Όλες/οι τη Δευτέρα 2 Φλεβάρη, στις 9.00πμ στο κτίριο 13, αίθουσα 3, στην πρώην σχολή Ευελπίδων, όπου εκδικάζεται η αγωγή των εργοδοτών κατά του εργατικού σωματείου «Βύρωνας».

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6937547624,

6973230709, 6978613862,

6979128417, 6972521005  

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

31/1/2015

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) καταγγέλλει την εργοδοτική ένωση «Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών»-Europalso, που με αγωγές επιχειρεί να ποινικοποιήσει τις εσωτερικές διαδικασίες (εκλογές - γενική συνέλευση) του εργατικού σωματείου «Βύρωνας».

Τη Δευτέρα 2 Φλεβάρη, στις 12:00πμ, κτίριο 13, αίθουσα 3 στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων εκδικάζεται η  προσφυγή των εργοδοτών στην Επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/82 κατά του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "ο Βύρων". Θα εκδικαστούν, μετά από αναβολές, οι προσφυγές που κατέθεσαν οι εργοδότες του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso και του στημένου από αυτούς ψευδο-«σωματείου στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής» κατά του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρων». Οι δύο πανομοιότυπες προσφυγές κατατέθηκαν μετά τις εκλογές-παρωδία που διοργάνωσαν οι εργοδότες και τα τσιράκια τους στις 25/10/2014 στο ξενοδοχείο Intercontinental εν κρυπτώ, με εκβιασμούς εργοδοτών προς εργαζόμενους να ψηφίσουν για να μη χάσουν τη δουλειά τους, και με παρουσία φουσκωτών για να εκφοβίσουν τους πραγματικούς συνδικαλιστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΚΞΓ. Στις “εκλογές” το στημένο σωματείο παρουσίασε μικρότερο αριθμό ψηφισάντων σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές του «Βύρωνα», παρόλα αυτά προσπαθεί μαζί με το EUROPALSO να υφαρπάξουν, με τη συνδρομή των δικαστών, από το εργατικό σωματείο την αντιπροσωπευτικότητα, και απαιτούν, με ονομαστική αναφορά σε συναδέλφους, να έχουν λόγω και να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές λειτουργίες του. Ο απώτερος σκοπός τους είναι να τρομοκρατήσουν το εργατικό σωματείο και να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις για υπογραφή συλλογικής σύμβασης που ξεκίνησε από τις 17/10/2014, διεκδικώντας μηνιαίο μισθό 1.015,36 ευρώ, ωρομίσθιο 13,36 ευρώ και επαναφορά όλων των εργασιακών δικαιωμάτων. Υπενθυμίζουμε ότι το ψευδοσωματείο-φάντασμα έχει πολλάκις καταγγελθεί από εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες, καθώς και από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για τις τραμπούκικες, και ξεκάθαρα εργοδοτικές του πρακτικές, οι οποίες έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών να εργάζονται με μεικτό ωρομίσθιο 3,52 ευρώ και με μηνιαίες αποδοχές έως 60% κάτω από τον υποτιμημένο για την εργασία βασικό μισθό της ΕΓΣΣΕ των 586 ευρώ και μείωση έως 90% έναντι της Διαιτητικής Απόφασης 5/2011 για τους καθηγητές όλης της χώρας.  

Υπενθυμίζουμε ότι είναι αυτή η εργοδοτική ένωση που έστειλε σε διατεταγμένη υπηρεσία 5 άτομα, να γραφτούν και να ψηφίσουν στο εργατικό σωματείο του "Βύρωνα" και στη συνέχεια μαζί με την εργοδοσία κατέθεσαν αγωγές, για να ακυρωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες του συνδικάτου. Είναι αυτή η εργοδοτική ένωση η οποία με δικηγόρο το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, αλλά και διαιτητή του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, Δ. Βερβεσό, έχει στήσει πλήρως ελεγχόμενο από την εργοδοσία «εργατικό» ψευδοσωματείο.

Είναι η εργοδοσία του «Ομήρου» και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών-Europalso οι οποίοι συνυπογράφουν και εφαρμόζουν στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια, εδώ και χρόνια μαζί με τον «άλλο τους εαυτό», τους ανθρώπους και συγγενείς ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων που εμφανίζονται ως «σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής», «μαϊμού» συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Είναι το γνωστό σε όλους/ες «σωματείο», το οποίο έχει υπογράψει με την εργοδοτική ένωση "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών"-ΕUROPALSO Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) διάρκειας μέχρι το 2015  η  οποία ακυρώνει το μισθό και το πλήρες ωράριο των εργαζομένων και καθορίζει αποκλειστικά ωρομίσθια απασχόληση 3,52 ευρώ μεικτά, δηλαδή 2,96 ευρώ καθαρά, απεμπολώντας όλες τις θεσμικές κατακτήσεις του κλάδου. Το ωρομίσθιο γαλέρας είναι 20%-60% μειωμένο έναντι του βασικού και υποτιμημένου για την εργασία μηνιαίου μισθού που καθορίζει ακόμα και η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των 586 ευρώ και μειωμένο έως 90% έναντι του ωρομισθίου το οποίο ορίζει η Διαιτητική Απόφαση 5/2011 η οποία ρυθμίζει τους όρους εργασίας των καθηγητριών/τών ξένων γλωσσών όλης της χώρας.

Το Σάββατο 25/10/2014, τδημιούργημα των εργοδοτών και των συγγενικών τους προσώπων «σωματείο» «εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών νομού Αττικής» πραγματοποίησε και πάλι εν κρυπτώ «εκλογές» στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Intercontinental. Αυτό το «σωματείο», το οποίο μισθώνει χώρους σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, στις προηγούμενες «εκλογές» του εμφάνισε μόλις 26 μέλη, τα οποία είχαν πληρώσει τη συνδρομή τους, και 22 μόλις ψηφίσαντες. Στο Intercontinetal έσπευσαν συνάδελφοι και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» και του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) όπου διαπίστωσαν, για μια ακόμα φορά, την άμεση εξάρτηση του «σωματείου» από τους εργοδότες, αλλά και την καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, κατά παράβαση του άρθρο 14 του ν. 1264/1982 και του άρθρου 23 του Συντάγματος. Άτομα που δήλωσαν στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους ότι δεν ήταν μέλη του «σωματείου», κρατώντας στα χέρια τους προκατασκευασμένες λίστες εργαζομένων, έλεγχαν την ταυτότητα των προσερχομένων ή  τηλεφωνούσαν σε εργοδότες, προκειμένου να εγκρίνουν ποιοι θα εισέλθουν στην αίθουσα των «αρχαιρεσιών» όπου βρισκόταν δικαστική αντιπρόσωπος. Η δικαστική αντιπρόσωπος έμεινε απαθής σε όσα τις καταγγέλθηκαν από τους συνδικαλιστές. Επικύρωσε την παρωδία εκλογών και αρνήθηκε να παραλάβει οποιαδήποτε ένσταση κατά της νομιμότητας των «αρχαιρεσιών», αν και την πόρτα της αιθούσης των αρχαιρεσιών φρουρούσαν «φουσκωτοί» με πολιτική ενδυμασία. Η πρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ,  Άρτεμις  Κυπριώτου, δεν επέτρεψε να ψηφίσει σε μέλος του «σωματείου», αν και η ίδια διώκεται για άσκηση παράνομης βίας εναντίον του στις «εκλογές» του 2009.

 Έχουν το θράσος αυτοί που οργανώνουν εκλογές του ψευδοσωματείου με μπράβους σε ξενοδοχεία, όπου όσοι ψηφίζουν πρέπει να εγκριθούν από τη λίστα που κρατάνε οι μπράβοι, να απαιτούν με δικαστική απόφαση να έχουν άποψη και να παρεμβαίνουν εν ονόματι της νομιμότητας στις εσωτερικές διαδικασίες του εργατικού σωματείου «Βύρωνας» (έχουν λένε «προφανές έννομο συμφέρον, γιατί όσοι συμμετείχαν στις διαδικασίες του «Βύρωνα» είναι όλοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις-εργοδότες»). Παραθέτουμε το σχετικό χωρίο από την προηγούμενη αγωγή τους, η οποία έγινε δεκτή από τους δικαστές και απαγόρευσε στο εργατικό σωματείο να διαπραγματεύεται τη ΣΣΕ στα κέντρα ξένων γλωσσών και η οποία θα μείνει στην ιστορία του εργατικού κινήματος ως μνημείο δουλοπαροικίας:

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) καλεί όλες/ους τις εργαζόμενες, τους εργαζομένους, τις άνεργες και τους ανέργους, τα σωματεία του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο εργατικό σωματείο «Βύρωνας» και να σταματήσουν τη δράση των σωματείων που ελέγχονται από τους εργοδότες.

Οι υποθέσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τα σωματεία του κλάδου, που ενωμένα πρέπει να απαντήσουν. Αφορούν όλο το εργατικό κίνημα και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπιστούν. Δεν πρέπει να αφήσουμε δικαστές να νομιμοποιούν «εκλογές» κίτρινων εργοδοτικών «σωματείων», εισαγγελείς να εκδίδουν εισαγγελικές παραγγελίες για την ποινικοποίηση εργατικών συγκεντρώσεων χαρακτηρίζοντας παράνομες εργατικές συγκεντρώσεις, ώστε να θέσουν εκτός νόμου τον εργατικό αγώνα, μετατρέποντας τους χώρους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα σε χώρους δουλοπαροικίας, όπου το αφεντικό πληρώνει και απολύει όποτε γουστάρει γιατί αλλιώς… υπάρχει και ο νόμος!  

Η ταξική ενότητα και η αλληλεγγύη, χωρίς διαχωρισμούς, είναι η απάντησή μας στον ταξικό πόλεμο που κήρυξαν τα αφεντικά.

 

ΟΧΙ στον ολοκληρωτισμό που θέλουν να επιβάλουν το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του  Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

 

Να σταματήσει η παρέμβαση του κράτους και των δικαστών του στη λειτουργία του εργατικού κινήματος (εκλογές σωματείων και έλεγχο των μητρώων μελών του, έκδοση εισαγγελικών παραγγελιών, απαγόρευση κινητοποιήσεων)

 

Όλες/οι τη Δευτέρα 2 Φλεβάρη, στις 12.00πμ στο κτίριο 13, αίθουσα 3, στην πρώην σχολή Ευελπίδων, όπου εκδικάζεται η προσφυγή των εργοδοτών κατά του εργατικού σωματείου «Βύρωνας».

Το ΔΣ του ΣΕΦΚ