Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

15/11/2011

 

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Κυριακή 13 Νοέμβρη: στην εκδήλωση με τίτλο «Δυσλεξία - Διάσπαση προσοχής» που διοργάνωσε το «Γραφείο Εκπαίδευσης» και το ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) σε συνεργασία με τα «Dyslexia-Centers-Pavlidis Method", πολυπληθής ομάδα μελών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Νομού Αττικής «Ο Βύρων»  έκαναν παρέμβαση μοιράζοντας ενημερωτικό κείμενο έξω από τον χώρο της εκδήλωσης.
Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας το «Γραφείο Εκπαίδευσης» του EUROPALSO, με τη συνδρομή σεκιουριτάδων κινήθηκαν με επιθετική και βίαιη συμπεριφορά εναντίον τους αλλά και στράφηκαν ενάντια στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο, παίρνοντας τους τις ανακοινώσεις από τα χέρια.
Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταγγέλλει
• τη σωματική βία που άσκησαν μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (ΕUROPALSO) και του «Γραφείου Εκπαίδευσης».
• Την απαράδεκτη κίνησή τους να αφαιρούν με το έτσι θέλω τις ανακοινώσεις μέσα από τα χέρια συναδέλφων.
• Τους σεκιουριτάδες γνωστής εταιρείας που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν συναδέλφους από την άσκηση νόμιμου συνδικαλιστικού δικαιώματος
• Την παρουσία 4 ένστολων αστυνομικών σε μια δημόσια εκδήλωση που σύμφωνα με τους διοργανωτές απευθυνόταν σε καθηγητές, γονείς και μαθητές.
Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση με τη νικηφόρα μάχη στην
Interlingua απέδειξαν ότι κάθε φορά που θα προσπαθούν να πλήξουν έναν από εμάς, θα βρίσκουν απέναντί τους όλους τους εργαζομένους της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
           

   Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Ακολουθεί η ανακοινωσή της
Ενωτικής Πρωτοβουλίας καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευσης ν. Αττικής-«Βύρωνας»:

Να σπάσουμε τον φόβο και την μοιρολατρία!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Είναι σύνηθες γεγονός εκπρόσωποι μεγαλεμπόρων της εκπαίδευσης, προκειμένου να αποκρύψουν το πραγματικό σκληρό εργοδοτικό τους πρόσωπο, να διοργανώνουν δήθεν εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η αυτοπροβολή τους προκειμένου να κερδίζουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι την δίψα των μαθητών για γνώση και την ανασφάλεια των εκπαιδευτικών. Διασπούν την προσοχή της κοινωνίας και συγκεντρώνονται αποκλειστικά στα κέρδη τους.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Εuropalso μαζί με τον άλλο του εαυτό, το ψευδοσωματείο εργαζομένων (συγγενών) στα κέντρα ξένων γλωσσών ν.Αττικής, παραβιάζουν την εναπομείνασα εκπαιδευτική νομοθεσία και βάλλουν ενάντια στην αξιοπρέπεια όλων μας.
Σέρνουν στα αστυνομικά τμήματα συνδικαλιστές συναδέλφους, χρησιμοποιούν μπράβους σε «στημένες» εκλογές και προσπαθούν με απαράδεκτες μεθόδους άλλων εποχών να επιβάλουν «μαϊμού» συλλογικές συμβάσεις εργασίας ώστε να μειώσουν απροκάλυπτα στο νομό Αττικής το ήδη πενιχρό κατώτατο ωρομίσθιο και τις αποδοχές μας εν γένει σε ποσοστό που ξεπερνάει το 50% σε σχέση με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις Διαιτητικές Αποφάσεις που εφαρμόζονται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών όλης της χώρας (Δ.Α. 5/2011). Επιχειρούν δε να επιβάλουν βασικές ωρομίσθιες αποδοχές 7,23 ευρώ (8.60 μεικτά) (!), να ακυρώνουν απολαβές που αντιστοιχούν σε μηνιαίο μισθό και πλήρη ασφάλιση, να καταργήσουν τα επιδόματα ειδικών επαγγελματικών προσόντων, όπως μεταπτυχιακό και διδακτορικό, να υπερδιπλασιάσουν την προϋπηρεσία για την καταβολή του επιδόματος πολυετίας, να καταργήσουν την από δεκαετίες κατοχυρωμένη πληρωμή για τις αργίες και τις μέρες διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα, να άρουν ρυθμίσεις που προστατεύουν στοιχειωδώς τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη και να απολύουν ελεύθερα.
Για να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας, το εκπαιδευτικό έργο και τους μαθητές μας, ένωσε τη δική σου φωνή με τη δική μας! Ο συλλογικός αγώνας αποτελεί το καλύτερο όπλο κατά του φόβου, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της απάθειας και της μοιρολατρίας.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Γράψου στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής-«Βύρωνας» (οδός Γ' Σεπτεμβρίου 48Β και Μάρνη, κτίριο Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ)) και έλα στην κρίσιμη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 27 Νοεμβρίου, ώρα 10:30. Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη αλλά και η ενίσχυση της ακηδεμόνευτης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Καθηγητών Ξένων Γλωσσών είναι απαραίτητοι όροι για να απαντήσουμε συνολικά στους εργοδότες και τα τσιράκια τους.
Κανένας εργαζόμενος μόνος του! Η αλληλεγγύη το όπλο μας!

Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών Ξένων Γλωσσών
του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευσης ν. Αττικής-«Βύρωνας»
enotiki.vyronas@gmail.
comenotikiprotovouliavyronas।blogspot.com

..........................................................................................

28/10/2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Δεν είναι πρώτη φορά που οι εργοδότες που κρύβονται πίσω από την σύσταση του “Σωματείου Εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών Νομού Αττικής” προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Το εν λόγω ψευδοσωματείο όχι μόνο δεν εξυπηρετεί εργατικά συμφέροντα αλλά υφαρπάζοντας την αντιπροσωπευτικότητα του κλάδου με μοναδικό σκοπό την διασφάλιση του κέρδους των φροντιστηριούχων, κατάφερε να υπονομεύσει την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πριν ακόμη την εφαρμογή του Μνημονίου και να μειώσει τις αποδοχές των εργαζόμενων εκπαιδευτικών σε ποσοστό πάνω από 50%. Κατά τα φαινόμενα όμως, αυτό δεν είναι αρκετό για τους εργοδότες οι οποίοι επιθυμούν να τρομοκρατήσουν και δη να εξοντώσουν όποια συλλογικότητα εργαζομένων τολμά και στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους, ακυρώνοντας την συνδικαλιστική ελευθερία στην πράξη.

Στις 28 Αυγούστου, με αφορμή το συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) με τίτλο “Οι άλλες διαστάσεις του εκπαιδευτικού” (sic!), μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας παρευρέθηκαν και μοίρασαν κείμενο στο οποίο κατήγγειλαν την ύπαρξη του εργοδοτικού σωματείου και τις χουντικές μεθόδους που μετέρχεται (λίστες “ημέτερων” ψηφοφόρων σε εκλογές και αποκλεισμός των εργαζόμενων, μπράβοι και απειλές κατά εργαζομένων). Αυτό εξόργισε τους διοργανωτές της εκδήλωσης, οι οποίοι αισθάνθηκαν ότι θίχτηκαν προσωπικά από το δήθεν υβριστικό περιεχόμενο του κειμένου, ξεχνώντας όμως ότι το κείμενο απευθυνόταν στο εργοδοτικό σωματείο. Βέβαια, έτσι αποδεικνύουν (μόνοι τους) ότι τα μέλη του EUROPALSO ταυτίζονται με αυτά του εργοδοτικού σωματείου-φάντασμα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να τους προβλημάτισε. Αφού μας πέταξαν έξω από την εκδήλωση, προσπάθησαν να μας εμποδίσουν να μοιράσουμε το κείμενό μας έξω στο πεζοδρόμιο, απειλώντας ότι θα φέρουν την αστυνομία και ότι, όπως μετέφερε υπάλληλος του ξενοδοχείου, θα μας πάρουν …100.000 ευρώ. Μάλιστα, δεν δίστασαν να επιτεθούν λεκτικά σε εργαζόμενους συναδέλφους με τους οποίους συζητούσαμε και να τους ανακρίνουν απροκάλυπτα, ρωτώντας τους στα ίσια “Εσύ πώς ονομάζεσαι; Πού δουλεύεις;”. Βέβαια, υπήρξαν και άλλοι που προσπάθησαν να μας πείσουν ότι λόγω της κρίσης πρέπει να τους... λυπηθούμε και να πάψουμε τις παράλογες απαιτήσεις και μόνο που δεν μας ζήτησαν να δουλεύουμε τζάμπα. Βλέποντας ότι ούτε το μελόδραμα ούτε οι τραμπουκισμοί τους πιάνουν τόπο, φώναξαν την αστυνομία και απαίτησαν τα ονόματα όλων των παρευρισκομένων απειλώντας με μήνυση. Φυσικά, μετά από παρέμβαση και άλλων φορέων που είχαν σπεύσει στο μεταξύ, εκπροσώπων σωματείων όπως ΟΛΜΕ, ΣΕΦΚ δεν πραγματοποιήθηκε καμιά μήνυση: Φάνηκε ότι ο σκοπός τους ήταν απλώς ο εκφοβισμός των εργαζομένων, αλλά όταν είμαστε πολλοί μπορούμε να ανατρέψουμε την ατμόσφαιρα τρομοκρατίας και να ασκήσουμε πολιτική πίεση.

Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές πρέπει να αντιτάξουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων και να υπερασπιστούμε μέσα από μαζικά σωματεία συλλογικές συμβάσεις εργασίας που ικανοποιούν τις ανάγκες μας.

Ως Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά των εργοδοτών, που επιβεβαιώνει ότι αναφέραμε στο κείμενο μας, και φανερώνει ότι πραγματικός στόχος τους δεν είναι η προσφορά της γνώσης στους μαθητές αλλά το να διαλύσουν κάθε εργατικό δικαίωμα ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους, και προκειμένου να το πετύχουν δεν διστάζουν να χτυπήσουν τα κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα και να τσαλαπατήσουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να ανατρέψουμε το καθεστώς που έχουν επιβάλλει, και ότι δεν θα αφήσουμε κανένα μέλος μας, ούτε κανέναν άλλο εργαζόμενο και αγωνιστή να στοχοποιηθεί ατομικά. Κάθε φορά που θα προσπαθούν να πλήξουν έναν από εμάς, να ξέρουν ότι θα βρίσκουν απέναντί τους το ταξικό εργατικό κίνημα. Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Καθηγητών Ξένων Γλωσσών
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΒΥΡΩΝΑΣ
enotiki.vyronas@gmail.com
http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com


Ακολουθεί το κείμενο που προκάλεσε τις απαράδεκτες ενέργειες εκπροσώπων του EUROPALSO:

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Οι εργοδότες, μαζί με τον άλλο τους εαυτό, το ψευδο-«Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Αττικής», το οποίο συστήθηκε κατά γενική ομολογία από τέκνα, συζύγους και άλλους συγγενείς εργοδοτών, κάνουν εκλογές με περιφρούρηση μπράβων, χρησιμοποιούν χουντικές μεθόδους με αποκλεισμούς και προκατασκευασμένες λίστες παραπλανημένων και τρομοκρατημένων εργαζομένων, σέρνουν στα δικαστήρια αληθινούς εκπροσώπους εργαζομένων σε κέντρα ξένων γλωσσών προκειμένου να νοθεύσουν τη γνήσια αντιπροσωπευτικότητα του κλάδου. Ταυτόχρονα έχουν υπονομεύσει την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας πριν ακόμα το μνημόνιο σκιάσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα μας, ώστε να επιβάλουν μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις στον ευαίσθητο χώρο της ιδιωτικής ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, όπου εργάζονται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και φοιτούν χιλιάδες σπουδαστές λαϊκών κυρίως οικογενειών.
Εκείνοι που κήρυξαν πόλεμο σε εμάς, τους εκπαιδευτικούς, εκείνοι που υπονομεύουν τον εκπαιδευτικό μας ρόλο, υποβαθμίζοντάς μας σε υποζύγια που οφείλουν να υπομένουν αγόγγυστα τη μοίρα τους, έχουν απύθμενο θράσος. Στις διαφημίσεις τους υπόσχονται "ένα μαγικό ταξίδι στη Γνώση" και σήμερα οργανώνουν σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο συνέδριο και έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου με θέμα: «Οι άλλες διαστάσεις του ρόλου του Εκπαιδευτικού».
Εκείνοι που απροκάλυπτα μειώνουν στο νομό Αττικής το ήδη πενιχρό κατώτατο ωρομίσθιο των εκπαιδευτικών σε ποσοστό που στο τέλος της τριετίας 2010-2013 να φτάνει το 60-70%, σε σχέση με τις ισχύουσες Συλλογικής Συμβάσεις Εργασίας και Διαιτητικές Αποφάσεις που εφαρμόζονται στα κέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας. Εκείνοι που ακυρώνουν απολαβές που αντιστοιχούν σε μηνιαίο μισθό και πλήρη ασφάλιση (για τις προβλεπόμενες τουλάχιστον 18 ώρες απασχόλησης την εβδομάδα), που καταργούν τα επιδόματα ειδικών επαγγελματικών προσόντων, όπως μεταπτυχιακό και διδακτορικό, εκείνοι που υπερδιπλασιάζουν την προϋπηρεσία για την καταβολή του επιδόματος πολυετίας, μην αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα των 8-9 μηνιαίων συμβάσεων ορισμένου χρόνου από έτος σε έτος, εκείνοι που καταργούν την από δεκαετίες κατοχυρωμένη πληρωμή για τις αργίες και τις μέρες διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα και αίρουν ρυθμίσεις που προστάτευαν στοιχειωδώς τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη ανακαλύπτουν σήμερα… «άλλες διαστάσεις του ρόλου του Εκπαιδευτικού».
Είναι οι εκπρόσωποι των εργοδοτών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso, της γνωστής διαφήμισης των «πολιτιστικών σκουπιδιών», όπου ο «Sakis» παρουσιάζει τη Eurovision... και όλα τα κράτη δίνουν το πολύτιμο 12αρι στα φροντιστήρια Europalso, όπου παιδάκια σε κατάσταση έκστασης και αλλοφροσύνης φωνάζουν και τσιρίζουν ανεμίζοντας σημαιάκια Europalso… και της επίσης «επιτυχημένης» καμπάνιας με τον τηλεοπτικό star Ευαγγελάτο, ο οποίος, στο πνεύμα της τηλεοπτικής του εκπομπής «Αποδείξεις», διαβεβαιώνει με εκατό κιλά make-up και ύφος Ηρακλή Πουαρώ σε διαφημιστικό σποτ ότι τα φροντιστήρια Europalso παρέχουν δήθεν αποδείξεις για την ποιότητα σπουδών. Είναι οι σημερινοί εκπρόσωποι εργοδοτών που, για να υποκρύψουν την πραγματικότητα, διαφημίζουν και εφευρίσκουν «άλλες διαστάσεις» των επισφαλώς εργαζομένων.
Περισσεύει το θράσος όλων εκείνων που με τις «παρεμβάσεις των νομικών κ.κ. Αλ. Λυκουρέζου και Δημ. Βερβεσού» (περιοδικό Εuropalso news, Μάρτιος 2010, σελ. 6), και με συμμάχους τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσπαθούν με το στανιό να επιβάλουν στα 2.050 κέντρα ξένων γλωσσών του ν. Αττικής (σε σύνολο 7.150 σε ολόκληρη την Ελλάδα) συνθήκες εργασίας και μισθούς Κίνας πριν ακόμα την έλευση του Μνημονίου στη χώρα μας…, ενώ εφευρίσκουν τις «άλλες διαστάσεις του ρόλου του Εκπαιδευτικού».
Το μοναδικό μέλημα των «μεγαλοφροντιστηριούχων» και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους είναι το όλο και μεγαλύτερο κέρδος. Έχουν οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς στα όρια της εξαθλίωσης, δέσμιους της εκμεταλλευτικής φύσης της εργοδοσίας και της πολιτικής του Μνημονίου. Τους ενδιαφέρει να συγκαλύπτουν τις ορέξεις και τα συμφέροντά τους, που είναι αντίθετα από εκείνα των εργαζομένων και των σπουδαστών. Στην υπεράσπιση των ατομικών συμφερόντων τους, ο σκοπός, γι’ αυτούς, αγιάζει κάθε μέσο. Αρχικά κλέβουν το ψωμί με όπλο την εξαπάτηση και την εκμετάλλευση της εργασιακής ανασφάλειας των εκπαιδευτικών και στη συνέχεια προστατεύουν τάχα την ποιότητα σπουδών αλλά και την ανυποψίαστη λαϊκή οικογένεια με δήθεν εκπτώσεις στα δίδακτρα και προσφορές δώρων και… προσφέρουν προς πώληση «άλλες διαστάσεις του ρόλου του Εκπαιδευτικού».

Ωστόσο, την τιμή του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης προσπαθούν να διαφυλάξουν με προσωπικό κόστος μόνο οι πραγματικά εργαζόμενοι καθηγητές.
Καλούμε τους συναδέλφους μας στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών να σεβαστούμε όλοι μαζί το εκπαιδευτικό έργο και τους μαθητές μας, να αντισταθούμε και να πλαισιώσουμε το Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής - «Ο Βύρων» και τις προσπάθειες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Καθηγητών Ξένων Γλωσσών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απαράδεκτες ενέργειες εκείνων των εργοδοτών που θέλουν να διευθύνουν σύγχρονα «μνημονιακά» εργασιακά κάτεργα και να επιβάλουν στην κοινωνία πρακτικές κίτρινου συνδικαλισμού. Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας που φέρνει αποτελέσματα. Το αποδεικνύει η έκβαση του αγώνα των συναδέλφων της interlingua.
Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας και να αγωνιστούμε για συμβάσεις εργασίας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μπορούμε και πρέπει όλοι μαζί να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας, το εκπαιδευτικό έργο και τους μαθητές μας. Ενώστε τη δική σας φωνή με τη δική μας!
Κανένας εργαζόμενος μόνος του! Η αλληλεγγύη το όπλο μας!

 

 Αθήνα, 28 Αυγούστου 2011

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Καθηγητών Ξένων Γλωσσών
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΒΥΡΩΝΑΣ

enotiki.vyronas@gmail.com, http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com/

 ..........................................................

Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει  την απροκάλυπτη προσπάθεια ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων από τους εργοδότες που κρύβονται πίσω από την σύσταση του  "Σωματείου Εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών Νομού Αττικής" στο  συνέδριο ξενόγλωσσης εκπαίδευσης με θέμα «Οι άλλες διαστάσεις του ρόλου του Εκπαιδευτικού» το οποίο διοργανώθηκε στις 28 Αυγούστου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.  Το εν λόγω ψευδοσωματείο όχι μόνο δεν εξυπηρετεί εργατικά συμφέροντα αλλά υφαρπάζοντας την αντιπροσωπευτικότητα του κλάδου με μοναδικό σκοπό την διασφάλιση του κέρδους των φροντιστηριούχων, κατάφερε να επιβάλλει «κίτρινες» συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Κατά τα φαινόμενα όμως,  αυτό δεν είναι αρκετό για τους εργοδότες οι οποίοι επιθυμούν να τρομοκρατήσουν και δη να εξοντώσουν όποια συλλογικότητα εργαζομένων τολμά και στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους, ακυρώνοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες στην πράξη.

Όταν εκπαιδευτικοί της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Καθηγητών Ξένων Γλωσσών του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων»  άρχισαν να μοιράζουν σε δημόσιο χώρο ενημερωτικό κείμενο προς συναδέλφους, αμέσως προκάλεσαν την προκλητική αντίδραση εκπροσώπων των διοργανωτών του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) οι οποίοι επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να φακελώσουν ακόμη και τους συναδέλφους που τολμούσαν να μας απευθύνουν τον λόγο, ρωτώντας τους στα ίσια "Εσύ πώς ονομάζεσαι; Πού δουλεύεις;". Στην συνέχεια, φώναξαν την αστυνομία αποφασισμένοι να τους μηνύσουν για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση, παρόλο που το περιεχόμενο του κειμένου αφορούσε το ψευδοσωματείο και σε καμία περίπτωση κάποιο μέλος του EUROPALSO ονομαστικά ή και την εταιρεία.

Θεωρούμε ότι αυτή η πρακτική έχει μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να επιβάλλει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και μετατροπή των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών σε σύγχρονα «εργασιακά κάτεργα». Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να τους επιτραπεί να σέρνουν στα δικαστήρια εκπαιδευτικούς επειδή διεκδικούν τις κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές τους ελευθερίες και υπερασπίζονται εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών. 

Ήδη το 34ο Συνέδριο της ομοσπονδίας μας (Ιανουάριος 2010) κατήγγειλε για μια ακόμα φορά το «Σωματείο Εργαζομένων στα  Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής» το οποίο συστήθηκε με εμπνευστές και αρχιτέκτονες ιδιοκτήτες αλλά και γνωστούς συνδικαλιστές δικηγόρους.  Κάνουν εκλογές με περιφρούρηση μπράβων, χρησιμοποιούν χουντικές μεθόδους με αποκλεισμούς και προκατασκευασμένες λίστες παραπλανημένων και τρομοκρατημένων εργαζομένων για να υπονομεύσουν την γνήσια συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων.  Επιπλέον,  η ομοσπονδία μας  έχει καταγγείλει την αήθη συμμετοχή του πρώην γενικού γραμματέα, στην ασυνέχεια αντιπροέδρου και σήμερα συμβούλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, στη σχεδίαση και την υπέρβαση των εργασιακών συμφερόντων των εκπαιδευτικών.

Η ομοσπονδία μας θα επιδιώξει την εξουδετέρωση του στημένου από την εργοδοσία ψευδοσωματείου και να θέσει οριστικό τέλος στις κοινές τους δολιότητες.