Όλες, όλοι την Παρασκευή 9/1 στις 9.00πμ στα δικαστήρια (κτίριο 2 και 7)  στην πρώην σχολή Ευελπίδων, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης.    

 

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6937547624, 6938204777,

 6973230709, 6978613862,

6979128417, 6972521005

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

8/1/2015

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συλληφθέντες της απεργίας της Κυριακής 28 Δεκέμβρη 2014 στον κλάδο του βιβλίου.

Η Κυριακή 28 Δεκέμβρη ήταν η όγδοη Κυριακή μέσα στο χρόνο και η τρίτη Κυριακή μέσα στο μήνα που κράτος και αφεντικά προσπάθησαν να επιβάλλουν το άνοιγμα των καταστημάτων. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής(ΣΥΒΧΑ), στο πλαίσιο της υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας, κήρυξε απεργία στον κλάδο του Βιβλίου. Το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια, στο οποίο συμμετέχει ο ΣΕΦΚ, στήριξε την απεργιακή κινητοποίηση, ενισχύοντας μαζί με εργαζόμενους και αλληλέγγυους τις απεργιακές περιφρουρήσεις στα καταστήματα Ιανός και Παπασωτηρίου.

Μετά από μήνυση που υπέβαλε κατά του ΣΥΒΧΑ ο εργοδότης Νίκος Καρατζάς (καταδικασμένος στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου σε 6 χρόνια με αναστολή, για νομιμοποίηση  εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα) και η διευθύντρια της επιχείρησης Μαρία Λιαποπούλου, η κυβέρνηση προχώρησε  σε λυσσαλέα επίθεση κατά των απεργών και των αλληλέγγυων έξω από την "αλυσίδα πολιτισμού" Ιανός, οι οποίοι περιφρουρούσαν την 24ωρη απεργία του κλάδου τους ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. 4 διμοιρίες ΜΑΤ, με χημικά και ξύλο, χτύπησαν τους συγκεντρωμένους, ανάμεσα σε αυτούς και μέλη του ΔΣ του σωματείου μας, ενώ προχώρησαν σε 4 συλλήψεις: δύο περαστικών, πατέρα και γιου οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν άγρια, και 2 συναδέλφων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως, όπου μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες. Εκεί, ξαφνικά, εμφανίστηκε διμοιρία ΜΑΤ η οποία χτύπησε άγρια και συνέλαβε τρεις συναδέλφους, εκ των οποίων οι δύο είναι μέλη των ΔΣ των εργαζομένων στη Wind και στη Nokia-Siemens. Τα ΜΑΤ βασάνιζαν τους συναδέλφους, ακόμα και μετά τη σύλληψή τους και μπροστά στους δικηγόρους τους μες στο ΑΤ. Για να απενοχοποιηθεί ο κατασταλτικός μηχανισμός, κατασκεύασε κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, απελευθέρωση κρατουμένων, απείθεια.

Ο ΣΕΦΚ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις αθλιότητες της εργοδοσίας του ΙΑΝΟΥ και την τρομοκρατική πολιτική της κυβέρνησης. Καλεί το εργατικό κίνημα να πάρει θέση:  τα μέλη των σωματείων να απαιτήσουν να ανακληθούν οι απολύσεις που έχει κάνει η επιχείρηση, να σταματήσει η επιχείρηση να υποχρεώνει τους εργαζομένους να φορούν μηχανάκια-scaner τους λαιμούς τους και να αποσύρει κάθε μήνυση. Μέχρι τότε, κανένα μέλος των σωματείων μας δεν θα στηρίζει οικονομικά την επιχείρηση αυτή.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη.

Να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ούτε 52 ούτε 8, κανένα μαγαζί την Κυριακή ανοιχτό

Όλες, όλοι την Παρασκευή 9/1 στις 9.00πμ στα δικαστήρια (κτίριο 2 και 7)  στην πρώην σχολή Ευελπίδων, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης.                     

Το ΔΣ