Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στην interlingua

 

Η νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στην Ιnterlingua, η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία των αγώνων των εργαζομένων στα ξενόγλωσσα, παράδειγμα για την αποτελεσματική κοινή δράση των εργαζομένων στα ξενόγλωσσα και στα φροντιστήρια μέσης. Οι συνάδελφοι πληρώθηκαν και επέστρεψαν στη δουλειά, μετά από 6 μήνες επίσχεση εργασίας. 

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ INTERLINGUA

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2011

Οι έξι εργαζόμενοι της εκπαιδευτικής ανώνυμης εταιρείας ξένων γλωσσών Interlingua ύστερα από σειρά πολύμορφων αγωνιστικών δράσεων (επίσχεση εργασίας, καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας και στο ΙΚΑ, κατάθεση μήνυσης και αγωγής, κινητοποιήσεις στην έδρα της εργοδοτικής εταιρείας, παραστάσεις στο υπουργείο Εργασίας και σύγκληση της τριμερούς επιτροπής του υπουργείου, κατάθεση επίκαιρης ερώτησης και συζήτηση στη Βουλή, καταγγελίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης) πέτυχαν μεγάλη νίκη.

Η νέα διοίκηση της Interlingua επικαλούμενη την οικονομική κρίση και ρίχνοντας τα βάρη στην παλαιότερη διοίκηση αρχικά δήλωνε αδυναμία πληρωμής. Στην συνέχεια για να μπορέσει να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και απέναντι στην επαπειλούμενη άρση της άδειας λειτουργίας της ικανοποίησε τα δίκαια εργασιακά αιτήματα των συναδέλφων μας που αφορούσαν την μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών και τακτοποίησε σχετικές ασφαλιστικές εκκρεμότητες στο ΙΚΑ. Επιπλέον, αποκατέστησε τους συναδέλφους μας στις θέσεις εργασίας τους με τους ίδιους όρους.

Η νίκη των καθηγητών ξένων γλωσσών, που σημειώνεται σε μια εποχή όπου σε πολλά ξενόγλωσσα φροντιστήρια επικρατούν μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, γεμίζει με αισιοδοξία ολόκληρο τον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και αποκαλύπτει την τεράστια σημασία του συλλογικού αγώνα. Οι συνάδελφοι επέστρεψαν στην εργασία τους με ψηλά το κεφάλι και σε ανοικτή επιστολή που απευθύνουν σε όλους τους συναδέλφους, δηλώνουν ότι θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη προστασία της εργασίας και του εκπαιδευτικού τους έργου μέσα από τακτικές συνελεύσεις στο χώρο εργασίας τους και θα συνεχίσουν να είναι αλληλέγγυοι με κάθε εργαζόμενο που αντιμετωπίζει προβλήματα στον εργασιακό του χώρο.

Είναι γνωστό ότι αρκετά χρόνια πριν το μνημόνιο σκιάσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα μας, εργοδοτικά συμφέροντα συνέστησαν ένα «μαϊμού» σωματείο δήθεν εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής και από κοινού σε σύμπραξη με τις κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και με την υποστήριξη γνωστών συνδικαλιστών (ΠΑΣΚΕ) και πολιτευτών δικηγόρων (ΝΔ) θέλουν να επιβάλουν στον νομό Αττικής ωρομίσθια Κίνας, χωρίς αργίες, χωρίς επιδόματα εορτών και αδείας, χωρίς επαγγελματικά προσόντα και συνολική μείωση απολαβών σε ποσοστό πάνω από 50% έναντι των παραδεκτών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που ισχύουν στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια ολόκληρης της χώρας. Πίσω από τα πολυδιαφημισμένα δήθεν δελεαστικά πακέτα προσφορών συνήθως «κρύβονται» απλήρωτοι, ανασφάλιστοι ή υποτιμημένοι εργαζόμενοι και χαμηλής ποιότητας παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε ανυποψίαστους μαθητές και γονείς.

Η απροκάλυπτη επίθεση που δέχονται, εδώ και πολλά χρόνια, οι εργαζόμενοι στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια από την ηγεσία του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso θα μπορούσε να θεωρηθεί προάγγελος της άνευ προηγουμένου έντασης που έχει εξαπολύσει τα δύο τελευταία χρόνια η «χούντα» της κυβέρνησης και της τρόικας ενάντια στον εκπαιδευτικό κόσμο και στο σύνολο των εργαζομένων της χώρας.

Η νίκη των συναδέλφων της Interlingua είναι ιδιαίτερη σημαντική γιατί κατάφεραν να υπερασπίσουν όλες τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις του κλάδου (θεσμικές και οικονομικές) που εργοδοτικοί κύκλοι καταπολεμούν με λύσσα και να δείξουν με το παράδειγμά τους τον αγωνιστικό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι εκείνοι οι συνάδελφοι που, φοβούμενοι για τις επισφαλείς θέσεις εργασίας τους, μοιρολατρικά υπομένουν την κατάσταση.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής στάθηκε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων της Interlingua, αναδεικνύοντας ότι η δύναμη της συλλογικότητας και της ενότητας οδηγεί πάντα σε νίκες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να εγγραφούν στον Σύλλογό μας και να συμμετάσχουν στην κρίσιμη για τον κλάδο εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, 10.30 π.μ., στην έδρα του Συλλόγου, κτήριο Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β και Μάρνης καθώς και στις εκλογές που θα διεξαχθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

-Είναι η ώρα να απαντήσουμε με το δυνάμωμα του ιστορικού μας σωματείου και να επιβάλουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Να αγωνιστούμε κόντρα στους καιρούς, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές.

-Είναι η ώρα να αποκαλύψουμε στα μάτια ολόκληρου του εργατικού κινήματος και να ονοματίσουμε τους «τροϊκανούς» εργοδότες και τους κανακάρηδές τους που κρύβονται πίσω από το ψευδο«σωματείο» εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής.

-Είναι η ώρα όλοι να προστατεύσουμε τους μαθητές και το εκπαιδευτικό μας έργο δημιουργώντας συνελεύσεις εργαζομένων σε κάθε ξενόγλωσσο φροντιστήριο.

-Είναι η ώρα μαζί με όλους τους εργαζόμενους να ανατρέψουμε την χούντα Κυβέρνησης-Τρόικας.


-Κανείς εργαζόμενος δεν είναι μόνος του.

Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής -«Βύρωνας»

enotiki.vyronas@gmail.com
enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com

...............................................................................................

Interlingua: Μάθημα Αλληλεγγύης και Αγώνα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 4/10, η προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση υπουργείου-εργαζομένων-εργοδοσίας προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της συνολικής αποπληρωμής των έξι καθηγητών ξένων γλωσσών της Ιnterlingua που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Απρίλιο. Η εργοδοσία πέρα των ποσών που κατέβαλε στους εργαζόμενους κατά τη συνάντηση της προηγούμενης Πέμπτης 29/9 που αφορά σε δεδουλευμένες αποδοχές από Οκτώβριο 2010 έως Απρίλιο 2011, δεσμεύτηκε, σε χρόνο που καθορίστηκε ρητά, να αποπληρώσει το υπόλοιπο ποσό.
Οι εργαζόμενοι της Interlingua μαζί με εκπροσώπους του Δ.Σ. και μελών του «Βύρωνα», του ΣΕΦΚ και της πρωτοβουλίας ανέργων-ΣΩΒΑ τόνισαν ότι θα άρουν την επίσχεση εργασίας μόνο κατόπιν ρητής χρονικής δέσμευσης της εργοδοσίας για την αποπληρωμή του συνολικού ποσού των οφειλών που αφορά και την περίοδο της επίσχεσης (από τον Απρίλιο έως και την ημέρα της ρητής δέσμευσης-αποπληρωμής) και την αποκατάστασή τους στις θέσεις εργασίας.
Επειδή ο διευθύνων σύμβουλος της Interlingua δήλωσε ανέτοιμος (sic) να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες αποπληρωμής για τα ποσά υπερημερίας, προκειμένου να τις τηρήσει και όχι, όπως δήλωσε, να μείνουν στα χαρτιά, η διαδικασία, μετά από πρόταση του Προϊσταμένου του Τμήματος Συμφιλίωσης του Υπουργείου Εργασίας, διεκόπη και θα συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη 11/10, στις 13:30, ώστε αφενός να υπάρξει ρητή χρονική δέσμευση της εργοδοσίας για την αποπληρωμή και αφετέρου να έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν, τουλάχιστον με τους ίδιους όρους, στις θέσεις εργασίας τους δίνοντας οριστικό τέλος στην εργασιακή τους ομηρεία.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης εμφανίστηκε ως μάρτυρας της παράνομης και αντεργατικής τακτικής των εργοδοτών συναδέλφισσα, την οποία χρησιμοποίησαν παρανόμως, και εν αγνοία της ίδιας, προς αναπλήρωση των καθηγητών. Η συναδέλφισσα εκφράζοντας αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράσταση στους συναδέλφους κατήγγειλε σωρεία παρανομιών που αφορούσαν και την ίδια.

Οι εργαζόμενοι, εξ αρχής, άσκησαν δριμύτατη κριτική για την απουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου από την τριμερή συνάντηση και διατράνωσαν τη θέλησή τους να προστατέψουν τους σπουδαστές τους και το παιδαγωγικό τους έργο. Ξεκαθάρισαν ότι αν η εργοδοτική εταιρεία εξακολουθήσει να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι του διδακτικού προσωπικού της, θα απαιτήσουν την προβλεπόμενη από τον νόμο άρση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της.
Οι πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις που ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι της Interlingua, έχοντας στο πλευρό τους αλληλέγγυους συναδέλφους από εκπαιδευτικούς συλλόγους και άλλα σχήματα του κινήματος, καταδεικνύουν την αποτελεσματική δύναμη που μπορεί να έχει ο συλλογικός αγώνας και αποτελούν το καλύτερο όπλο κατά της απάθειας και της μοιρολατρίας. Οι αγώνες όταν δίνονται με ενωμένους τους εργαζόμενους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην νίκη και τη δικαίωση.
Η ΕΝωτική ΠΡΩτοβουλία καλεί και πάλι όλους τους συναδέλφους, την Τρίτη 11/10, στις 13:30, στο Υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 40) να στηρίξουν τον αγώνα για την τελική νίκη των συναδέλφων της Interlingua.
Η υπόθεση των εργαζομένων της Ιnterlingua είναι υπόθεση όλων μας!

 

.............................

 

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ INTERLINGUA


Μετά από διήμερη αναβολή, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 29/9, στις 11 μμ, η συνάντηση των καθηγητών της Interlingua με την ιδιοκτησία της εταιρείας και η παράσταση διαμαρτυρίας με την συμμετοχή αλληλέγγυων συναδέλφων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής-«Βύρωνας» και συνδικαλιστών του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών(ΣΕΦΚ) Μέσης Εκπαίδευση.

Η εργοδοσία κατέβαλε προκαταβολή των δεδουλευμένων, υπέγραψε συναλλαγματική για το υπόλοιπο ποσό και δεσμεύτηκε μπροστά στους διαμαρτυρόμενους συναδέλφους να διευθετηθεί το τελικό ποσό που συνομολογεί και αφορά την περίοδο της επίσχεση εργασίας। Επανέλαβε τη δέσμευση της ότι θα προχωρήσει στην αποκατάσταση των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους.

Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ του "Βύρωνα" εκπροσωπήθηκε από ένα και μοναδικό μέλος της (!). Η νέα αντιπρόεδρος ήλθε κατά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, είδε και απήλθε, μόλις ρωτήθηκε αν τα απλά μέλη του σωματείου είναι ενήμερα για την παράσταση διαμαρτυρίας.
Οι εργαζόμενοι της Interlingua και οι αλληλέγγυοι συνάδελφοι, εμμένοντας στα δίκαια αιτήματά τους μέχρι την τελική δικαίωση, ανανέωσαν το ραντεβού τους και θα συγκεντρωθούν την Τρίτη 4/10, στη 1 μμ, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Πειραιώς 40), όπου θα γίνει τριμερής συνάντηση υπουργείου-εργοδοσίας-εργαζομένων προκειμένου να λυθεί οριστικά το ζήτημα.
H τριμερής συνάντηση και συγκέντρωση θα πραγματοποιηθούν κατόπιν προτάσεως της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στο Δ.Σ. (5/9) και υποβολής του αιτήματος από τον Σύλλογό μας.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ INTERLINGUΑ
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ

Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρων»

enotiki.vyronas@gmail.com           http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com

 

.........................

 

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

INTERLINGUA-AΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

12 + 1 λόγοι για να καμφθεί η εργοδοσία
Μετά από εισήγηση των εργαζομένων της interlingua και πρόταση της Ενωτικής Πρωτοβουλία Ξένων Γλωσσών στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής-ΒΥΡΩΝΑΣ της περασμένη Δευτέρα (24/9), αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 21/9 παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της εργοδοσία (Κάνιγγος 17).
Στην δυναμική κινητοποίηση εκτός του ΒΥΡΩΝΑ με τις παρατάξεις ΕΝωτική ΠΡΩΤΟβουλία και ΑΣΚ-ΠΑΜΕ, συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), της Πρωτοβουλίας Ανέργων-ΣΩΒΑ, καθώς και ανεξάρτητοι αλληλέγγυοι συνάδελφοι και μέλη άλλων συλλογικοτήτων.
Η Εργοδοσία επιχείρησε βάναυσα να παρεμποδίσει την είσοδο στο φροντιστήριο των συνδικαλιστών εκπροσώπων όταν ζήτησαν να ασκήσουν τα νόμιμα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα και στην συνέχεια για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους απείλησε ότι θα φωνάξει την αστυνομία. Τελικά τίποτα από αυτά δεν τόλμησα να κάνει η θρασύτατη εργοδοσία μπροστά στην δίκαιη οργή των συναδέλφων και στα δίκαια αιτήματά του. Χάρις στην ανυποχώρητη στάση τους και την δυναμική παρουσία των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του ΒΥΡΩΝΑ και του ΣΕΦΚ και γνωστοποίησης της απόφασης τους ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα και θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αφαιρεθεί η άδεια της παραπάνω εταιρείας, η εργοδοσία αναγκάστηκε να δεσμευτεί γραπτώς ότι την Τρίτη 27/9 θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους για να προκαταβάλει συνολικά 10.000 ευρώ αναλογικά στον κάθε έναν από τους έξι συναδέλφους και στην συνέχεια να συνυπογραφούν και τα υπόλοιπα οφειλόμενα ποσά τα οποία θα ρυθμιστούν και θα αποπληρωθούν εντός 40 ημερών.
Οι εργαζόμενοι επιπλέον απαίτησαν την αποκατάστασή τους στις θέσεις εργασίας του. Η εργοδοσία μη έχοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης απάντησε θετικά και . εγκωμίασε τις διδακτικές ικανότητες των 6 συναδέλφων.
Οι εργαζόμενοι διαμήνυσαν ότι αν η εργοδοσία αθετήσει για μια ακόμα φορά «το λόγο τιμής της» θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

Το χρονικό του αγώνα:

Προκειμένου να ηττηθεί η ανάλγητη εργοδοσία έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα συγκεκριμένες ενέργειες:
1.
Τον Απρίλιο έρχονται σε επαφή με την Ενωτική Πρωτοβουλία και προχωρούν σε επίσχεση της εργασίας τους. Σε συνεργασία εκδίδεται ανακοίνωση καλώντας την εκπαιδευτική κοινότητα και το εργατικό κίνημα να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Εγγράφονται στο σωματείο και προτείνουν στο Δ.Σ. σειρά δράσεων.
2.
Ο ΣΕΦΚ εκδίδει ψηφίσματα αλληλεγγύης και αναρτά στην ηλεκτρονικό τόπο του, ενημερωτικά και καταγγελτικά κείμενα των εργαζομένων και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.
 3. Τον Μάιο προχωρούν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας η οποία διαπίστωσε σωρεία παρανομιών και δικαιώνει τους εργαζόμενους. Η εργοδοσία παρ' όλο ότι υπέβαλε γραπτό σχέδιο αποπληρωμής, αθετεί τις υποσχέσεις της.
4.
Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι (Μάιος) προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Γ. Πετρίδη.
5.
Η ενωτική Πρωτοβουλία και οι εργαζόμενοι κάνουν τις αναγκαίες ενέργειες και εφημερίδες της αριστεράς και της αυτονομίας πληροφορούν τους αναγνώστες για την αντεργατική πολιτική της interlingua.
6.
Τον Ιούνιο οι εργαζόμενοι προκειμένου να προστατέψουν τα δικαιώματά τους ασκούν αγωγές οι οποίες λαμβάνουν ημερομηνία συζήτησης τον Ιανουάριο του 2014(!).
7.
Στις 19/7 η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της interlingua μετά από καταγγελίες των εργαζομένων στο ΙΚΑ παρουσιάζεται και τακτοποιεί τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούσε από 10/2010.
8.
Οι εργαζόμενοι ενημερώνουν την Επιτροπή Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και στις 21/7 εκδίδει δελτίο τύπου που κάνει λόγο για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από την interlingua και απαιτεί την άμεση παρέμβαση των Υπουργείων Εργασίας και Παιδείας καθώς και την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών ΣΕΠΕ, ΙΚΑ, ΣΔΟΕ
9.
Στις 25/7 εκπρόσωπος των εργαζομένων δίνει συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο»
10.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζοντας τον ανυποχώρητο αγώνας τους με τη στήριξη της Ενωτικής Πρωτοβουλία στα τέλη Ιουλίου προχωρούν δια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκη σε επίκαιρη ερώτηση στο Υπουργείο Εργασίας την οποία απάντησε στη Βουλή, στις 4 Αυγούστου, ο υφυπουργός Ιωάννης Κουτσούκος ο οποίος διέψευσε τους ισχυρισμού της εταιρείας ότι το δημόσιο της οφείλει 200.000 ευρώ και δηλώνει ότι θα παρακολουθήσει την υπόθεση με την υφυπουργό Παιδείας αναφορικά με την άρση αδειοδότησης της επιχείρησης και αποκαλύπτεται για μια ακόμα φορά η ταξική πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας.
11.
Επιπλέον οι εργαζόμενοι, έχοντας στο πλευρό τους την άνευ όρων συμπαράσταση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, την στήριξη του ΒΥΡΩΝΑ, την αλληλεγγύη του ΣΕΦΚ και άλλων συλλογικοτήτων, στο διάστημα από 9/5 έως 14/7 πραγματοποιούν πέντε κινητοποιήσεις.
12.
Βρίσκεται σε εκκρεμότητα αίτημα για τον καθορισμό ημερομηνίας σύγκλισης της Τριμερούς Επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας που υποβλήθηκε από τον ΒΥΡΩΝΑ μετά από πρόταση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στην σύγκλιση του Δ.Σ. του Συλλόγου στις 5/9.

.....................................................................................................................

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

 

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

 

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους έξι καθηγητές ξένων γλωσσών

του Ομίλου Interlingua

 

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών  εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των έξι συναδέλφων καθηγητών ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια Interlingua Α.Ε. (οδός Κάνιγγος 17) που είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο 2010 και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από 14/4/2011.

Aντί η εργοδοτική εταιρεία να συνετιστεί, προχώρησε σε αναπλήρωση αυτών με άλλους καθηγητές από την ουρά της ανεργίας και παρά τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, την καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, του αιτήματος για άσκηση ποινικής δίωξης και τις υποσχέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γ. Πετρίδη,  προκλητικά εξακολουθεί να αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Απαιτούμε από την επιχείρηση να καταβάλει αμέσως στους συναδέλφους μας τα δεδουλευμένα, τα επιδόματα εορτών και αδείας καθώς και να  τους αποκαταστήσει στις θέσεις εργασίας τους.

 ..............................


Άφαντη η εργοδοσία της interlingua, απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Για τέταρτη φορά δεκάδες συνάδελφοι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 13/7 το απόγευμα έξω από τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών interlingua (Κάνιγγος 17) δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στους έξι (6) καθηγητές ξένων γλωσσών της επιχείρησης οι οποίοι βρίσκονται από 14/4/2011 σε επίσχεση εργασίας, απαιτώντας την καταβολή δεδουλευμένων μισθών από την αρχή σχεδόν του εκπαιδευτικού έτους, την ασφαλιστική τακτοποίηση και την αποκατάσταση στις θέσεις εργασίας τους.

Εκτός από τους έξι, παραμένουν απλήρωτοι ακόμα και συνάδελφοι που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ως ελεύθεροι επαγγελματίες(;).

Η ανάλγητη εργοδοσία παρέμεινε άφαντη καθ΄ όλη την διάρκεια της δυναμικής κινητοποίησης που κράτησε για πολλές ώρες. Δεν απάντησε ούτε στις τηλεφωνικές κλίσεις που έγιναν κατόπιν αιτήματος των εργαζομένων.

Διοικητικός στέλεχος που δήλωσε αναρμόδιος να εκφράσει τις θέσεις της εργοδοσίας, κραυγάζοντας «φυσικά κι εγώ είμαι απλήρωτος», απείλησε τους εργαζόμενους ότι θα φωνάξει την αστυνομία. Στην είσοδο του κτηρίου αυτοπαρουσιασμένος ως «φίλος» της επιχείρησης και αρμόδιος ανάπτυξης, εμπαίζοντας τους εργαζόμενους, κάνοντας σαν να μην γνωρίζει ότι η εργοδοσία από τον περασμένο Οκτώβριο συνεχώς αθετεί τις υποσχέσεις της, υποστήριξε ότι η προηγούμενη ιδιοκτησία εξαπάτησε τη νέα και οι εργαζόμενοι πρέπει "να τα βρουν" μαζί της, ενώ ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει τίποτα!

Εργαζόμενοι και συλλογικότητες, με πανό, ντουντούκα, ευρηματικά συνθήματα και υλικό ενημέρωσαν σπουδαστές, εργαζόμενους και πολίτες για τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβάλει εδώ και πολλούς μήνες η γνωστή εργοδοτική εταιρεία που αναπτύσσεται με το σύστημα δικαιόχρησης (franchise) και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Tους εργοδότες της interlingua και τα «τσιράκια» της δεν φαίνεται να τους τρομάζουν οι νόμοι και οι καταγγελίες των εργαζομένων στις αρμόδιες δημόσιες αρχές, ωστόσο τρέμουν τους κινηματικούς αγώνες έξω από τη σχολή που βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη στήριξη.

Οι καθηγητές ξένων γλωσσών της interlingua πιστοί στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού, για μια ακόμα φορά, παρέδωσαν μάθημα Αξιοπρέπειας, Αλληλεγγύης και Αγώνα.

............................

Ο αγώνας των καθηγητών ξένων γλωσσών του ομίλου interlingua συνεχίζεται

Στις 31/5, εμείς οι καθηγητές ξένων γλωσσών του ομίλου interlingua (Κάνιγγος 17) που βρισκόμαστε σε επίσχεση από τις 14/4 διεκδικώντας δεδουλευμένα μηνών, βρεθήκαμε σε τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας (Σταδίου 29) για δεύτερη φορά. Είχε προηγηθεί ήδη μία πρώτη στις 24 /5, όπου η εργοδοσία μας είχε δηλώσει ότι ο όμιλος δεν έχει χρήματα και θα μπορούσε να μας πληρώσει σε τρεις δόσεις με μόνη εγγύηση τις εγγραφές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2011.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήρθε με τον δικηγόρο του χωρίς να φέρει, όπως και την προηγούμενη φορά, τις συμβάσεις εργασίας μας ούτε φυσικά τις συμβάσεις των καθηγητών που μας αντικατέστησαν μετά την επίσχεση εργασίας. Αντί για τις συμβάσεις προσκόμισαν μια λίστα με τα ονόματά μας για το έτος 2011 δηλώνοντας ότι συνεχίστηκε η συνεργασία μας στην interlingua μέχρι και τον Απρίλιο. Από την λίστα έλειπε το όνομα συναδέλφου καθηγήτριας η οποία εργάζεται στον όμιλο από το 1995. Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του αποδίδοντας "το λάθος" στον λογιστή που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο νοσοκομείο λόγω ασθένειας. Όταν του ανακοινώθηκε από τον επιθεωρητή ότι αυτά θεωρούνται παραπτώματα και ενδέχεται να τιμωρηθεί με φυλάκιση 6 μηνών, η απάντησή του ήταν ότι δεν τον ενδιαφέρει.

Όσον αφορά τα δεδουλευμένα μας, ο δικηγόρος της εργοδοσίας την προηγούμενη ημέρα της συνάντησης είχε προτείνει στον δικηγόρο μας να μας πληρώσουν σε δυο δόσεις: Την πρώτη στις 20 Ιουνίου και την δεύτερη στις 20 Ιουλίου। Εμείς όπως ήταν φυσικό αρνηθήκαμε γιατί δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη και η αντιπρότασή μας ήταν να μας φέρουν τουλάχιστον τα μισά χρήματα την επόμενη μέρα στην επιθεώρηση και το υπόλοιπο ποσό να μας δοθεί στις 20 Ιουνίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα κάναμε καταγγελία.

Στην επιθεώρηση, ενώ γνώριζαν τις προθέσεις μας, επέμεναν στην πρότασή τους αναγνωρίζοντας φυσικά το ποσό που αυτοί δήλωσαν από την αρχή και όχι το νόμιμο που εμείς είχαμε δηλώσει. Είχαν αφαιρέσει τις αργίες τις οποίες παρανόμως δεν αναγνωρίζουν. Αναγκάστηκαν όμως να ανακαλέσουν όταν ο επιθεωρητής είπε ότι αυτό θεωρείται παράνομο σύμφωνα με τον νόμο.

Ο εισαγγελέας θα έχει στα χέρια του τις καταγγελίες μας μετά από ένα μήνα।

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους καθηγητές ξένων γλωσσών του σωματείου ΒΥΡΩΝΑ, τους συναδέλφους από το σωματείο καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΣΕΦΚ), καθώς επίσης συλλογικότητες που στάθηκαν αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα μας από την πρώτη στιγμή.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούμε

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

 

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

15/05/2011

Ο Σύλλογος των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών εκφράζει την αλληλεγγύη του και στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων συναδέλφων – καθηγητών/τριών ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια Interlingua Α.Ε. (οδός Κάνιγγος 17) οι οποίοι/ες κάνουν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας να τους καταβάλει η εργοδοσία δεδουλευμένα (μισθούς και δώρα εορτών).

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αλυσίδα φροντιστηρίων Interlingua δρα αντεργατικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το παράρτημα της επιχείρησης στη Νέα Σμύρνη, την οποία ο ιδιοκτήτης έκλεισε αιφνιδίως (καλοκαίρι 2009), ενώ οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να διεκδικήσουν δεδουλευμένες αποδοχές. Αν και έχουν επιδικαστεί σε βάρος του εργοδότη χρηματικά ποσά από αγωγές για μη καταβολή μισθών και έχει καταδικαστεί ποινικά, παραμένει άφαντος.

Είναι γνωστό σε όλο το εκπαιδευτικό κίνημα ότι οι εργοδότες του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) και του ΟΜΗΡΟΥ, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, υπογράφουν με το στημένο από τους ίδιους «σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής», συλλογικές συμβάσεις εργασίας με τις οποίες λεηλατούνται θεσμικές κατακτήσεις δεκαετιών και μειώνονται οι ήδη πενιχρές αποδοχές των εργαζομένων καθηγητών ξένων γλωσσών σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50%.

Ο ΣΕΦΚ καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα και το εργατικό κίνημα να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων  στα Κέντρα ξένων Γλωσσών οι οποίο λένε όχι στα σύγχρονα «στρατόπεδα εργασίας» και στα εργοδοτικά σωματεία.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μισθών στους συναδέλφους μας.
Να μην αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο μόνο του απέναντι στην εργοδοσία.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 9:00 πμ. ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑΔΙΟΥ 29
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ INTERLINGUA NA ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ     

           Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Interlingua

19/5/2011

Πραγματοποιήθηκε, χθες Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, τρίτη κατά σειρά παρέμβαση στήριξης των καθηγητών ξένων γλωσσών της Interlingua (Κάνιγγος 17), που εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, απαιτώντας την άμεση καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών, την ασφαλιστική τους κάλυψη και την αποκατάστασή τους στις θέσεις εργασίας.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας, εκτός από τους εργαζομένους, συμμετείχαν το σωματείο «ο Βύρωνας» με τις δύο παρατάξεις του (Ενωτική πρωτοβουλία και ΑΣΚ/ΠΑΜΕ), συνάδελφοι εκπρόσωποι  και μέλη συλλογικοτήτων από συναφείς χώρους και ανένταχτοι.

Η εργοδοσία, σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής κρίσης και κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων από τη χούντα κυβέρνησης - τρόικας (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ), εκμεταλλεύεται την κατάσταση, εκβιάζει τους εργαζομένους, αρνείται να τους καταβάλει μισθούς και δώρα εορτών και τους ρίχνει στην ανεργία. Για να δικαιολογήσουν την άρνηση πληρωμής οι εργοδότες επικαλούνται χρέη του δημοσίου προς την επιχείρησή τους...

Στις 20/4 οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας η οποία παρέπεμψε το ζήτημα για συζήτηση μετά από έναν και πλέον μήνα (24/5), ενόσω οι συνάδελφοί μας ζουν με δανεικά και η εργοδοσία τούς έχει υποκαταστήσει με άλλους που αμφίβολο είναι επίσης αν θα πληρωθούν…

Γι’ αυτό

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 9:00 π.μ.
ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΟΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ 29
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ INTERLINGUA EINAI ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρων»

enotiki.vyronas@gmail.com           http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com

 

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΜΑΣ

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Interlingua

 

Συνάδελφοι καθηγητές ξένων γλωσσών του ομίλου Interlingua βρίσκονται απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες. Η εργοδοσία, σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής κρίσης και κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων από τη χούντα κυβέρνησης - τρόικας (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ),  εκμεταλλεύεται την κατάσταση, εκβιάζει τους εργαζόμενους και αρνείται να τους καταβάλει μισθούς και δώρα εορτών.

Οι εργαζόμενοι για να μπορέσουν να διασφαλίσουν τα δίκαια αιτήματά τους έστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία στην εργοδοσία στις 14/4, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας του  Υπουργείου Εργασίας (20/4),  η οποία ωστόσο παρέπεμψε το ζήτημα για συζήτηση μετά από ένα μήνα (24/5), ενόσω η εργοδοσία έχει υποκαταστήσει τους συναδέλφους μας με άλλους που αμφίβολο είναι επίσης αν θα πληρωθούν.

Οι εργαζόμενοι της Interlingua με την συμπαράσταση του συνδικαλιστικού σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής - «Βύρωνας», με τις δύο παρατάξεις του (Ενωτική Πρωτοβουλία και ΑΣΚ/ΠΑΜΕ), με συναδέλφους από συναφείς χώρους, με μέλη συλλογικοτήτων και ανένταχτους εργαζόμενους προχώρησαν σε δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας (9 και 11 Μαΐου) στην έδρα της εταιρείας και απαίτησαν την άμεση καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών,  την ασφαλιστική τους κάλυψη και την αποκατάστασή τους στις θέσεις εργασίας τους. 

Παρόλα αυτά ο όμιλος Interlingua δεν έχει συμμορφωθεί. Εκπρόσωποι της εταιρείας δηλώνουν μπροστά σε δεκάδες εργαζομένους ότι «κατανοούν» το πρόβλημα αλλά αρνούνται να δεσμευτούν για την αποπληρωμή των συναδέλφων μας.

Γι' αυτό

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ INTERLINGUA

(KAΝIΓΓΟΣ 17, ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ)

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

 

Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρων»

 

Δευτέρα 9 Μαΐου: στην έδρα του Ομίλου Interlingua, οδός Κάνιγγος 17, συγκέντρωση για την καταβολή αμέσως των δεδουλευμένων, την αποκατάστασή των συναδέλφων μας στις θέσεις εργασίας τους και την καταδίκη της αυθαιρεσίας και της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ INTERLINGUA

Εμείς, οι καθηγήτριες και καθηγητές ξένων γλωσσών του ομίλου Interlingua (οδός Kάνιγγος 17) καταγγέλλουμε την παράνομη στάση της διοίκησης του εν λόγω οργανισμού, η οποία:

- μας οφείλει τα δεδουλευμένα πολλών μηνών (τουλάχιστον έξι)

- δεν κατέβαλε το φετινό δώρο του Πάσχα

- μας οφείλει τα ένσημα από τον Οκτώβριο 2010, με αποτέλεσμα να στερούμεθα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τόσο εμείς όσο και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών μας

αμφισβητεί τις ήδη εκτελεσθείσες ώρες εργασίας, οι οποίες τεκμηριώνονται με υπογραφές των σπουδαστών (σύμφωνα με τον μέχρι τούδε κανονισμό και την τρέχουσα πρακτική του ίδιου του Οργανισμού)

- επιχειρεί μονομερή αλλαγή των συνθηκών και όρων απασχόλησης, με αναδρομικές ατομικές συμβάσεις οι οποίες θα καταργούν αργίες και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Πέραν των ανωτέρω, τα οποία αποτελούν παραβάσεις της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας, επισημαίνουμε τις ανέντιμες πρακτικές της διοίκησης, όπως λ.χ.:

- επανειλημμένες υποσχέσεις (στον «λόγο της τιμής») για σύντομη ρύθμιση των εκκρεμοτήτων, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν και

- απόπειρα υποκατάστασης των έμπειρων, διπλωματούχων καθηγητών ξένων γλωσσών με άτομα ελλιπούς επαγγελματικής κατάρτισης, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του επιπέδου διδακτικών υπηρεσιών που παρέχονται στους σπουδαστές.

Καταγγέλλουμε επίσης τον συνδυασμό της παράνομης και ανέντιμης αυτής συμπεριφοράς με προσπάθειες τρομοκράτησής μας (απειλές και πόλεμο νεύρων), με «επιχείρημα» την γενικευμένη εργασιακή «ρευστότητα» και την επισφαλή θέση του ωρομισθίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες, εμείς, οι καθηγήτριες και καθηγητές του ομίλου Interlingua, αφού δώσαμε στη διοίκηση περιθώριο 15 ημερών ως δείγμα καλής θέλησης, έχουμε προβεί από 15ης Απριλίου 2011 σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας μισθούς πολλών μηνών  καθώς και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Καταγγείλαμε τους εργοδότες στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου η υπόθεσή μας θα συζητηθεί στις 24 Μαΐου 2011.

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία και τους λοιπούς, ενδεχομένως ανέντακτους συναδέλφους, καθώς και τους σπουδαστές μας, όπως συμπαρασταθούν στον δίκαιον αυτόν αγώνα μας. Όχι μόνον από αλληλεγγύη, αλλά και για να μη γίνουν, όπως εμείς θύματα απροκάλυπτης απάτης. Ο όμιλος Interlingua απεδείχθη ανάξιος του ευγενικού λειτουργήματος ενός εκπαιδευτικού οργανισμού, και ως εκ τούτου πρέπει να στιγματισθεί τόσο έναντι του επιχειρηματικού κόσμου, όσο και του κοινού.

 

Καθηγητές Ξένων Γλωσσών του Ομίλου Interlingua

 

 

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στην INTERLINGUA

Αθήνα 30.4.2011

Συνάδελφοι - καθηγητές ξένων γλωσσών μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες λόγω της άρνησης της εργοδοσίας των γνωστών φροντιστηρίων Interlingua Α.Ε. (οδός Κάνιγγος 17) να τους καταβάλει δεδουλευμένους μισθούς και επιδόματα εορτών αναγκάστηκαν στις 14.4.2011 να αποστείλουν εξώδικη διαμαρτυρία προκείμενου εντός 15 ημερών να τους καταβάλει τις αποδοχές που παρανόμως παρακρατεί εδώ και πολλούς μήνες η επιχείρηση, ειδάλλως θα προχωρούσαν σε επίσχεση εργασίας προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Και έτσι κι έγινε!

Μετά και την χαρακτηριστική ανάλγητη εργοδοτική συμπεριφορά άρνησης καταβολής και του δώρου του Πάσχα, την Μεγάλη Τετάρτη (20.4.2011) οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία κάλεσε την εργοδοσία σε συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί η εργατική διαφορά που προκύπτει στις 24.5.2011, δηλ. μετά από έναν και πλέον μήνα(!)
Δεν είναι η πρώτη φορά που η αλυσίδα φροντιστηρίων Interlingua δρα αντεργατικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το παράρτημα της επιχείρησης στη Νέα Σμύρνη, την οποία ο ιδιοκτήτης έκλεισε αιφνιδίως (καλοκαίρι 2009), ενόσω οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να διεκδικήσουν δεδουλευμένες αποδοχές και παρά το ότι έχουν επιδικαστεί σε βάρος του χρηματικά ποσά από αγωγές για μη καταβολή μισθών και έχει καταδικαστεί ποινικά, ο ίδιος παραμένει άφαντος.
Η Ενωτική Πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων τής Interlingua και καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα και το εργατικό κίνημα να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
Είναι γνωστό σε όλο το εκπαιδευτικό κίνημα ότι οι εργοδότες του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) και του ΟΜΗΡΟΥ, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, υπογράφουν με το ψευδο-«σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής», που έχουν συστήσει οι ίδιοι, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με σκοπό να απεμπολήσουν θεσμικές κατακτήσεις δεκαετιών και να μειώσουν τις ήδη πενιχρές αποδοχές των εργαζομένων καθηγητών ξένων γλωσσών σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50%. Αυτές οι χουντικές μέθοδοι έχουν αποθρασύνει τους περισσότερους εργοδότες έναντι των εκπαιδευτικών.
Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα ξένων Γλωσσών λένε όχι στα σύγχρονα «στρατόπεδα εργασίας» και στα εργοδοτικά σωματεία. Οι πράξεις όλων εκείνων που επιβουλεύονται την εργασία και τα παιδαγωγικό μας έργο θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ. Είναι ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι των Κέντρων Ξένων Γλωσσών να πλαισιώσουν τις προσπάθειες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, να συσπειρωθούν στο σωματείο μας και να αναλάβουν πρωτοβουλίες.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μισθών στους συναδέλφους μας.
Να μην αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο μόνο του απέναντι στην εργοδοσία.

Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρων».