Ανακοίνωση του ΣΕΦΚ για τα γεγονότα της 5ης Μάη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537,6977652768, 6938204777, 6974439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Αθήνα 18/05/2010

Για τα γεγονότα της 5ης Μάη

 

Η 5η Μάη είναι η μεγαλύτερη απεργία στην Ελλάδα μετά το 1974 και η απεργιακή πορεία των 200.000 απεργών στην Αθήνα η πιο μαχητική κινητοποίηση της περιόδου ενάντια στη χούντα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ.

Ο τραγικός θάνατος των τριών εργαζομένων στην τράπεζα Marfin ήρθε την ώρα που η κινητοποίηση ήταν σε εξέλιξη, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι δεν έφευγαν από το Σύνταγμα, συγκρούονταν με τα ΜΑΤ, δεν έκαναν πίσω από τα δολοφονικά χημικά που έριχναν.

Ο τραγικός θάνατος των τριών εργαζομένων απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η αντίληψη της «βίας για τη βία» όσων βιάζονται να δείξουν ότι αυτοί και μόνον αυτοί είναι οι εξεγερμένοι, ενώ όλοι οι άλλοι είναι συμβιβασμένοι, είναι επικίνδυνη και εχθρική προς το κίνημα γιατί:

α) αφαίρεσε τη ζωή τριών εργαζομένων

β) σταμάτησε την εργατική εξέγερση της 5ης Μάη

γ) έδωσε τη δυνατότητα στο καθεστώς και τους μηχανισμούς προπαγάνδας να αντεπιτεθούν ιδεολογικά εις βάρος του εργατικού κινήματος και της κοινωνίας, καθώς επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν τη γενικευμένη καταστολή, να αποσιωπήσουν το όργιο βίας-τρομοκρατίας στην πορεία και σε πολιτικούς χώρους, να ενοχοποιήσουν το κίνημα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους και να τους ξανακλείσουν στο σπίτι.

Ο τραγικός θάνατος των 3 εργαζομένων δεν θα επερχόταν, αν η εργοδοτική τρομοκρατία της Marfin δεν τους υποχρέωνε να παραμείνουν σε ένα κάτεργο εγκλωβισμένοι στον θάνατο.

Τα γεγονότα αυτά καθιστούν αναγκαίο τον αυτοκαθορισμό των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και των ανέργων, τη διαμόρφωση μιας άλλης κουλτούρας σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση του εργατικού κινήματος με το Κεφάλαιο και το Κράτος, τη συλλογική ανατρεπτική δράση για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Η απελευθέρωση των εργαζομένων

 και των ανέργων είναι έργο των ίδιων

 

Όλοι στους δρόμους του αγώνα