Επαναφορά και τήρηση από όλους τους εργοδότες των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

(ΣΕΦΚ)

 

Εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε τη λεηλασία της ζωής μας από τη συγκυβέρνηση του κεφαλαίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και από την ιμπεριαλιστική τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά του λαού, για να επιβάλουν φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση. 2.000.000 άνεργοι, 4.000.000 φτωχοί. Λεηλατούν μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν στα ύψη τους φόρους. Απαξιώνουν και εμπορευματοποιούν τη δημόσια εκπαίδευση και υγεία. Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ). Την ίδια ώρα στους δρόμους τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, μαζί με τους μηχανισμούς καταστολής, διεκδικούν με αίμα να τους αναθέσει η κοινωνία να «ξεβρωμίσει ο τόπος» από τον εσωτερικό εχθρό, τους μετανάστες.

Στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ο ΕΣΙΦΜΕΑ-ΣΕΦΑ ήταν η πρώτη εργοδοτική ένωση που προχώρησε σε καταγγελία ΣΣΕ, για να λεηλατήσει όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων του κλάδου μας μέσα από ατομικές συμβάσεις που προβλέπουν μισθούς πείνας και συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα για τους καθηγητές στα φροντιστήρια.

Την ώρα μάλιστα που οι εργοδοτικές ενώσεις, ΟΕΦΕ-ΕΣΙΦΜΕΑ, διαφήμιζαν μειώσεις διδάκτρων 15%, αλλά και «δωρεάν μαθήματα», «ώστε η ελληνική οικογένεια να έχει πρόσβαση στα φροντιστήρια» κατέθεσαν στις 26 Ιούλη την πιο αντιδραστική εργοδοτική πρόταση για σύμβαση δουλοπαροικίας, που προέβλεπε 40%-50% μείωση για τον νομό Αττικής: μείωση ωρομισθίου στα 7,39€ από 11,40€ (-35,2%), κατάργηση επιδόματος γάμου (-10%), αποζημίωσης αδείας και μη επαναπρόσληψης. Από τον Σεπτέμβρη κυκλοφορούν κοινό μοτίβο ατομικής σύμβασης εργασίας δουλοπαροικίας με ωρομίσθιο 5€ και αποδοχή ταπεινωτικών όρων εργασίας, την οποία υποχρεώνουν τους εργαζομένους να υπογράψουν για να τους προσλάβουν... Τη «φιλανθρωπία» τους «προς την ελληνική οικογένεια» καλούνται να την πληρώσουν οι δουλοπάροικοι καθηγητές… 

Στόχος των εργοδοτών δεν είναι άλλος από το να επιβάλουν και στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης τα ωρομίσθια πείνας που έχουν επιβληθεί στα ξενόγλωσσα (2,96€ την ώρα), την ίδια στιγμή που τα κέρδη τους αυξάνονται λόγω και της (επίσημα καταγεγραμμένης) αύξησης των μαθητών, αλλά και της εκτεταμένης εισφοροδιαφυγής, στην οποία επιδίδονται συστηματικά.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις συνθήκες εργασίας που βιώνουμε εδώ και δεκαετίες στα φροντιστήρια:

 ομηρία συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (προσλαμβανόμαστε το Σεπτέμβρη και απολυόμαστε το Μάη)

 ασφαλιζόμαστε στην καλύτερη περίπτωση για 8-9 μήνες το χρόνο

 ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τους εργοδότες

Οι εργοδότες (ΟΕΦΕ-ΕΣΙΦΜΕΑ), που κρύφτηκαν και κρύβονται πίσω από τα μνημόνια και τους μηχανισμούς καταστολής, αυτοί που με lock out και απολύσεις στέλνουν στην ανεργία όσους αντιστέκονται, ήρθε η ώρα να βρουν μπροστά τους όλους τους εργαζομένους που είναι αποφασισμένοι, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, τον εκβιασμό της ανεργίας και τις απολύσεις, να υπερασπιστούν τη ΣΣΕ, την αξιοπρέπεια και τη ζωή τους, ήρθε η ώρα να βρουν μπροστά τους και τους μαθητές και τους γονείς, που βιώνουν αντίστοιχες συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού Μεσαίωνα.

Ο εκβιασμός της ανεργίας, της φτώχειας και της μιζέριας δεν θα περάσει. Για να συνεχίσουμε να είμαστε δάσκαλοι και όχι «ειδικοί» σε αλογοδρομίες, χρειάζεται να συνεχίσουμε να στεκόμαστε όρθιοι μπροστά στους εργοδότες. Αν θέλουμε να παραμείνουμε εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και όχι σκιές αναλώσιμες που ξαφνικά θα χάνονται από τους χώρους εργασίας, χρειάζεται να συνεχίσουμε να υψώνουμε το πρόταγμα της αλληλεγγύης, να ενώνουμε τις γροθιές μας με τους συναδέλφους μας κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία. Ο ΣΕΦΚ χρόνια τώρα μπήκε μπροστά στον αγώνα για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δεν λύγισε μπροστά στις διώξεις, τις μηνύσεις, τις αγωγές. Δεν εξαγοράστηκε, δεν έκλεισε τα μάτια, δεν σιώπησε. Έτσι και τώρα, δεν υποτάσσεται στη νομιμότητα, δεν σκύβει το κεφάλι. Όλοι οι κλάδοι βρίσκονται στην ίδια θέση. Όλοι μαζί μόνο ένα δρόμο έχουμε: την ανυπακοή, την αλληλεγγύη, την αντίσταση…

Διεκδικούμε την επαναφορά και την τήρηση από όλους τους εργοδότες της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας νομού Αττικής.

Αντίσταση στις μνημονιακές ατομικές συμβάσεις δουλοπαροικίας.

Κανείς μόνος του στην κρίση.

Όλοι μαζί θα νικήσουμε!