ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6937547624,

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

11/1/2013

Κάτω τα χέρια από τους αυτοοργανωμένους

αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους

           

       Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ η οποία επιλέγει τον θεσμικό φασισμό της “τήρησης του νόμου και της τάξης”, για να συνεχίσει τη λεηλασία της ζωής μας, τη γενικευμένη ανεργία, τη φτώχεια, τη δυστυχία, την εξαθλίωση και την εξόντωσή μας, για να συνεχίσει το Κεφάλαιο να μεγιστοποιεί τα κέρδη του.

       1.500.000 άνεργοι, λεηλασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μισθοί-συντάξεις πείνας, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, βίαιη φτωχοποίηση εκατομμυρίων εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας, σκηνικό μεσοπολέμου: κυνήγι του «εσωτερικού εχθρού» των μεταναστών από τις συμμορίες της Χρυσής Αυγής και των ΜΑΤ, για να νομιμοποιηθούν από τους μηχανισμούς προπαγάνδας προϋποθέτουν την άγρια καταστολή στους αυτοδιαχειριζόμενους - κατειλημμένους δημόσιους χώρους, στη Βίλα Αμαλία, την κατάληψη Σκαραμαγκά αλλά και την επίθεση σε χώρους και στέκια, στο άσυλο της ΑΣΟΕΕ και την καταστροφή του ελεύθερου ραδιοφωνικού σταθμού 98 FM. Συλλαμβάνει - με ανυπόστατες κατηγορίες- όσους αγωνίζονται και  προσπαθεί να συντρίψει πολιτικοποιημένα συλλογικά εγχειρήματα τροχοπέδη στην εξαθλίωση και στον εκφασισμό της κοινωνίας. Στην πραγματικότητα, επιχειρεί να θέσει εκτός νόμου κάθε συλλογικότητα που αυτοοργανώνεται και αγωνίζεται για ζωή με αξιοπρέπεια σε γειτονιές, χώρους εργασίας, πανεπιστήμια, αλλά και αντιστέκεται στην πολιτική τους που λεηλατεί τα δικαιώματα που με αίμα κατέκτησε η εργατική τάξη και η νεολαία.

        Για την κυβέρνηση είναι πέρα για πέρα νόμιμο να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα 20 χιλιάδων ευρώ ο ιδιοκτήτης της Χαλυβουργίας  (που να βρει έπειτα λεφτά να κρατήσει την επιχείρηση…), μιντιάρχες, όπως ο ιδιοκτήτης του Σκάι, επιχειρηματίες του βεληνεκούς του Κόκκαλη και τραπεζίτες όπως ο Βγενόπουλος, αλλά δηλώνει αποφασισμένη να πατάξει τις "εστίες ανομίας" όπως η Βίλα Αμαλία. Καλύτερα να πέφτουν τα ντουβάρια, παρά να δραστηριοποιείται ο λαός... Η μόνη ανακατάληψη που θέλει να κάνει η κυβέρνηση, είναι στα οξυμένα ακροδεξιά αντανακλαστικά τμήματος της κοινωνίας, αποτέλεσμα της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής τους.

        Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών δηλώνει ξεκάθαρα ότι βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων νέων,  των εργαζομένων και των ανέργων που συμμετέχουν σε αυτά και σε ανάλογα εγχειρήματα. Ο ΣΕΦΚ καλεί την εργατική τάξη, τους ανέργους, τη νεολαία να πάρουν τους αγώνες στα χέρια τους ενάντια στην πολιτική εξαθλίωσης ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και τους εκφραστές της κόντρα στον καθεστωτικό συνδικαλισμό. Ας γίνουν τα σωματεία χώροι αγώνα, πολιτισμού, δημοκρατίας – προπλάσματα μιας άλλης κοινωνίας.

 Κάτω τα χέρια από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τις συλλογικότητες που αγωνίζονται. Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων - να σταματήσει κάθε δίωξη.

Να αποχωρήσει η αστυνομία από τη Βίλα Αμαλίας, τη Σκαραμαγκά αλλά και τους πανεπιστημιακούς χώρους της ΑΣΟΕΕ και του ΕΜΠ.

 

Να ανατραπεί η πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας, της φτώχειας και της ανεργίας.

 

Κάτω τα χέρια από το άσυλο.