Ο δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης τέθηκε σε αργία, γιατί «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις»

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6937547624,

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr, 21/5/2013

 

O δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης τέθηκε σε αργία, γιατί «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις»

O Στέφανος Γκουλιώνης, δάσκαλος του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, «τέθηκε σε αργία» από  το πειθαρχικό του υπουργείου παιδείας με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Το «έγκλημά» του είναι η συμμετοχή στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα, μια κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν συλλογικότητες και σωματεία ενάντια τη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ εις βάρος των εργαζομένων. Το καθεστώς επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα. Η οποιαδήποτε πολιτική και συνδικαλιστική δράση οδηγεί σε απόλυση.

Το πειθαρχικό προχώρησε σε αυτήν την απόφαση επικαλούμενο την πρωτόδικη καταδίκη του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας με την ψεύτικη κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής μετά την παντελώς άδικη και προκλητική σύλληψη κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2012 στην Λάρισα. Η υπόθεση αυτή στις 24/10/2013 θα κριθεί και πάλι στο Εφετείο Λάρισας και είναι βέβαιο ότι οι ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες θα αποκαλυφθούν.

Ο δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Ο νέος πειθαρχικός κώδικας με τον τρόπο αυτό στην ουσία ακυρώνει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του δημοσίου υπαλλήλου, καθώς ακόμα και με την αόριστη αυτή κατηγορία στην ουσία δίνει τη δυνατότητα να διωχθεί το φρόνημα και η πολιτική συμπεριφορά, ενώ τον υπάλληλο τον κατατάσσει στους επιόρκους! Ταυτόχρονα, ο 4093/2012, οδηγεί σε αργία υπάλληλο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό, ακόμα κι αν η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει.

Δεν θα επιτρέψουμε ο αγωνιστής δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης να απολυθεί για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική του στάση στιγματισμένος από το καθεστώς ως «επίορκος». Δεν θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να αγωνιστούν, αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Ο σύλλογός μας στην έκτακτη Γ.Σ. στις 16/5 συζήτησε την υπεράσπιση του διωκόμενου εκπαιδευτικού Στ Γκουλιώνη και αποφάσισε:

Απαιτούμε:

  Να σταματήσει κάθε δίωξη του Στέφανου Γκουλιώνη.

 Να καταργηθεί ο ν.4057/2012 και ο ν.4093/2012

                            

       Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας

  Διονύσης Αμπάτης             Πέτρος Μαραφής