η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Πέμπτη 12/5 στις 18:00 στα Προπύλαια, πορεία ενάντια στην κρατική βία και καταστολή

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

 

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6938-204777, 6974-439203, 6977-652768

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

 

όποιος σπέρνει ανέμους...

...θερίζει θύελλες

            Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την κρατική τρομοκρατία ενάντια στη μεγαλειώδη πανεργατική απεργιακή διαδήλωση της 11ης Μάη και τη δολοφονική επίθεση κατά απεργών διαδηλωτών και νεολαίων.

    Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του μνημονίου οι δυνάμεις των ΜΑΤ έδειξαν από την αρχή της διαδήλωσης ότι είχαν συγκεκριμένες εντολές. Ήταν προκλητικά παρατεταγμένες σε όλο το μήκος της πορείας. Όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών έφτασε στο Σύνταγμα και τα μπλοκ κατευθύνθηκαν προς την Πανεπιστημίου, έθεσαν σε εφαρμογή το δολοφονικό τους σχέδιο. Επιτέθηκαν απρόκλητα με τόνους χημικών, χτυπώντας άγρια τους διαδηλωτές με τις μεταλλικές λαβές των γκλομπ. Δεκάδες απεργοί διακομίστηκαν με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομεία της Αθήνας. Αυτή τη στιγμή ο απεργός Ιωάννης Καυκάς δίνει μάχη για τη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας, αφού χειρουργήθηκε εσπευσμένα εξαιτίας βαρύτατης κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης. Οι συνάδελφοι γιατροί του νοσοκομείου της Νίκαιας καταγγέλλουν: "Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Ακόμα ένας σοβαρά τραυματίας νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και υπεβλήθη σε σπληνεκτομή. 100 τραυματίες από χτυπήματα των ΜΑΤ, ενώ έχουν γίνει 30 προσαγωγές.

Το δολοφονικό αυτό χτύπημα έρχεται να συμπληρώσει την πιο βάρβαρη και τρομακτική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες και τις εντολές της τρόικας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- Ευρωπαϊκής Ένωσης- Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δεν είναι τυχαίο ότι πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από ένα νέο γύρο ακόμα πιο σκληρών μέτρων ενάντια σε κάθε κατάκτηση και δικαίωμα εργαζομένων και ανέργων, φοιτητών και συνταξιούχων στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δε διστάζει να καταφύγει ακόμα και σε δολοφονικές επιθέσεις, για να εφαρμόσει συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους και τη νεολαία, επειδή  η ίδια είναι τρομοκρατημένη από το κύμα της λαϊκής οργής που εδώ κι ένα χρόνο αντιστέκεται στον οδοστρωτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας.

η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ

την Πέμπτη 12/5 στις 18:00 στα Προπύλαια: στην πορεία ενάντια στην κρατική βία και καταστολή

 την Παρασκευή 13/5 στις 18:00: στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη