον Μάη του 2009 να γίνει επαναπρόσληψή του από την εταιρεία. Η απόλυση του μαχόμενου συνδικαλιστή είναι αποτέλεσμα της επιβολής της συσκευής pda στους οδηγούς δικύκλων από την εταιρεία και τον αγώνα της ΣΒΕΟΔ εναντίον των pda. Ο εργαζόμενος παρακολουθείται και ελέγχεται κάθε στιγμή για τις «επιδόσεις» του, μέσα σε ένα ήδη επιβαρημένο εργασιακό περιβάλλον που ευνοεί τα ατυχήματα, με εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, αλλά και κατάργηση προσωπικών δεδομένων.  

Ο Ανδρέας αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει pda. Στα μέσα του Γενάρη αυτού του χρόνου ήρθε εξώδικο που το καλούσε να παρουσιαστεί στην επιτροπή του άρθρου 15 (αυτή αποτελείται από έναν δικαστή, έναν εκπρόσωπο του ΣΕΒ και ένα μέλος της ΓΣΕΕ). Οι κατηγορίες ήταν εξύβριση και άρνηση εργασίας λόγω της μη χρήσης της συσκευής pda.  Η απόφαση που βγήκε 3 μήνες μετά, αποθέωσε το διευθυντικό δικαίωμα λέγοντας πως η άρνηση της χρήσης της συσκευής συνιστά άρνηση εργασίας (παρ’ ότι παρέδιδε τον ίδιο αριθμό δεμάτων με τους υπόλοιπους…). Έγινε έφεση και η απόφαση βγήκε καταδικαστική, αμέσως στις 12 Οκτώβρη, μόλις καθαρογράφηκε η απόφαση, ο Ανδρέας λάμβανε το 22ο εξώδικο της εταιρείας που του κοινοποιούσε την απόλυσή του.

Η απόλυση του προέδρου του Σ.Β.Ε.Ο.Δ. είναι πρόκληση για όλο το εργατικό κίνημα, γι΄ αυτό χρειάζεται να δημιουργηθεί πλατύ μέτωπο αλληλεγγύης και συμπαράστασης τόσο στο πρόσωπο του Ανδρέα Γιαννάκη, όσο και στο σωματείο του.

Απαιτούμε να επαναπροσληφθεί αμέσως  ο συνδικαλιστής εργάτης, πρόεδρος της ΣΒΕΟΔ, Ανδρέας Γιαννάκης.

Αλληλεγγύη στους απεργιακούς αγώνες των εργατών στην ΑSC courier.