Καταγγελία για την απόλυση συναδέλφου από το φροντιστήριο ¨Εκπαίδευση θετική –τεχνολογική¨.

              

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)    

Μέλος ΟΙΕΛΕ

                         Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777

email: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr                                                                       12/7/2012     

 Καταγγελία για την απόλυση συναδέλφου από το φροντιστήριο ¨Εκπαίδευση θετική –τεχνολογική¨.

 Το Δ.Σ του Σ.Ε.Φ.Κ. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Γ. Καρακωνσταντάκη από το φροντιστήριο ¨Εκπαίδευση θετική –τεχνολογική¨ στο Μαρούσι.  Ο συνάδελφος σε συνάντηση που είχε με τον ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου κ.  Κ. Πουσπουρίκα αρνήθηκε να δεχτεί βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας του. Αρνήθηκε να συναινέσει στη μη καταβολή των ωρομισθίων κατά τα επαναληπτικά μαθήματα, καθώς και της αποζημίωσης και του επιδόματος άδειας. Επίσης, αρνήθηκε την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα από τη νέα χρονιά και δεν δέχτηκε να υπογράφει ψευδώς ότι του καταβάλλονται τα χρήματα αυτά, όπως του ζητήθηκε από τη διεύθυνση του φροντιστηρίου. Όταν ο εργαζόμενος ζήτησε νέα συνάντηση με την εργοδοσία, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητηθεί και του ανακοινώθηκε ότι η διεύθυνση ¨ τον αποδεσμεύει από τη συνεργασία¨.

Ο συνάδελφος έστειλε επιστολή σε όλους τους εργαζομένους και στη διεύθυνση του φροντιστηρίου την οποία κοινοποίησε στο σωματείο μας. Στην επιστολή αυτή περιγράφει τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόλυσή του και ζητά από τη διεύθυνση του φροντιστηρίου, αν αμφισβητεί έστω και μια λέξη από τα λεγόμενά του, να ενημερώσει γραπτώς όλους τους ενδιαφερομένους.

Μετά από αυτό ο γραμματέας του ΣΕΦΚ ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Πουσπουρίκα. Ο τελευταίος εμφανώς ενοχλημένος, ήταν εριστικός και στο τέλος έκλεισε το τηλέφωνο. Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχε αυτή τη φορά ο πρόεδρος του ΣΕΦΚ με τον κ. Πουσπουρίκα του ζητήθηκε να οριστεί συνάντηση παρουσία του εργαζομένου, αντιπροσωπείας του ΣΕΦΚ και εκπροσώπου της ΟΙΕΛΕ. Η απάντηση του κ. Πουσπουρίκα ήταν ¨και χάρη σας κάνω¨. 

Στη συνάντηση που έγινε στο φροντιστήριο ¨Εκπαίδευση θετική –τεχνολογική¨ το Σάββατο 23/6 η εργοδοσία έπεσε σε αντιφάσεις. Υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε εξαγγείλει στον εργαζόμενο ότι τον απολύει και ότι δεν τον επαναπροσέλαβε, γιατί δεν εμφανίστηκε σε ένα υποτιθέμενο ραντεβού που είχαν μετά την πρώτη συνάντηση. Δεν μπόρεσε να δώσει όμως ικανοποιητική απάντηση για το χρόνο ορισμού του ραντεβού, για το αντικείμενό του και γιατί δεν αναζήτησε τηλεφωνικά τον εργαζόμενο, ο οποίος είχε απαντήσει και μάλιστα γραπτώς μέσω της επιστολής του.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΦΚ, ΟΙΕΛΕ ζήτησαν την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου και να οριστεί σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των οφειλομένων. Η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος αποπληρωμής και δεν είναι δυνατόν να επαναπροσληφθεί για τα θερινά μαθήματα. Υπάρχει όμως η διάθεση να επαναπροσληφθεί από το Σεπτέμβρη, γιατί υπήρχε καλή συνεργασία τα προηγούμενα χρόνια. Στην ερώτηση αν έχει προσληφθεί νέος καθηγητής στη θέση του απολυμένου συναδέρφου η απάντηση ήταν ¨δε γνωρίζω¨(τα θερινά μαθήματα στο φροντιστήριο είχαν ήδη ξεκινήσει…)

Μετά από αυτά ο συνάδελφος κατέφυγε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας καταγγέλλοντας την καταχρηστική του απόλυση και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων του. Στη συνέχεια, η εργοδοσία κάλεσε τον εργαζόμενο και του κατέβαλε σε δύο δόσεις (26/6 και 5/7) τα οφειλόμενα για την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012.

Στις 9/7 ο κος Πουσπουρίκας απέστειλε επιστολή προς τον συνάδελφο στην οποία του γνωστοποιεί ότι δεν θα επαναπροσληφθεί κατά τη νέα σχολική χρονιά. Στην ίδια επιστολή παραδέχεται ότι στην αρχική συνάντηση με τον εργαζόμενο τον είχε ενημερώσει για τη διακοπή της συνεργασίας τους, αναιρώντας έτσι για μια ακόμα φορά τον εαυτό του και τα λεγόμενα του στις 23/6. Στο τέλος της επιστολής φτάνει στο σημείο να απειλεί με μηνύσεις και αγωγές!

 

Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει!

Καλούμε τους εργαζομένους του φροντιστηρίου ¨Εκπαίδευση θετική -τεχνολογική¨, τους μαθητές του φροντιστηρίου και τους γονείς τους να σταθούν στο πλευρό του απολυμένου συναδέλφου.

Να ανακληθεί αμέσως η εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Γιώργου Καρακωνσταντάκη!

............

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απόλυση του καθηγητή Παναγιώτη Σωτήρη από φροντιστήριο στην Καλλιθέα. Η απόλυση αυτή ήρθε μετά από αντιπαράθεση με την εργοδοσία ύστερα από την απαίτηση της τελευταίας να επιβληθούν μονομερώς μειώσεις μισθών. Το γεγονός ότι ο συνάδελφος Παναγιώτης Σωτήρης είναι για χρόνια συνδικαλιστής της ιδιωτικής εκπαίδευσης, έχοντας μάλιστα διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (Σ.Ε.Φ.Κ.), κάνει σαφές ότι πρόκειται για εκδικητική απόλυση καθηγητή που αμφισβήτησε το δικαίωμα της εργοδοσίας να προχωρά μονομερώς σε μειώσεις αποδοχών και επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών και υπερασπίστηκε τις συλλογικές κατακτήσεις του κλάδου και την εργασιακή αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε, επίσης, την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Γ. Καρακωνσταντάκη από άλλο φροντιστήριο, ο  οποίος αρνήθηκε να δεχθεί βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας του, να συναινέσει στη μη καταβολή των ωρομισθίων κατά τα επανληπτικά μαθήματα, της αποζημίωσης του επιδόματος αδείας και την κατάργηση δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα από τη νέα χρονια.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι σε πολλά Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης έχουν παρουσιαστεί περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια εμπόδιο και ανάχωμα αποτελεί η συλλογικότητα των εργαζομένων καθηγητών και η μαχητική συνδικαλιστική δράση του ΣΕΦΚ. Τώρα, πατώντας πάνω στο ξεθεμελίωμα της εργατικής νομοθεσίας και επικαλούμενοι την οικονομική κρίση, οι εργοδότες προσπαθούν να επιβάλουν μειώσεις αποδοχών και επιδείνωση της εργασιακής συνθήκης, αλλά και να απαλλαγούν από τους ενοχλητικούς εργαζομένους συνδικαλιστές που διεκδικούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα μπορέσουν τελικά να επιβάλουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Η συλλογική πάλη των εργαζομένων, η αλληλεγγύη και η αγωνιστική τους δράση θα κάμψουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και θα κατοχυρώσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων και εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στον αγώνα που κάνει ο ΣΕΦΚ ενάντια στις απολύσεις και την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.

Η συλλογική πάλη των εργαζομένων, η αλληλεγγύη και η αγωνιστική τους δράση θα κάμψουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και θα κατοχυρώσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

....................................

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

28/6/2012

 

Καταγγελία για την απόλυση συναδέλφου από το φροντιστήριο ¨Εκπαίδευση θετική –τεχνολογική¨.

Το Δ.Σ του Σ.Ε.Φ.Κ. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του συναδέρφου Γ. Καρακωνσταντάκη από το φροντιστήριο ¨Εκπαίδευση θετική –τεχνολογική¨. Ο συνάδερφος σε συνάντηση που είχε με τον ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου Κ. Πουσπουρίκα αρνήθηκε να δεχτεί βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας του. Αρνήθηκε να συναινέσει στη μη καταβολή των ωρομισθίων κατά τα επαναληπτικά μαθήματα, καθώς και της αποζημίωσης και του επιδόματος άδειας. Επίσης αρνήθηκε την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα από τη νέα χρονιά. Όταν ζήτησε νέα συνάντηση με την εργοδοσία η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητηθεί και του ανακοινώθηκε ότι η διεύθυνση ¨τον αποδεσμεύει από τη συνεργασία¨.

Ο συνάδελφος έστειλε μια επιστολή σε όλους τους εργαζομένους και στη διεύθυνση του φροντιστηρίου την οποία  κοινοποίησε στο σωματείο μας. Στην επιστολή αυτή περιγράφει τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόλυσή του και ζητά από τη διεύθυνση του φροντιστηρίου αν αμφισβητεί έστω και μια λέξη από τα λεγόμενά του να ενημερώσει γραπτώς όλους τους ενδιαφερομένους.

Μετά από αυτό ο γραμματέας του ΣΕΦΚ ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Πουσπουρίκα. Ο τελευταίος εμφανώς ενοχλημένος, ήταν εριστικός και στο τέλος έκλεισε το τηλέφωνο. Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχε αυτή τη φορά ο πρόεδρος του ΣΕΦΚ με τον κ. Πουσπουρίκα του ζητήθηκε να οριστεί συνάντηση παρουσία του εργαζομένου, αντιπροσωπίας του ΣΕΦΚ και εκπροσώπου της ΟΙΕΛΕ. Η απάντηση του κ. Πουσπουρίκα ήταν ¨και χάρη σας κάνω¨ και στο τέλος έκλεισε και σε αυτόν το τηλέφωνο. 

Συνδικαλιστές του ΣΕΦΚ και της ομοσπονδίας επισκέφτηκε στο φροντιστήριο ¨Εκπαίδευση θετική –τεχνολογική¨ το Σάββατο 23/6, όπου η εργοδοσία έπεσε σε αντιφάσεις. Υποστήριξε ότι δεν επαναπροσέλαβε το συνάδελφο, γιατί δεν εμφανίστηκε σε ένα υποτιθέμενο ραντεβού που είχαν. Δεμ μπόρεσε να δώσει όμως ικανοποιητική απάντηση για το χρόνο ορισμού του ραντεβού, για το αντικείμενό του και γιατί δεν αναζήτησε τηλεφωνικά τον εργαζόμενο (ο οποίος είχε απαντήσει και μάλιστα γραπτώς μέσω τις επιστολής του).

Συνδικαλιστές του ΣΕΦΚ και της ομοσπονδίας ζητήσαμε να οριστεί σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέρφου. Η απάντηση ήταν ότι δε μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος αποπληρωμής και δεν είναι δυνατόν να επαναπροσληφθεί για τα θερινά μαθήματα. Στην ερώτηση αν έχει προσληφθεί νέος καθηγητής στη θέση του απολυμένου συναδέρφου η απάντηση ήταν ¨δε γνωρίζω¨( τα θερινά μαθήματα στο φροντιστήριο είχαν ήδη ξεκινήσει…)

Τέλος κάναμε σαφές στην εργοδοσία ότι θεωρούμε την απόλυση του συναδέρφου εκδικητική και καταχρηστική. Τονίσαμε ότι δε θα αφήσουμε μόνο του κανένα εργαζόμενο που θέλει να δουλεύει με αξιοπρέπεια. Όποιος προσπαθεί να παραβιάζει εργατικά δικαιώματα και να δημιουργεί κανιβαλικές συνθήκες μεταξύ των εργαζομένων θα μας βρίσκει απέναντί! Ο αγώνας συνεχίζεται…

 Να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου Γιώργου Καρακωνσταντάκη

      Ο πρόεδρος                    Ο γραμματέας

   Διονύσης Αμπάτης        Πέτρος Μαραφής

 ...

O Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής καταγγέλλει την άδικη, τρομοκρατική και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Γιώργου Καρακωνσταντάκη, εργαζόμενου στο φροντιστήριο   «Εκπαίδευση Θετική –Τεχνολογική».

Ο συνάδελφος αρνήθηκε να δεχτεί την εργοδοτική αυθαιρεσία του συγκεκριμένου φροντιστηριάρχη, ο οποίος, επικαλούμενος την κρίση, έφτασε στο σημείο να απαιτεί από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ψευδώς ότι τους καταβάλλονται τα Δώρα των εορτών, το επίδομα και η αποζημίωση άδειας, χωρίς να τα πληρώνει, ενώ δεν τους έχει πληρώσει και για τα επαναληπτικά μαθήματα του Μαΐου. Σε συνάντηση με τον διευθυντή του φροντιστηρίου, ο συνάδελφος δήλωσε ότι αρνείται τις βλαπτικές μεταβολές στην εργασιακή του σχέση που επεφύλασσαν οι εργοδοτικοί σχεδιασμοί και η απάντηση που πήρε ήταν ότι οι απόψεις που εξέφραζε, για το δικαίωμα στη δουλειά με αξιοπρεπή μισθό και συνθήκες εργασίας, ήταν θέσεις ενός συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, που το χαρακτήρισε ακραίο! Έπειτα του δήλωσε ξεδιάντροπα ότι απολύεται, αφού υπάρχουν πάρα πολλοί καθηγητές που περιμένουν στην ουρά για να εργαστούν!

Η περίπτωση του συναδέλφου είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει πάρει καταιγιστικές διαστάσεις, με απολύσεις και διώξεις όποιου εργαζόμενου σηκώνει κεφάλι, με απειλές για μειώσεις μισθών και συνθήκες γαλέρας. Καταγγέλλουμε την εργοδοσία και της δηλώνουμε πως η απόλυση και η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Θα βρουν μπροστά τους το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, και όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση.

 Καλούμε τους εργαζόμενους Φροντιστηρίου «Εκπαίδευση Θετική –Τεχνολογική» να υψώσουν ασπίδα προστασίας στον συνάδελφο, να τον στηρίξουν με κάθε τρόπο. Να συσπειρωθούν και να οργανωθούν στο ταξικό τους σωματείο, με αποφασιστικότητα να χαλάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας.

 ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!

 Απαιτούμε να επαναπροσληφθεί τώρα ο συνάδελφος Γιώργος Καρακωνσταντάκης

                                                                                                             

                                                                                                                   Το Δ.Σ.