Απόφαση Γενικής Συνέλευσης για συμμετοχή στη 48ωρη απεργία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

(ΣΕΦΚ)

 

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6938-204777, 6974-439203, 6977-652768

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

 

ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ στη 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

Τρίτη 28 & Τετάρτη 29 Ιούνη

 

Εδώ και ένα μήνα το Σύνταγμα, αλλά και οι πλατείες σε όλη την Ελλάδα συγκλονίζονται από τον ξεσηκωμό των εργαζομένων και των ανέργων, των νέων και των συνταξιούχων ενάντια στη χούντα κυβέρνησης- Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- Ευρωπαϊκής Ένωσης- Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στις 15 Ιούνη εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν και παρέμειναν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας παρά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις της αστυνομίας με τόνους χημικών.

Στις 28 και 29 Ιούνη είναι προγραμματισμένη στη βουλή η συζήτηση και η ψήφιση του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου», του 2ου ληστρικού μνημονίου από την «έλευση» της τρόικας στην Ελλάδα. Στόχος της κυβέρνησης και της τρόικας είναι να αποτελέσει αυτό το νέο πακέτο μέτρων ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει από το εισόδημα των εργαζομένων, τα εργασιακά μας δικαιώματα και τη δημόσια περιουσία προς όφελος του κεφαλαίου. Με αυτό αποσκοπούν:

   στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των ΔΕΚΟ

   στη δραματική αύξηση της φορολογίας (μείωση αφορολόγητου ορίου, έκτακτη εισφορά, αύξηση ΦΠΑ και λοιπών έμμεσων φόρων)

   σε δραστική επίθεση σε μισθούς, συντάξεις, ακόμα και στο επίδομα ανεργίας

   στην ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας και την αναίρεση κάθε εργατικού δικαιώματος του 20ου αιώνα

Την ίδια στιγμή, η εργοδοτική ένωση (ΕΣΙΦΜΕΑ-ΣΕΦΑ) εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση και τις αλλαγές στο καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων που επέφερε το πρώτο μνημόνιο, επιχειρεί να καταργήσει τη συλλογική σύμβαση εργασίας (ΣΣΕ) του κλάδου μας. Με απύθμενο θράσος κατήγγειλαν την ισχύουσα ΣΣΕ, που έχει κηρυχθεί υποχρεωτική και έχει ισχύ νόμου, ζητώντας:

  26-38% μείωση μισθού

  ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης

  κατάργηση διακοπών Πάσχα

αύξηση της διδακτικής ώρας

  κατάργηση αποζημίωσης κτλ.

      Η απάντησή μας στο εφιαλτικό μέλλον που μας επιφυλάσσουν τόσο η κυβέρνηση και η τρόικα, όσο και οι εργοδότες είναι μόνο ο μαζικός, αποφασιστικός και ανυποχώρητος αγώνας μας. Το δρόμο μας δείχνουν οι καθημερινές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, οι απεργίες και οι μαζικές απεργιακές πορείες, αλλά και η μάχη που δίνουν οι συνάδελφοί μας στα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας», οι οποίοι όχι μόνο επέβαλαν στην πράξη την τήρηση της ΣΣΕ, αλλά και θα νικήσουν υποχρεώνοντας την εργοδοσία να ανακαλέσει τις εκδικητικές- συνδικαλιστικές απολύσεις των καθηγητών που διεκδίκησαν.

     Μονόδρομος για μας δεν είναι το μνημόνιο και η τρόικα. Μονόδρομος για μας δεν είναι η υποταγή στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Μονόδρομος για μας είναι ο αγώνας και η αλληλεγγύη. Όπλο μας είναι οι πορείες και οι απεργίες. Θα δώσουμε τις μάχες που έρχονται μαζί με όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τη νεολαία και θα βγούμε νικητές.     

 

Όλοι στην απεργιακή διαδήλωση την Τρίτη 28 Ιούνη (προσυγκέντρωση 10:30 π.μ. στο Μουσείο),

στην περικύκλωση της Βουλής κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος την Τετάρτη 29 Ιούνη (από τις 08:00 π.μ. στο Σύνταγμα, Όθωνος & Αμαλίας)