Kάτω τα χέρια από τον Κώστα Τουλγαρίδη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ

 

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταγγέλλει τη δίωξη του συναδέλφου συνδικαλιστική Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου»  από τον προϊστάμενο του 2ου γραφείου Π.Ε. Αν. Αττικής κατ’ εντολή της διευθύντριας εκπαίδευσης Αν. Αττικής και του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής, που είναι ένα  ακόμη επεισόδιο στο έργο τρομοκράτησης του λαού από την ξενόδουλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ολοφάνερα δίωξη πολιτική και συνδικαλιστική.

Τον Κώστα Τουλγαρίδη γνωρίζει όλο το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα για την ανυποχώρητη στάση του ενάντια στην αντεργατική και αντιεκπαιδευτική πολιτική του καθεστώτος, τον γνωρίζει από την κοινή δράση και την αλληλεγγύη που δείχνει σε κάθε εργατικό αγώνα και δίωξη. Ο συνάδελφος εγκαλείται επειδή υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφου αναπληρώτριας από μια αυθαίρετη τηλεφωνική μετακίνηση που επιχείρησε η διοίκηση και η οποία τελικά ακυρώθηκε. Κατηγορείται γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του νέου διευθυντή του σχολείου του. Η γλώσσα του καθεστώτος μετατρέπει την αλληλεγγύη σε πειθαρχικό αδίκημα, σε «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής και απείθεια» και απαξιώνει την αξιοπρέπεια του δασκάλου που στέκεται όρθιος μπροστά στις αυθαιρεσίες της διοίκησης σε «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας».

Το κατηγορητήριο που με θρασύτητα τού προσάπτουν καταδεικνύει πως οι διάφοροι υποδεκανείς και βαστάζοι που έχει τοποθετήσει η λαομίσητη κυβέρνηση στις διάφορες θέσεις διοίκησης, και που την ώρα που ο ελληνικός λαός παλεύει για τη ζωή του αυτοί νομίζουν πως θα χτίσουν ανενόχλητοι τις καριέρες τους, έχουν λάβει εντολή να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης. Μετά τις συγκλονιστικές απεργιακές διαδηλώσεις και το λαϊκό ξέσπασμα στις παρελάσεις οι κυβερνώντες δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός από την τρομοκρατία για να περάσουν την πολιτική τους.

Το πλήθος διώξεων εκπαιδευτικών για τη συνδικαλιστική τους δράση (Παντελής Βαϊνάς, Μπάμπης Κόκλας, Σάββας Σάββας κ.α.), οι απειλές των διοικήσεων απέναντι σε σωματεία, η απαγόρευση της ελεύθερης διακίνησης πολιτικών και συνδικαλιστικών ιδεών στα σχολεία, όπως στην περίπτωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, αποκαλύπτουν πως υπάρχει σαφής πολιτική απόφαση να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση και να παταχθεί κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, της κατάργησης της δωρεάν εκπαίδευσης και των Μνημονίων.

Με αφορμή και τη συγκεκριμένη δίωξη φαίνεται πως η κυβέρνηση εντείνει τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών στο δημόσιο, αφού κάθε συνδικαλιστική τοποθέτηση μπορεί να χαρακτηριστεί ως «κριτική των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» και υψώνει εμπόδια στην είσοδο των συνδικαλιστών στους εργασιακούς χώρους. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται τι σημαίνει «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» και η σύνδεση αξιολόγησης-παραγωγικότητας-βαθμού-μισθού.

Με την αλυσίδα διώξεων και εκφοβισμών θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς που δίνουν σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση δυναμικό παρόν. Όμως, ο λαϊκός παράγοντας έχει μπει καθοριστικά στο προσκήνιο και δεν πρόκειται να τον βάλουν στο περιθώριο, σε ό,τι τερτίπια και αν καταφύγει η σημερινή άθλια κυβέρνηση και οι εξίσου άθλιοι συνοδοιπόροι της (πρόωρες εκλογές, συγκυβερνήσεις ή δημοψηφίσματα). Τους αγώνες των εκπαιδευτικών, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις εκρήξεις οργής του λαού τούς τρέμει όλο το πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ), γιατί μπορούν να ανατρέψουν την ξενόδουλη και βάρβαρη πολιτική τους. Καθήκον όλων των εργαζομένων είναι να δυναμώσουν παραπέρα την πάλη τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν δίωξη του συναδέλφου συνδικαλιστική Κώστα Τουλγαρίδη. Η πολιτική της τρομοκρατίας δε θα περάσει. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγωνιστή Κώστα Τουλγαρίδη.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξή του.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!