Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

 Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6938-204777, 6974-439203, 6977-652768

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

 

 

να αποτινάξουμε τη χούντα της κυβέρνησης- ΔΝΤ- ΕΕ- ΕΚΤ

κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις

διαγραφή του χρέους

 

Η περσινή χρονιά έκλεισε με την εισβολή της τρόικας (ΔΝΤ- ΕΕ- ΕΚΤ) και την ψήφιση του διαβόητου μνημονίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Εργαζόμενοι και άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι ήρθαμε αντιμέτωποι με την πιο βάρβαρη επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ενώ η ακρίβεια και η ανεργία λεηλατούν τη ζωή μας. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της (ΝΔ- ΛΑΟΣ) με κάθε τρόπο προσπαθούν να εξασφαλίσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου υποθηκεύοντας και υπονομεύοντας το παρόν και το μέλλον μας.

Η φετινή χρονιά άνοιξε με το «επικαιροποιημένο μνημόνιο», ενώ ήδη ζούμε στις μέρες της δεύτερης αναθεώρησης του μνημονίου, το οποίο σηματοδοτεί την πιο σκληρή επίθεση της τρόικας και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ:

   αυξήσεις σε ΦΠΑ, ΔΕΗ, εισιτήρια, πετρέλαιο

   ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθών στο δημόσιο, με στόχο να συμπαρασύρουν και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα

   διάλυση και ξεπούλημα του ΟΣΕ και της ΔΕΗ

   μαζικές απολύσεις μέσα από τον «Καλλικράτη» και δεκάδες χιλιάδες μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων

   διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας

   πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων

Tο τοπίο γίνεται ακόμα πιο εφιαλτικό, αν αναλογιστούμε την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο μας,, καθώς εργαζόμαστε σε συνθήκες ομηρίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μισθούς κατώτερους από τις πραγματικές μας ανάγκες, με την ανεργία και το κόστος ζωής να φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη. Οι εργοδότες προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταστρατηγήσουν ακόμα και τα στοιχειώδη δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας υπονομεύοντας τη συλλογική σύμβαση, ενώ με τον τελευταίο αντιασφαλιστικό νόμο (ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, μείωση συντάξεων, δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης) οδηγούμαστε σε δουλειά μέχρι θανάτου.

Από την πρώτη στιγμή της ψήφισης και εφαρμογής του μνημονίου, η κυβέρνηση έθεσε στο  στόχαστρο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ). Το επικαιροποιημένο μνημόνιο προβλέπει όχι μόνο ότι θα αλλάξει ο θεσμός της διαιτησίας, ώστε να τίθενται ολοένα μεγαλύτερα εμπόδια στους εργαζομένους να κατακτούν καλύτερες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες. Η υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, άλλωστε, θα δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να επιβάλουν κατά βούληση συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα σε οποιονδήποτε εργασιακό χώρο, αφού πλέον οι μισθοί των εργαζομένων θα μπορούν να μειώνονται μέχρι (ή και κάτω από) τα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (740€ μεικτά)…

Στο «μονόδρομο» των μέτρων της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της τρόικας, να απαντήσουμε με το μονόδρομο του αγώνα για συλλογικές συμβάσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, ανατροπή όλων των αντεργατικών μέτρων, διαγραφή του χρέους.

            Να δώσουμε την απάντηση του συλλογικού, μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα, κόντρα στο συμβιβασμό και την υποταγή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης 15 Δεκέμβρη, για να δώσουμε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουν να μπει ταφόπλακα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.

 

να είμαστε όλοι στην

πανεργατική απεργία της 15ης Δεκέμβρη

προσυγκέντρωση 10:30 π.μ. στο Μουσείο