Όλοι στην απεργία στις 11 Μάρτη

Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών

ΣΕΦΚ

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6938-204777, 6974-439203, 6977-652768

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

11 Μάρτη: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Τους τελευταίους μήνες έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με την πιο σκληρή επίθεση στα δικαιώματα και τα κεκτημένα εργαζομένων και ανέργων, συνταξιούχων και νεολαίας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ (!) και με τις ευλογίες του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει βάλει στο στόχαστρο όσα κατέκτησε το λαϊκό κίνημα από τη μεταπολίτευση και μετά. Κι αν όλα αυτά φάνταζαν υπερβολικά ή κινδυνολογίες, τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν την Παρασκευή 5 Μάρτη με την Αθήνα πνιγμένη στα δακρυγόνα ξεπέρασαν ακόμα και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις:

w  δραματική μείωση δώρων Χριστουγέννων/ Πάσχα και επιδομάτων

w        πάγωμα των μισθών και των συντάξεων

w        αύξηση του ΦΠΑ κατά 2%

w        αύξηση της τιμής των καυσίμων κατά 10 λεπτά

w        αύξηση τιμολογίων ΔΕΗ

w        μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση

Κι όλα αυτά γιατί; Επειδή η Ελλάδα είναι καταχρεωμένη; Εξαιτίας του υπέρογκου ελλείμματός της; Η «πίεση» προς την Ελλάδα να λάβει μέτρα, η όλη λογική της επιτήρησης, οι «τιμωρίες» από τις αγορές δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των δημοσιονομικών προβλημάτων. Η Ελλάδα είναι «αδύναμος κρίκος» και γιατί το προηγούμενο διάστημα γέννησε ένα Δεκέμβρη, ανέτρεψε μια συνταγματική αναθεώρηση και έβγαλε στο προσκήνιο το μαζικό λαϊκό κίνημα. Ταυτόχρονα  η Ελλάδα αποτελεί ένα «πειραματόζωο» της πολιτικής της Ε.Ε. και του κεφαλαίου για τη συμπίεση των λαϊκών δικαιωμάτων σε όλη την Ευρώπη.

Όλα αυτά, βέβαια, αποτελούν μόνο το πρώτο κύμα της επίθεσης. Κι αν ακόμα κάποιοι πιστεύουν ότι τα μέτρα αφορούν κυρίως τους δημόσιους υπαλλήλους, η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Ήδη βλέπει σταδιακά το φως της δημοσιότητας η νέα βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης προς το σύνολο των εργαζομένων αυτή τη φορά. Και η επίθεση αυτή προβλέπει:

w        κατάργηση του 14ου μισθού

w  κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ)

w        απελευθέρωση των απολύσεων

w        κατάργηση των αποζημιώσεων

w        αύξηση ορίων συνταξιοδότησης

w        ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος

          Όλα αυτά έρχονται για να επιβαρύνουν τις ήδη δυσχερείς εργασιακές μας συνθήκες και να ακυρώσουν στην πράξη όλες τις κατακτήσεις μας, να αναιρέσουν όλα τα δικαιώματά μας και να επιβάλουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και στο χώρο των φροντιστηρίων. Η κατάργηση μάλιστα των συλλογικών συμβάσεων που δρομολογείται για το άμεσο μέλλον θα μας κάνει βορά στις ορέξεις των φροντιστηριαρχών. Κι αν σήμερα, που υπάρχει ΣΣΕ, σε πολλές περιπτώσεις είμαστε αναγκασμένοι να διεκδικούμε ακόμα και τα αυτονόητα δικαιώματά μας (δώρα, επιδόματα, προβλεπόμενο ωρομίσθιο κτλ.), με την κατάργησή της δε θα μπορούμε ούτε καν να μιλάμε γι’ αυτά...

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της παρουσιάζουν τα μέτρα σαν μονόδρομο, αλλά ο πραγματικός μονόδρομος είναι ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων για την ανατροπή τους. Ήδη η πρώτη απάντηση έχει δοθεί. Τα μέτρα είναι απονομιμοποιημένα στη συνείδηση των εργαζομένων και της νεολαίας. Το ποτάμι της οργής πλημμύρισε την Αθήνα στις κινητοποιήσεις πριν και μετά την ανακοίνωση των μέτρων, δείχνοντας σαφώς τη διάθεση του κόσμου της εργασίας να ανατρέψει το «πρόγραμμα σταθερότητας».

Ήρθε η ώρα να υψώσουμε το ανάστημά μας, να αρνηθούμε την υποταγή στις επιταγές της κυβέρνησης και της Ε.Ε., να απαντήσουμε με αποφασιστικότητα και διάρκεια σε όσους υπονομεύουν τις ζωές μας και υποθηκεύουν το μέλλον μας.

 

την Πέμπτη 11 Μάρτη

απεργούμε και ενώνουμε τη φωνή μας με τους άλλους εργαζόμενους

στην απεργιακή διαδήλωση (10:30 στο Μουσείο)

για την ανατροπή του «προγράμματος σταθερότητας»

για το δικαίωμά μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια