Κυριακή 1η Απρίλη: Απόφαση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των καθηγητών που εργάζονται στα φροντιστήρια στα νότια προάστια  και στον Πειραιά

 

Ανακοίνωση της 1ης Γενικής Συνέλευσης καθηγητών που εργάζονται στα φροντιστήρια στα νότια και στον Πειραιά.

 

Την Κυριακή 1η Απρίλη, πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική Συνέλευση των καθηγητών που εργάζονται  στα φροντιστήρια στα νότια προάστια  και στον Πειραιά, στο αμφιθέατρο του Ειδικού Σχολείου στην Ηλιούπολη.

 

Συνάδελφοι από φροντιστήρια, όπου ήδη λειτουργούν γενικές συνελεύσεις ανά χώρο εργασίας, αλλά και συνάδελφοι από φροντιστήρια, όπου αρχίζει η προσπάθεια για τη συνεννόηση και την επικοινωνία των συναδέλφων για τη δημιουργία γενικών συνελεύσεων, δημιουργούμε τη Γενική Συνέλευση των καθηγητών που εργάζονται στα φροντιστήρια στα νότια προάστια  και στον Πειραιά, η οποία λειτουργεί υπερασπιζόμενη τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Στην πράξη, με κινητοποιήσεις αλληλεγγύης, θα αντισταθούμε στην εργοδοτική τρομοκρατία σε κάθε χώρο εργασίας της περιοχής, σε κάθε εργοδότη ο οποίος θα επιχειρήσει να λεηλατήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Μαζί με το σωματείο μας, τον ΣΕΦΚ, μαζί με σωματεία που συγκρούονται με την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ που λεηλατεί τη ζωή μας, μαζί με τα κινήματα των συνελεύσεων στις γειτονιές μας, δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του, καμία συναδέλφισσα μόνη της στον πάγκο του εργοδότη. Διαπραγματευόμαστε συλλογικά με την εργοδοσία και όχι ο καθένας μόνος του. Καλούμε την εργοδοσία να διαπραγματευθεί με τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς.

Δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του μπροστά στον εκβιασμό της ανεργίας. Δεν θα περάσει καμία βλαπτική μεταβολή, καμία απόλυση. Κανείς κάτω από 11,40 Ευρώ. Θα μας βρουν μπροστά τους όσοι εργοδότες επιχειρήσουν να επιβάλουν μισθούς πείνας, ελεημοσύνης και εξαθλίωσης.

Συνάδελφοι,

Η γενικευμένη ανεργία, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η αναβίωση ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων και πρακτικών, αλλά και η εξαθλίωση διαμορφώνουν συνθήκη μεσοπολέμου.

 Τώρα, περισσότερο από ποτέ οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια είναι ζωτική ανάγκη να συσπειρωθούν, να δυναμώσουν τον ΣΕΦΚ.

Μες στην καταιγίδα του πολέμου η ζωή δείχνει τον δρόμο του συλλογικού αγώνα. Στη λεηλασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας απαντάμε με γενικές συνελεύσεις εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε περιοχή.

 Με την αλληλεγγύη να αντισταθούμε στη φτώχεια και την ανεργία, με το δυνάμωμα του σωματείου να τσακίσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και να ανατρέψουμε το καθεστώς "έκτακτης ανάγκης".

 

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του  ΣΕΦΚ: Κυριακή 22 Απρίλη.

 

Υπερασπιζόμαστε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δυναμώνουμε το σωματείο.