Aλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Ανακοίνωση προς την κοινωνία

 

Ανακοίνωση-απάντηση στην πρόταση της κυβέρνησης μετά από τη συνάντηση με τους υπουργούς:

  1. Εμείς οι απεργοί πείνας από τους χώρους απεργίας μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα νοσοκομεία απορρίπτουμε ομόφωνα την πρόταση της κυβέρνησης για καθεστώς ανοχής, γιατί δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά μας για νομιμοποίηση με ελευθερία μετακίνησης, ανανέωση με βάση την εργασία και όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα που έχουν οι νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
  2. Απορρίπτουμε το αίτημα του υπουργού Υγείας για μεταφορά όλων μας στα νοσοκομεία λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών. Όπως κάνουμε εδώ και 39 ημέρες, με κρύο και πλημμύρες, συνεχίζουμε την απεργία πείνας στο κτίριο Υπατία και βέβαια υπό τις οδηγίες των γιατρών  μας θα συνεχίσουν να μεταφέρονται στα νοσοκομεία όσοι το χρειάζονται.
  3. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η απεργία πείνας είναι δικός μας αγώνας, εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις για όλα τα θέματα και απαιτούμε να σταματήσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες.

 

4/3/2011

Οι 300 Απεργοί Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 

4 Μάρτη: Διαδήλωση αλληλεγγύης

18/2: Πορεία αλληλεγγύης

17/2: μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών

 

Επιτροπή Σωματείων, Συνδικαλιστών, Εργαζομένων και Ανέργων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Επιτροπή Σωματείων, Συνδικαλιστών, Εργαζομένων και Ανέργων πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας.

Δεν έγινε κατορθωτή η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Οι Γενικοί Γραμματείς κα Περγελέ και κος Τάκης, με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή, δήλωσαν η μεν πρώτη αναρμοδιότητα, ο δε δεύτερος (καθ’ ύλη αρμόδιος) αδυναμία να τοποθετηθεί επί του ζητήματος πριν συνεννοηθεί με τον Υπουργό. Μας παρέπεμψαν σε επόμενη συνάντηση σε αόριστο χρόνο.

Θεωρούμε τη στάση του υπουργείου απαράδεκτη και ανεύθυνη. Δεδομένου ότι η απεργία πείνας διανύει την 24η μέρα είναι και εγκληματική. Μετά από 24 μέρες, και ενώ οι απεργοί πείνας ήδη έχουν αρχίσει να μεταφέρονται στα νοσοκομεία, είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει θέση του υπουργείου απέναντι στο ζήτημα και να χρειάζεται να συσκεφθούν για να απαντήσουν.

Παρόλα αυτά ζητήσαμε να μεταφερθεί στον Υπουργό η θέση των εργαζομένων ότι οι 300 απεργοί πείνας είναι συνάδελφοι εργάτες, ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια και αφορούν την επισφάλεια που βιώνουν πλέον όλοι οι εργαζόμενοι, απαιτήσαμε να τεθεί προ των ευθυνών του για την υγεία και τη ζωή τους και δηλώσαμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε δυναμικά και ανυποχώρητα δίπλα τους.

 

Αθήνα 17/02/11

 

16/2: ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας και αλληλεγγύης στους απεργούς στην «Υπατία» 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

 

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777,6974439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

13/02/2011

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΦΚ 13/2/2011

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ «ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ»

χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς πρόσβαση σε σχολείο, νοσοκομείο, κοινωνική πρόνοια

 

287 μετανάστες εργάτες διανύουν ήδη την  21η μέρα απεργίας πείνας, το έσχατο μέσο που διαθέτουν για να διεκδικήσουν αυτονόητα δικαιώματα: ανθρώπινους όρους ζωής και εργασίας στη χώρα όπου ζουν και εργάζονται. Συνεχίζεται στα Προπύλαια η απεργία πείνας των αιτούντων πολιτικό άσυλο Αφγανών προσφύγων και η διαμαρτυρία των Παλαιστίνιων και Ιρανών προσφύγων στο Πολυτεχνείο.

Τα αιτήματα των απεργών πείνας είναι αιτήματα όλου του εργατικού κινήματος: ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, ενάντια στην προσπάθεια να καταπατηθεί κάθε δικαίωμα των εργαζόμενων, ντόπιων ή μεταναστών.

Για τρεις δεκαετίες ήδη, οι μετανάστες στη χώρα μας ζουν σε καθεστώς μόνιμης ομηρίας και αποτελούν τα πιο εύκολα  θύματα των εργοδοτών. Αναγκάζονται να δουλεύουν με τους χειρότερους όρους, χωρίς δικαιώματα, ασφάλιση ή περίθαλψη. Συχνά στην ουρά για το μεροκάματο, αντί για το λογιστή συναντούν τον ασφαλίτη που κάλεσε ο εργοδότης για να τους απελάσει! Σε μια χώρα που αρνείται να τους «αναγνωρίσει», αρνείται να τους προσφέρει τα στοιχειώδη, αρνείται να τους αφήσει ακόμη και να φύγουν, αλλά ψάχνει τα εξιλαστήρια θύματά της στης Γης τους κολασμένους…

 

Η επίθεση ενάντια στους μετανάστες, όπως ενορχηστρώθηκε από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, δεν μας ξενίζει: είναι η ίδια επίθεση που δέχεται σήμερα κάθε αγωνιζόμενος κλάδος, που παρουσιάζεται ως «κοπρίτης», «ξένος» ή «εχθρός» της χώρας.

Παρουσιάζουν ως «παράνομους» τους απεργούς, τους μετανάστες, τους αγρότες, τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια στα διόδια, προκειμένου να κρύψουν ότι παράνομη είναι η πολιτική του Μνημονίου που καταστρέφει κάθε κοινωνικό αγαθό και κάθε εργασιακό δικαίωμα στο βωμό του κέρδους! Δεν είναι μόνο οι μετανάστες χωρίς χαρτιά: η ίδια πολιτική θέλει να μας μετατρέψει όλους σε εργαζόμενους χωρίς χαρτιά: χωρίς ένσημα, χωρίς βιβλιάριο υγείας, χωρίς δικαίωμα σύνταξης, χωρίς ελπίδα. Όμως, το φόρτωμα του «αναθέματος» στις πλάτες των μεταναστών  χρησιμοποιείται  για να  απαλλαγούν  οι οικονομικά και πολιτικά κυρίαρχοι από τις ευθύνες τους  για την κρίση.

Άλλωστε, τα τεράστια ρεύματα προσφυγιάς και μετανάστευσης είναι αποτέλεσμα των επεμβάσεων που προκαλούν οι ίδιες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων ενέργειας και των αγορών. Είναι αποτέλεσμα τυραννικών καθεστώτων (όπως αυτά του Μπεν Αλί και του Μουμπάρακ), που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ. Μήπως δεν είναι υπεύθυνες για την προσφυγιά και οι ελληνικές κυβερνήσεις, που στέλνουν στρατεύματα στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Κόσσοβο και σε κάθε νέα «διεθνή σταυροφορία»;

Η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει την απαράδεκτη διακρατική συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ», επιλέγοντας να μετατρέψει τη χώρα μας σε φυλακή της Ε.Ε.! Χιλιάδες μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε συνθήκες που δεν έχουν επιλέξει, αφού δεν τους χορηγούνται ταξιδιωτικά έγγραφα, δεν απαντώνται οι αιτήσεις για πολιτικό άσυλο ή χάνουν την άδεια παραμονής γιατί οι εργοδότες δεν τους κολλούν τα ένσημα. Το τελευταίο διάστημα δεν μπορούν καν να μετακινηθούν μέσα στη χώρα, καθώς τους ζητούν χαρτιά και άδειες για να μπουν σε πλοίο ή λεωφορείο.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να «νίπτει τας χείρας της»: φέρει ακέραια την ευθύνη για την απελπισία των 300 απεργών πείνας, φέρει ακέραια και την ευθύνη για την υγεία και τη ζωή τους!

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Συναντιέται με τις κινητοποιήσεις για τις συγκοινωνίες, την υγεία, την παιδεία, τις συλλογικές συμβάσεις, με τους αγώνες ενάντια στην ανεργία, στο σύγχρονο δουλεμπόριο, την ένταση της εκμετάλλευσης, με τις απεργίες ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου, της ΕΕ και της Τρόικας.

 

  • ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ των 300 απεργών πείνας.
  • ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των μεταναστών. Ίσα δικαιώματα σε ντόπιους και ξένους εργάτες. Ίση αμοιβή για ίση εργασία.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» και ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν.
  • ΟΧΙ στο «φράχτη του αίσχους», τις μαζικές απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.

·         Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

 

Καλούμε τις Συνομοσπονδίες, τα Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους να αγκαλιάσουν αυτό τον αγώνα. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να εντάξει αποφασιστικά στην πάλη του τα ζητήματα των μεταναστών και προσφύγων, να «ανοίξει» τα συνδικάτα και να εντάξει όλους τους μετανάστες.

 

ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ:

Τετάρτη 16/2: από τις 5:00 μμ συγκεντρωνόμαστε στη βίλα «Υπατία» (Πατησίων και Ηπείρου) για να σχηματίσουμε ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας και αλληλεγγύης στους απεργούς

Πέμπτη 17/2: στη 1:00 μμ μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών (Βασιλίσσης Σοφίας 15)

 

...............................................................................

Στη σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων και ανέργων που πραγματοποιήθηκε στις12 Φλεβάρη στο Πολυτεχνείο, βρέθηκαν συνδικαλιστές από πολλά σωματεία: ΣΜΤ, ΣΕΦΚ, Σύλλογος Υπαλλήλων βιβλίου-χάρτου Αττικής, Σωματείο Βόνταφον, Σύλλογο συμβασιούχων Παν/μίου Αθηνών, ΕΛΜΕ, ΣΕΤΤΕΑ, Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων,
Διακλαδική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων στα ΜΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΕΙΝΑΠ, ΟΚΑΝΑ, Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠΠΟΤ κ.λπ., καθώς εργαζόμενοι, άνεργοι και μετανάστες.

Από όλους τους ομιλητές τονίστηκε η ανάγκη να ενταθεί η αλληλεγγύη των εργαζόμενων στον αγώνα των απεργών πείνας, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη φάση που μπαίνει ο αγώνας την ερχόμενη εβδομάδα. Τονίστηκε η ανάγκη ο αγώνας και τα αιτήματα των απεργών πείνας να ανοίξουν περισσότερο στους χώρους δουλειάς και να
ενταθεί η πίεση προς την κυβέρνηση.

Για όλα αυτά αποφασίστηκε:
-Να τυπωθεί ανακοίνωση και αφίσα (συνημμένο προσχέδιο για τις παρατηρήσεις σας), ώστε να γίνουν αφισοκολλήσεις, μοιράσματα σε χώρους αλλά και σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Μαζεύτηκαν από τους παριστάμενους 150 ευρώ, πιθανώς θα χρειαστούν λίγα ακόμη χρήματα να μαζευτούν από τα σωματεία -σκοπός είναι τα υλικά να είναι
έτοιμα αύριο. Η υπογραφή στην αφίσα και την ανακοίνωση θα είναι "Επιτροπή Σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων, ανέργων", αλλά η ανακοίνωση θέλουμε να προσυπογραφεί από όσα περισσότερα σωματεία γίνεται, ώστε μέχρι την Τετάρτη (συνέντευξη τύπου) ει δυνατόν, να υπογράφεται από σωματεία και να δημοσιοποιηθεί ξανά με τις υπογραφές.
-Δευτέρα 14/2 μεσημέρι παρέμβαση στον 9-84 σε συνεργασία με την Διακλαδική
Πρωτοβουλία εργαζομένων ανέργων στα ΜΜΕ". Θα χρειαστεί να παρευρίσκονται 15
άτομα (πλέον των εργαζόμενων στα ΜΜΕ) στις 1:30 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.
Όποιος-α μπορεί, να δηλώσει διαθεσιμότητα στο 6973444950.
-Τρίτη 15/2 μεσημέρι: μοίρασμα της ανακοίνωσης στην πορεία των ΜΜΜ
-Τετάρτη 16/2: 1 μμ συνέντευξη τύπου των σωματείων στη βίλα Υπατία
Από τις 5 μμ ως το βράδυ σχηματίζουμε ανθρώπινη αλυσίδα συνδικαλιστών ακι
εργαζομένων γύρω από τη βίλα Υπατία (αν η μαζικότητα το επιτρέπει, πιθανόν να
εξελιχθεί και σε πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας)
-Πέμπτη 17/2 στη 1 μμ. Μαζική παράσταση σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων
στο ΥΠΕΣ (Βασ. Σοφίας) Ζητάμε άμεση συνάντηση με Υπουργό για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών πείνας.
Θα πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν οι επιεσκέψεις σωματείων και
εργαζομένων στην Υπατία, ειδικά αυτές τις μέρες που έχει λήξει η "προθεσμία" του ιδιοκτήτη. Πιέζουμε ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ-ΕΚΑ να προχωρήσουν σε συναντήσεις με Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης κ.λπ. για τον κίνδυνο να υπάρξει κατασταλτικό χτύπημα από πλευράς κυβέρνησης. Μέσω ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ πιέζουμε για την παρουσία ασθενοφόρου
τις μέρες αυτές στην Υπατία, καθώς και για τη δωρεάν νοσηλεία (αν χρειαστεί) των απεργών πείνας, με σεβασμό των δικαιωμάτων τους.
 

Aνακοίνωση της Συνέλευσης των μεταναστών απεργών πείνας

Είμαστε μετανάστες και μετανάστριες από όλη την Ελλάδα. Ήρθαμε εδώ διωγμένοι από τη φτώχια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες. Οι πολυεθνικές της Δύσης και οι πολιτικοί υπηρέτες τους στις πατρίδες μας, δεν μας άφησαν άλλη επιλογή από το να ρισκάρουμε τις ζωές μας 10 φορές για να έρθουμε μέχρι την πόρτα της Ευρώπης. Η Δύση που καταληστεύει τον τόπο μας, με το απείρως καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εκεί, είναι για μας η μοναδική ελπίδα να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Ήρθαμε (με κανονική ή όχι είσοδο) στην Ελλάδα και δουλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε στην αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας για να ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του κράτους από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας μας. Ζούμε από τον ιδρώτα μας και με το όνειρο κάποια στιγμή να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα με τους έλληνες συναδέλφους.

 Το τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για εμάς. Όσο κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις, όσο ακριβαίνουν τα πάντα, τόσο ο μετανάστης παρουσιάζεται ως φταίχτης, ως ο υπαίτιος για την εξαθλίωση και την άγρια εκμετάλλευση των ελλήνων εργαζομένων και μικροεπιχειρηματιών. Η προπαγάνδα φασιστικών και ρατσιστικών κομμάτων και οργανώσεων έχει πλέον γίνει η επίσημη γλώσσα του κράτους για το μεταναστευτικό. Η φρασεολογία τους αναπαράγεται πλέον αυτούσια από τα ΜΜΕ όταν μιλάνε για εμάς. Οι «προτάσεις» τους πλέον εξαγγέλλονται ως κυβερνητικές πολιτικές. Τείχος στον Έβρο, πλωτά στρατόπεδα και ευρωστρατός στο Αιγαίο, πογκρόμ και τάγματα εφόδου στις πόλεις, μαζικές απελάσεις. Πάνε να πείσουν τους έλληνες εργαζόμενους, πως συνιστούμε ξαφνικά απειλή για αυτούς, πως εμείς φταίμε για την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται από τις ίδιες τους τις κυβερνήσεις.

 Η απάντηση στο ψέμα και στη βαρβαρότητα πρέπει να δοθεί τώρα και θα την δώσουμε εμείς οι μετανάστες και μετανάστριες. Μπαίνουμε μπροστά με τη ζωή μας για να σταματήσουμε τώρα την αδικία σε βάρος μας. Ζητάμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ζητάμε ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες. Ζητάμε από τους έλληνες συναδέλφους μας εργαζομένους, από κάθε άνθρωπο που τώρα υποφέρει κι αυτός από την εκμετάλλευση του ιδρώτα του, να σταθεί δίπλα μας. Να στηρίξει τον αγώνα μας, για να μην αφήσει να επικρατήσει και στο δικό του τόπο το ψέμα και η αδικία, ο φασισμός και η απολυταρχία των πολιτικών και οικονομικών ελίτ. Αυτό δηλαδή που έχει επικρατήσει και στις δικές μας πατρίδες και μας ανάγκασε να ξενιτευτούμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, εμείς και τα παιδιά μας.

 Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη. Βάζουμε την ζωή μας σε κίνδυνο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι ζωή αυτή για ένα αξιοπρεπή άνθρωπο. Προτιμούμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς.

                                                                                              Ιανουάριος 2011

Η Συνέλευση των μεταναστών απεργών πείνας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

 

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777,6974439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

27/01/2010

Την ώρα που κυβέρνηση – ΔΝΤ –ΕΕ –ΕΚΤ κηρύσσουν «καθεστώς έκτακτης ανάγκης», λεηλατούν μισθούς και συντάξεις, στέλνουν χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία, ιδιωτικοποιούν δημόσιους οργανισμούς και με fast truck εκποιούν τον δημόσιο χώρο, ποινικοποιούν την πολιτική και συνδικαλιστική δράση και την χαρακτηρίζουν τρομοκρατία προωθούν την αντιμεταναστευτική υστερία, τον κοινωνικό εκφασισμό, στήνουν σκηνικό μεσοπολέμου: δολοφονίες, βασανιστήρια μεταναστών, συνέχιση του δουλεμπορίου. 300 πρόσφυγες και μετανάστες διεκδικούν τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών: «μπαίνουμε μπροστά με τη ζωή μας, για να σταματήσουμε τώρα την αδικία σε βάρος μας»,

Ο ΣΕΦΚ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία πείνας των 300 προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι διεκδικούν αυτονόητα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Ο ΣΕΦΚ καταγγέλλει τη συκοφαντική επίθεση ενάντια στον δίκαιο αγώνα τους. Το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να αφήσει να περάσει η προπαγάνδα ότι για τα δεινά μας ευθύνονται οι μετανάστες που εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της παγκόσμιας φτώχειας και του ληστρικού δανεισμού από τις τράπεζες αναζητούν την επιβίωσή τους στις χώρες του δυτικού κόσμου.

Καλούμε τους εργαζομένους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο κίνημα για την αξιοπρέπεια των μεταναστών απεργών πείνας.

 Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους έλληνες εργαζομένους. Κανένας μετανάστης ανασφάλιστος. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  σε όλους ανεξαρτήτως αν έχουν χαρτιά ή ασφάλιση. Να δοθεί αμέσως άσυλο στους απεργούς πείνας.

 Όχι στο φράκτη-αίσχος, τις μαζικές απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών.

 Καταγγελία της σύμβασης με την ΕΕ (Δουβλίνο 2) που εγκλωβίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα – ελεύθερη πρόσβαση από την Ελλάδα στις χώρες της ΕΕ που επιθυμούν.

 Να μπει τέλος στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων.

  Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό.

 

Aνακοίνωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 Διακινδυνεύουν τη ζωή τους για μια ανθρώπινη ζωή!

Οι 300 μετανάστες αρχίζουν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου απεργία πείνας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες που ζουν και δουλεύουν σε αυτή τη χώρα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά υπερεκμετάλλευση, εξευτελισμούς και απελάσεις.

Ο αγώνας τους είναι δίκαιος, μια κραυγή αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς, ενάντια στα τείχη του αίσχους που υψώνονται στα σύνορα και στα γκέτο της ντροπής που φτιάχνονται στις πόλεις, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την αστυνομική βαρβαρότητα, τη ρατσιστική και τη φασιστική τρομοκρατία.

Οι μετανάστες και οι μετανάστριες δεν έρχονται εδώ για τουρισμό ή για να πλουτίσουν. Έρχονται κυνηγημένοι από τη φτώχεια, τους πολέμους, τις δικτατορίες, τη λεηλασία των χωρών και των κοινωνιών τους από τις πολυεθνικές, το ΔΝΤ και τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη. Έχουν δικαίωμα στη ζωή και, εκτός από τα κεφάλαια, τα εμπορεύματα και τους στρατούς, έχουν κι αυτοί το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση.

Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι!

Η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και της Ευρώπης-Φρούριο, εξαπολύει πρωτοφανή επίθεση κατά των μεταναστών και των προσφύγων: Κατασκευάζει τείχος στον Έβρο, κάνει καθημερινά δεκάδες επιχειρήσεις-σκούπα και εκατοντάδες απελάσεις, καταργεί ουσιαστικά το πολιτικό άσυλο, παρουσιάζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σαν επικίνδυνους εισβολείς. Αυτή η κυβέρνηση που συμμετείχε και συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές εισβολές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, που υποστηρίζει το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ, αρνείται να δώσει άσυλο στους ιρακινούς, αφγανούς και παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που έχει κηρύξει πόλεμο κατά της κοινωνίας, που καταστρέφει εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, που καταδικάζει στη φτώχεια και την ανασφάλεια εκατομμύρια έλληνες εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους. Με την επίθεσή της κατά των μεταναστών θέλει να στρέψει τους ντόπιους εργαζόμενους εναντίον των αλλοδαπών, ώστε να μας διαιρέσει και να μας φοβίσει, να συνεχίσει ανενόχλητη την καταλήστευση της ζωής όλων μας.

Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία!

Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών αποτελεί απάντηση στην κρατική επιχείρηση διαίρεσης των εργαζομένων, εξαίρεσης δικαιωμάτων, κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού. Γι’ αυτό μας αφορά όλους και όλες, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή, χρώμα και θρησκεία. Η εξαθλίωση ενός τμήματος της κοινωνίας προαναγγέλλει την εξαθλίωση και άλλων. Γι’ αυτό η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μεταναστών είναι αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας.

Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να σταματήσουν το αίσχος των απελάσεων, ο εμπαιγμός των μαζικών απονομιμοποιήσεων των τελευταίων χρόνων και ο εκβιασμός της σύνδεσης της άδειας παραμονής με την επικόλληση ενσήμων.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΡΙΩΝ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

                               ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ