Όλοι/ες στη Γενική Συνέλευση

          Κυριακή 2 Μάη στις 11.00    στα γραφεία του σωματείου 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

 Μέλος ΟΙΕΛΕ, Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777,6974439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr, 26/4/2010

Όχι στα μέτρα του ΔΝΤ!

Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων!

Όχι στην κατάργηση της αξιοπρέπειάς μας!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το σωματείο έχει κατορθώσει να διαπραγματεύεται μια εξαιρετικά αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (τα τελευταία δύο χρόνια πήραμε αυξήσεις 18%). Είναι στο πλευρό κάθε συναδέλφου που θέλει τη στήριξή του απέναντι στον εργοδότη είτε απευθείας είτε στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, με αποτέλεσμα δεκάδες συνάδελφοι τα τελευταία χρόνια να διεκδικήσουν και να τους καταβληθούν δεδουλευμένα, δώρα και επιδόματα. Με κάθε τρόπο σε πολλά φροντιστήρια παλέψαμε να γίνεται πράξη η ΣΣΕ, να καταβάλλονται τα δώρα, τα ωρομίσθια, να τηρούνται οι αργίες και η διδακτική ώρα. Ακόμα και όταν αυτή δεν τηρούνταν και οι συνάδελφοι δεν απευθύνονταν στο σωματείο, η ΣΣΕ αποτελούσε μέτρο σύγκρισης: δύσκολα εργοδότης τολμούσε να δώσει πολύ λιγότερα από αυτήν σε εργαζόμενο. Το σίγουρο είναι πως, εάν ο εργαζόμενος ήθελε, μπορούσε να πάρει τα δεδουλευμένα, καταφεύγοντας στο σωματείο.

Πάντα αποτελούσε για μας κύριο στόχο να μη βρεθεί ούτε ένας συνάδελφος που να πληρώνεται κάτω από τη ΣΣΕ, πάντα για εμάς αποτελούσε στόχο ούτε ένας συνάδελφος να μην αμείβεται με αξιοπρέπεια στο χώρο των φροντιστηρίων. Όλα αυτά μέχρι σήμερα, μέχρι την υποταγή στο ΔΝΤ που κύριο στόχο έχει την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ, κάτι που θα σημάνει ολοκληρωτική καταστροφή, όχι μόνο για τον κλάδο, αλλά και για όλους τους εργαζομένους. Ποιος εργοδότης θα δώσει αξιοπρεπή ωρομίσθια, δώρα και επιδόματα, όταν θα είναι ασύδοτος από το νόμο να δίνει όσα θέλει; Και μη ξεχνάμε ότι το ΔΝΤ επιβάλλει  την αντιδραστική αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό, ενώ με την αύξηση των ορίων θα οδηγήσει σε δουλειά μέχρι θανάτου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ο ΣΕΦΚ αγωνίζεται εδώ και χρόνια για να καλυτερεύσουν για όλους οι συνθήκες εργασίας στα φροντιστήρια, κλείνοντας τα αυτιά σε σειρήνες που έβλεπαν το φροντιστήριο ως μια μεταβατική κατάσταση προς το δημόσιο. Η εκτίμησή μας ήταν πως οι πόρτες του δημοσίου θα έκλειναν κάποια στιγμή και αυτό που είχαμε να κάνουμε, ήταν να αλλάξουμε τις συνθήκες στο χώρο που δουλεύουμε, στα φροντιστήρια. Με το νέο νόμο για τις εργασιακές συνθήκες στην εκπαίδευση το δημόσιο σχολείο απαξιώνεται και ο δρόμος γι’ αυτό είναι πια κλειστός…

§         Να μη πληρώσουμε εμείς την κρίση! Να μην περάσει η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

§         Καμιά πολιτική δεν είναι ανίκητη! Να αναζητήσουν τα χρήματα σε όσους πλούτισαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Να αποφασίσουμε οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια καθηγητές για το μέλλον μας

 

Όλοι/ες την 1η Μάη στην πανεργατική συγκέντρωση και πορεία στο μουσείο στις 11.00

 

Όλοι/ες στη Γενική Συνέλευση

          Κυριακή 2 Μάη στις 11.00 στα γραφεία του σωματείου, Λόντου 6, β΄όροφος