Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

                                                    Μέλος ΟΙΕΛΕ                                                            Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα,

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6937547624,

email: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

13/10/2012

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στο Εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής Θεσσαλονίκης, θυγατρική εταιρεία της Φιλκεραμ & Τζόνσον, που εδώ και ενάμιση χρόνο, από τον Μάιο του 2011, βρίσκονται απλήρωτοι, σε επίσχεση εργασίας, με βασικό τους πλέον αίτημα να περάσει το εργοστάσιο στα χέρια των εργαζομένων!

Η στάση της εργοδοσίας, οικογένεια Φιλίππου, που είναι εκ των παλαιότερων και ισχυρότερων επιχειρηματιών της Βορείου Ελλάδος, με κερδοφόρα δραστηριότητα όλα τα προηγούμενα χρόνια (610.000 Ευρώ καθαρά κέρδη για τη Βιο. Μεταλ. το 2009, και ξαφνικά 350.000 Ευρώ ζημία το 2010) αποδεικνύει πως η κρίση αποτελεί ευκαιρία για τις επιχειρήσεις και έτσι ακριβώς την αξιοποιούν. Με τη δικαιολογία της γενικής ύφεσης και των “χρωστούμενων από το κράτος”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) δείχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη του στον βιομήχανο Φιλίππου, όταν αυτός συνελήφθη - για λίγο - για οφειλές προς το ΙΚΑ, εμφανίζονται οι επιχειρηματίες σαν να είναι και αυτοί πληττόμενο κομμάτι από την κρίση. Η εργοδοσία με τις συνεχείς νομοθετικές και πολιτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης και της τρόικας, θέλει να διαλύσει κάθε εργατικό δικαίωμα. Δεν διστάζει, προκειμένου να διατηρήσει τα κέρδη όλων των προηγούμενων χρόνων, να αδιαφορήσει για το εργοστάσιο, να πετάξει 65 ακόμα εργάτες στην ανεργία και τις οικογένειές τους στην ανέχεια. Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι 17 μήνες, με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, αγωνίζονται να κρατήσουν την επιχείρηση παραγωγής δομικών υλικών ζωντανή και τους εργαζομένους με αξιοπρέπεια και με ανορθωμένο το ανάστημα απέναντι στη λαίλαπα του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου. Αγωνίζονται να περάσει το εργοστάσιο από τα χέρια του κεφαλαίου στα χέρια των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή που όλους εμάς τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση μας εκβιάζει με το “και άλλα νέα μέτρα, και άλλο μνημόνιο, και άλλες μειώσεις μισθών, και άλλοι φόροι, ή χρεοκοπία”, και οι  εργοδότες μας εκβιάζουν με το “τζάμπα εργασία ή ανεργία και παίρνω την επιχείρησή μου και φεύγω”, τράπεζες, και μεγαλοεπιχειρηματίες μένουν στο απυρόβλητο και θησαυρίζουν.

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα ο καθεστωτικός παραταξιακός συνδικαλισμός εγκλωβίζει, διασπά και στέλνει στο σπίτι ή την ανεργία τους εργαζομένους. Μόνη λύση η ταξική ενότητα και το δυνάμωμα των αγώνων, εκεί που δίνονται μικρές και μεγάλες μάχες, για την ανατροπή της συγκυβέρνησης του  κεφαλαίου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και την εκδίωξη των ιμπεριαλιστών της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών στηρίζει τον αγώνα αυτό και καλεί τα μέλη του στη διαδήλωση αλληλεγγύης στις 15 Οκτώβρη στις 11.00πμ στα Προπύλαια.