Να τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά

Χιλιάδες εργαζομένοι και εργάτες κόντρα στον υποταγμένο κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ διαδήλωσαν μαζικά τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

(ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 210-5238148, 6974-439203 fax: 210-5230819

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

 

 

 

Παρέμβαση του ΣΕΦΚ στο φροντιστήριο «Ηράκλειτος» που λειτουργούσε την 1η Μαΐου 2009

 

 

Την Πρωτομαγιά, ημέρα αγώνα των εργαζομένων, αλλά και κατοχυρωμένη υποχρεωτική αργία για τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, εντοπίστηκε να λειτουργεί το φροντιστήριο «Ηράκλειτος» στην Αθήνα. Ύστερα, όμως, από τη μαζική παρέμβαση του σωματείου, το φροντιστήριο υποχρεώθηκε να διακόψει τη λειτουργία του και να κλείσει. Φάνηκε για άλλη μια φορά ότι το σωματείο μπορεί να επιβάλει την τήρηση της συλλογικής σύμβασης και να δώσει  αγωνιστική απάντηση στις προκλήσεις της εργοδοσίας.

 

Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων

 

Με αγώνες τιμάμε την Πρωτομαγιά

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)


Μέλος ΟΙΕΛΕ
Ανδρεά Λόντου 6, 10681 Αθήνα
τηλ. 210-3820537, 6974-439203
e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr
Αθήνα 1/05/2009

Η εργατική πρωτομαγιά αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση τιμής στους αγώνες των εργατών που με τίμημα τη ζωή τους, συνέβαλαν στην ανατροπή των συνθηκών άγριας εκμετάλλευσης, στην κατάκτηση του 8ωρου το 1986 στο Σικάγο.

Σήμερα, το Κεφάλαιο αντεπιτίθεται σε όλο τον κόσμο και στην Ε.Ε.  Κατάργηση του 8ωρου, ανεργία, υποαπασχόληση, ανασφάλιστη και επισφαλής εργασία…

Η κρίση του Κεφαλαίου επιχειρείται να γίνει κρίση των εργαζομένων. Γενικευμένες απολύσεις, καταστρατήγηση και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ακρίβεια, φτώχεια, δουλεμπόριο.

Στήριγμα του Κεφαλαίου και της πολιτικής εξουσίας είναι ο υποταγμένος συνδικαλισμός της καθεστωτικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ με τα δεκάδες εργοδοτικά σωματεία, τους αποσπασμένους επαγγελματίες «συνδικαλιστές» που έχουν την εξουσία να διορίζουν και να αποσπούν εργαζομένους, να τρώνε από το μέλι των επιτροπών και των Δ.Σ. των οργανισμών τους οποίους συνδιαχειρίζονται.

Απέναντι σε αυτούς τα ανυπόταχτα συνδικάτα των εργατών/τριών του ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού και οι εργαζόμενοι/ες που δεν πειθαρχούν, που αναζητούν την ταξική συνείδηση στη ρήξη με την εργοδοσία με τίμημα την απόλυση, αυτοί που δε σκύβουν το κεφάλι στα αφεντικά, αλλά και δεν υπακούν στον κομματικό μηχανισμό. Είναι αυτοί που είναι από τα κάτω.

Τους ενώνει ο αγώνας, η αλληλεγγύη και όχι καριέρα, η σύγκρουση με το οικονομικό και πολιτικό σύστημα και όχι η διαμεσολάβηση και η συμφιλίωση.

Οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια βιώνουμε καθημερινά τις ίδιες πιέσεις και νιώθουν την ίδια ανασφάλεια με τους υπόλοιπους εργαζομένους. Με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Με ελαστικό ωράριο και λειψά ένσημα. Με παραβιάσεις της συλλογικής σύμβασης. Με ωρομίσθια κάτω από την σύμβαση και δώρα που δεν καταβάλλονται. Με την σύνταξη άπιαστο όνειρο. Με το 8ωρο δουλειάς, όταν υπάρχει, να αντιστοιχεί σε πενιχρό εισόδημα.

Μόνος δρόμος ο δρόμος του αγώνα

Ø       για σταθερή μόνιμη δουλεία για όλους Έλληνες και μετανάστες

Ø       κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος

Ø       συμβάσεις αορίστου χρόνου-αυξήσεις στους μισθούς-λιγότερη δουλεία

Ø       να δοθεί τέλος σε κάθε είδους δουλεμπόριο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Ο αγώνας στα χέρια των εργατών

Κανείς στη δουλειά...

Όλοι στους δρόμους του αγώνα,

να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά.