βάλε

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

                                                                         Mέλος ΟΙΕΛΕ                                             Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα,   

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6937547624,  

email: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

                                                                  3/10/2012                                                                                      

        Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση του Κεφαλαίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για την επίθεση των μηχανισμών καταστολής στους διαδηλωτές  με τοξικά, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις και διώξεις ενάντια στην οργή του λαού στη μεγάλη απεργιακή διαδήλωση αντίστασης στην ιμπεριαλιστική τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

        Καταγγέλλουμε την επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών, ακόμη και σε μαθητές, το πρωί της Τετάρτης σε ανοιχτή απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, όταν οι συγκεντρωμένοι κατέβηκαν στο δρόμο με σκοπό να πορευτούν προς την κεντρική απεργιακή πορεία.   Kαταγγέλλουμε το υπουργείο δημόσιας τάξης για την προκλητική ανάρτηση φωτογραφιών των συλληφθέντων στην ιστοσελίδα του υπουργείου, πριν καν απαγγελθούν κατηγορίες.

Καταγγέλλουμε τις τρομοκρατικές συλλήψεις και την κατασταλτική βαρβαρότητα, κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής-αντιρατσιστικής μοτο-πορείας την Κυριακή 30/9 και της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στις 1/10 στην Ευελπίδων, αλλά και την απρόκλητη επίθεση που έγινε μέσα στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, τη βία, τους βασανισμούς και την εξευτελιστική συμπεριφορά απέναντι στους συλληφθέντες, τους οποίους υποχρέωσαν με ξυλοδαρμό μες στην ΓΑΔΑ να βγάλουν τα ρούχα τους.

 

Η συγκυβέρνηση του Κεφαλαίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μετατρέπει τους μετανάστες σε ¨εσωτερικό εχθρό¨, προωθεί τον κοινωνικό εκφασισμό και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί τους από κοινού με τις συμμορίες της Χρυσής Αυγής στήνουν σκηνικό μεσοπολέμου. Σπέρνουν τον τρόμο για να κρυφτούν οι νέοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στα σπίτια τους. Προχωρούν σε ολοκληρωτική χαρτογράφηση όσων αντιστέκονται. Στέλνουν το μήνυμα της χούντας: «όποιος κοιτάει μόνο τον εαυτό του δεν κινδυνεύει», για να μπορέσουν να λεηλατήσουν κάθε εργατικό δικαίωμα, να ιδιωτικοποιήσουν  τη δημόσια περιουσία και να εμπορευματοποιήσουν παιδεία και υγεία.

 

Η αστυνομική βαρβαρότητα αποτελεί υλοποίηση της φασιστικής απόφασης του καθεστώτος να απαγορεύσει  τις διαδηλώσεις, αλλά και πράξη τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται στην πολιτική της φτώχειας, της γενικευμένης ανεργίας και της εξαθλίωσης προωθώντας δομές αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης, όχι για τη διαχείριση της φτώχειας, αλλά για την ανατροπή της. Μόνη λύση για τους εργαζομένους και τη νεολαία είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής και κάθε επίδοξου διαχειριστή της με  τη συμμετοχή σε αγωνιστικά-ταξικά σωματεία και συλλογικότητες γειτονιάς.

 

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες - Να σταματήσει κάθε δίωξη

Όλοι την Παρασκευή 5 Οκτώβρη, στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο (κτίριο 7), στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων