Να ανακληθεί η συνδικαλιστική απόλυση της  συναδέλφου Ελένης Δαγρέ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα,

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6937547624

email: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

8/8/2012

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταγγέλλει την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλίνων για την εκδικητική συνδικαλιστική απόλυση της καθηγήτριας Ελένης Δαγρέ, πρώην μέλους του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ ως εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, μετά από 23 χρόνια εργασίας στο συγκεκριμένο σχολείο. Η απόλυσή της είναι εκδικητική και συνδικαλιστική, γιατί αρνήθηκε να αποδεχθεί την παράνομη επιβολή του «νέου μισθολογίου».

Το συγκεκριμένο γεγονός δε είναι ούτε μεμονωμένο ούτε τυχαίο. Η εργοδοσία στην ιδιωτική εκπαίδευση, κρυμμένη πίσω από την πολιτική της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, και εκμεταλλευόμενη τον εργασιακό μεσαίωνα που νομοθετούν οι συγκυβερνήσεις του κεφαλαίου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παλιότερα, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σήμερα) αλλά και τους μηχανισμούς   καταστολής, έχει εξαπολύσει γενικευμένη επίθεση με lock out (Ένεκα Παιδείας-Πυξοίδα), απολύσεις συνδικαλιστών και όσων αντιστέκονται στα σχέδια της εργοδοσίας, μειώσεις μισθών, απλήρωτη μαύρη εργασία αλλά και την πιο αντιδραστική εργοδοτική πρόταση για σύμβαση δουλοπαροικίας στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, με 40% - 50% μείωση για τον νομό Αττικής.

Είμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον/α συνάδελφο/ισσα αποφασίζει να συγκρουστεί με την εργοδοσία. Απέναντι στο κανιβαλισμό της εργοδοσίας υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας με αξιοπρέπεια.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς και δηλώνουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι τα ταξικά σωματεία, ενωμένα δεν θα λυγίσουμε από την τρομοκρατία που επιβάλλουν το κεφάλαιο και οι τρόικες «εξωτερικού» και «εσωτερικού» με την αμέριστη, όπως πάντα, στήριξη των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.

Να ανακληθεί ΤΩΡΑ η συνδικαλιστική απόλυση της  συναδέλφου Ελένης Δαγρέ!

 

      Ο Πρόεδρος      Ο Γενικός Γραμματέας

 

 Διονύσης Αμπάτης      Πέτρος Μαραφής