Επιστολή ΣΕΦΚ προς ΟΙΕΛΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

                                                                                                           Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα,

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777

email: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

                                                13/1/2012

         

 

Απόφαση ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 13-1-2013

Α) Στις 28/11 λάβαμε την «ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟ 35Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ» με την οποία καλούσε: «τα πρωτοβάθμια σωματεία να στείλουν, στην ΟΙΕΛΕ, τις προτάσεις τους για τη χάραξη πορείας έως τις 17/12/2012». Στις 2/12/2012 αποστείλαμε ηλεκτρονική επιστολή – απάντηση. Μόλις σήμερα ενημερωθήκαμε για το «σχέδιο για ένα πλαίσιο δράσης της ΟΙΕΛΕ» που απέστειλε η πλειοψηφία του ΔΣ, το οποίο όχι μόνο δεν εμπεριέχει καμία δράση, αλλά αποτελεί αντιγραφή κοινότοπων θέσεων της πλειοψηφίας στο 34ο συνέδριο με αντιμνημονιακές κορόνες, και δεν έχουμε λάβει ακόμα τον απολογισμό…

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ στις 13/1/2012 καταγγέλλει ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ προχωρά σε παραταξιακή ημερίδα παρωδία συνεδρίου  με αντικαταστατικές διαδικασίες. Συγκεκριμένα παραβαίνει  το άρθρο 9, παρ. 4:

Από τις 2 Δεκέμβρη καλέσαμε την πλειοψηφία του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ-Ενότητα) να στείλει στα σωματεία τον απολογισμό και τη χάραξη πορείας έγκαιρα μέχρι τις 19 Δεκέμβρη, ώστε να συζητηθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και να μην καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να στείλουν προτάσεις, χωρίς να γνωρίζουν τον απολογισμό και το σχέδιο χάραξης πορείας της πλειοψηφίας, η οποία έχει και τον συσχετισμό να τον επιβάλει στο 35ο Συνέδριο.

Β) Καλούμε, για μια ακόμη φορά την πλειοψηφία του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ-Ενότητα) να μην επιχειρήσει στο 35ο συνέδριο να υλοποιήσει την απόφαση του 34ου να διαγράψει τα σωματεία που έχουν στις δυνάμεις τους καθηγητές σε κέντρα ξένων γλωσσών και καθηγητές σε ιδιωτικά σχολεία. Η διασπαστική απόφαση αυτή λήφθηκε από την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-Ενότητα)  για να αφήσει εκτός ομοσπονδίας τους εργαζομένους σε κέντρα ξένων γλωσσών, να θέσει εκτός ΟΙΕΛΕ τα σωματεία τα οποία δεν ελέγχονται από την πλειοψηφία του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ-Ενότητα). Καλούμε την πλειοψηφία του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ-Ενότητα) να ανακαλέσει τη διασπαστική απόφαση για διαγραφή του σωματείου «Βύρωνας» και απομάκρυνσης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, ώστε να συμμετάσχουν στο συνέδριο μαζί με όλους τους υπόλοιπους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και να οργανώσουμε από κοινού στην χάραξη πορείας τον αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα στα κέντρα ξένων γλωσσών, όπου το στημένο από τους εργοδότες «σωματείο» υπέγραψε στις 6/9/2012 «ΣΣΕ-έκτρωμα» με ωρομίσθιο 3,52 ευρώ μεικτά (2,96 καθαρά). Είναι μείζον ζήτημα η σύγκρουση με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Europalso και το στημένο από τους εργοδότες «σωματείο εργαζομένων» στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής, αντισύμβαση εργασίας, ώστε να καρπώνονται τα δίδακτρα που πληρώνει ο κάθε μαθητής και να πετούν στους εκπαιδευτικούς ψίχουλα αντί αμοιβής. Η ίδια «σύμβαση»-έκτρωμα, όπως αναμενόταν, υπεγράφη την Τετάρτη 19/9/2012, και πάλι από το στημένο ψευδο-«σωματείο εργαζομένων» στα Κ.Ξ.Γ. ν. Αττικής και από τις άλλες δύο εργοδοτικές ενώσεις ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών, α) τον Σύλλογο Φροντιστών Ξένων Γλωσσών Σωματείου ΟΜΗΡΟΣ και Ανεξαρτήτων και β) το Σωματείο Ιδιοκτητών Ξενόγλωσσων Φροντιστηρίων ΟΜΗΡΟΥ Δήμων Αττικής και Επαρχιών.

Γ) Η καταστατική υπονόμευση της σύγκλησης του Γενικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελεί πουκάμισο αδειανό, καθώς δεν έχει συγκληθεί ούτε μια φορά τα τελευταία 14 χρόνια, καθιστά αναγκαία τη σύγκληση του συνεδρίου της Ομοσπονδίας κάθε 2 χρόνια και την καταστατική τροποποίηση, ώστε να μπορεί να συγκληθεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία, ακόμα και αν διαφωνεί η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Δ) Η απόφαση «του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ στη συνεδρίασή του της 23/11/2012» καθιστά το συνέδριο παραταξιακή ημερίδα διεκπεραίωσης και επιβεβαίωσης  του συσχετισμού της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ-Ενότητα). Θεωρούμε ότι πρέπει, όπως γινόταν μέχρι και το 33ο συνέδριο, την Κυριακή να συνεχίζεται η συζήτηση του Συνεδρίου μέχρι το μεσημέρι στις 3.00 και μετά να γίνονται οι εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα στα πρωτοβάθμια σωματεία να συναντηθούν, να οργανώσουν και να συντονίσουν τη δράση τους. Η Κυριακή είναι ανάγκη να αφιερωθεί στην ενημέρωση από σωματεία, την αναζήτηση κοινών και συντονισμένων δράσεων αγώνα και αλληλεγγύης όλου του κλάδου. Αν επιμείνετε στο πρόγραμμα του 35ου συνεδρίου που αποφασίσατε ως πλειοψηφία του ΔΣ, το συνέδριο θα είναι παραταξιακή ημερίδα παρωδία συνεδρίου.

Ε) Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης του κεφαλαίου, όπου εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι πλέον άνεργοι ή υποαπασχολούνται η πλειοψηφία του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ-Ενότητα) πρέπει να επανεξετάσει το τίμημα για τη συμμετοχή των σωματείων στο συνέδριο. Εκτός και αν επιθυμεί με πρόσχημα την αδυναμία σωματείων να καταβάλουν το τεράστιο τίμημα, να εκδιώξει και άλλα σωματεία… Στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης, όπως και σε όλα τα προηγούμενα συνέδρια έχουμε προτείνει, προτείνουμε και τώρα το συνέδριο να  γίνει στον χώρο του ΕΚΑ.