Αποφάσεις της ΓΣ του ΣΕΦΚ 23_09_2012

                         

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 23/9/2012

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους έξι καθηγητές ξένων
γλωσσών της Interlingua

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των έξι συναδέλφων καθηγητών ξένων γλωσσών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας στην εταιρεία «Interlingua − Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών − Εκδόσεις Βιβλίων Α.Ε.».  Καταγγέλλουμε την εργοδοσία, διότι εμπαίζει απροκάλυπτα τους συναδέλφους, αθετώντας, για μια ακόμη φορά, τις δεσμεύσεις της απέναντι στα αιτήματα των συναδέλφων, που αφορούν την εξόφληση των δεδουλευμένων και την αποκάταστασή τους στις θέσεις εργασίας τους με αμοιβές και ωράρια, όπως αυτά είχαν συμφωνηθεί πριν το καλοκαίρι του 2010.

Καταγγέλλουμε τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας που κωφεύουν μπροστά σε αυτήν την παράνομη και πέρα από κάθε λογική πρακτική της εργοδοσίας την οποία αφήνουν στο απυρόβλητο. Η Γ.Σ. του Συλλόγου μας τονίζει ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συναδέλφων με μαζικές και συνεχείς παρεμβάσεις διαμαρτυρίας έως ότου δικαιωθούν πλήρως τα αιτήματά τους.

 Ο εργασιακός μεσαίωνας που οι εργοδότες στηριζόμενοι στις πλάτες της τρικομματικής κυβέρνησης του μαύρου μετώπου (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗ.ΜΑΡ.) προσπαθούν να επιβάλουν με κάθε μέσο στους εργαζόμενους, δεν θα περάσει!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

                                                                                                                            Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα,

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777

email: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

  23/9/2012

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, Κυριακή 23/09/2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ  «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταδικάζει την αντεργατική συμπεριφορά της γνωστής εταιρείας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΧΟΝ Α.Ε. ξένες γλώσσες-πληροφορική, που αναπτύσσεται με το σύστημα δικαιόχρησης (franchise) ως ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΧΟΝ και των εκπροσώπων της.

Η ΑΧΟΝ υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα φορέας ανασφάλιστης-«μαύρης» εργασίας. Οι μηνύσεις κατά εργαζομένων και της πρώην προέδρου του «Βύρωνα» για δήθεν πράξεις ψευδορκίας, ηθικής αυτουργίας και δυσφήμισης ανωνύμου εταιρείας, κατ’ εντολή των μελών του Δ.Σ. της ΑΧΟΝ, Πέτρου Πετρίδη (προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου), Κωνσταντίνου Γκαρμπούνη και Δέσποινας Πετρίδου, αποσκοπούσαν στην τρομοκράτηση εργαζομένων και συνδικαλιστών που διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους. Οι συκοφαντικές κατηγορίες κατέπεσαν στις σχετικές δίκες που αθώωσαν τους εκπαιδευτικούς αφήνοντας εκτεθειμένους ως αναξιόπιστους και ψεύτες τους εργοδότες.

Η εργοδοσία, που στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κανιβαλικές συνθήκες μεταξύ των εργαζομένων, υποχρέωσε εκβιαστικά με απειλή απόλυσης ορισμένους εργαζομένους της σε ψευδομαρτυρία, σήμερα αρνείται προκλητικά να συμμορφωθεί με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών (αρ. απ. 86/2011) η οποία την υποχρεώνει να καταβάλει δεδουλευμένες αποδοχές σε συνάδελφό μας.

Η ΑΧΟΝ για να παρεμποδίσει την εκτέλεση της  απόφασης της ελληνικής Δικαιοσύνης προσπαθεί να παραπλανήσει τόσο τον εργαζόμενο όσο και τις δημόσιες και δικαστικές αρχές. Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να αποφύγει οικονομικές της υποχρεώσεις σε τρίτους, όπως (ΙΚΑ-εφορία-εργαζόμενους) έχει δημιουργήσει διάδοχη εταιρεία, την ΑΞΩΝ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ.  Μολονότι είναι ευρέως γνωστό ότι η έδρα της εταιρείας εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στο πολυτελές κτίριο της Λ. Βουλιαγμένης 7,  η ίδια υποστηρίζει ότι η έδρα της βρίσκεται στην οδό Τζώρτζ 10, στο δεύτερο όροφο του κτιρίου στο γραφείο Β-4 … είκοσι τετραγωνικών. Συνάδελφοί μας που επισκέφτηκαν το κτίριο σε διαφορετικούς χρόνους βρήκαν μια πόρτα ερμητικά κλειστή, χωρίς πόμολο και κάποια διακριτική επιγραφή. Η  δε αρμόδια εφορία βεβαιώνει ότι η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην οδό Τζώρτζ 14…

Στην εποχή των μνημονίων,  απέναντι στην Τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), τον κυβερνητικό και εργοδοτικό κανιβαλισμό μόνος δρόμος είναι ο συλλογικός αγώνας, η ταξική ενότητα και η αλληλεγγύη των ίδιων των εργαζομένων.

Απαιτούμε  από την «μόνη ελληνική εταιρεία με παραρτήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό» την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στον συνάδελφό μας.