Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη στους/στις συλληφθέντες/είσες στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι του Κερατσινίου και του Δημαρχείου.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6938204777,6974439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Αθήνα, 6/12/2009

 

Ανακοίνωση

 

To Δ.Σ. του ΣΕΦΚ καταγγέλλει τον εντεινόμενο αυταρχισμό και την ωμή βία της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής, ενάντια στο κίνημα της νεολαίας, των εργαζομένων  και των ανέργων. Η αστυνομική βία, που η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει ως αντάξιος διάδοχος της  προηγούμενης κυβέρνησης, αποτελεί επίθεση που θυμίζει την πολιτική των κατασταλτικών μηχανισμών των δυνάμεων κατοχής στο Μπέλφαστ. Προφανώς οι στρατηγοί του ΠΑΣΟΚ είναι Άγγλοι αποικιοκράτες, όπως και τον Δεκέμβρη του 1944.

Καταγγέλλουμε την εισβολή  στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι του Κερατσινίου. Είναι χτύπημα των πολιτικών ελευθεριών και του δικαιώματος των πολιτών, να βρίσκονται σε χώρους που οι ίδιοι επιλέγουν, για να αναπτύξουν την οποιαδήποτε πολύμορφη πολιτική τους δράση.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες με τους οποίους συχνά συναντηθήκαμε στους δρόμους των διεκδικήσεων για θέματα περιβαλλοντικά και κοινωνικά που απασχολούν το Κερατσίνι, το Πέραμα και τον Πειραιά.

           Όλοι/ες αυτοί/ες που σήμερα διώκονται για την πολιτική τους δράση, είναι γνωστοί/ές στην τοπική κοινωνία μέσα από την δράση τους στα τοπικά κινήματα που αναπτύχθηκαν, καθώς και για την ξεκάθαρη πολιτική τους θέση.

Η ενεργοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών, αποτελεί στήριγμα μιας βαθιάς αντιλαϊκής, επικίνδυνης και ολοκληρωτικής πολιτικής. Μια τέτοια πολιτική έχει ως στήριγμα και υπερασπιστή της ένα ιδιότυπο αστυνομικό κράτος, ένα δίκτυο καταστολής και επιτήρησης, που φαλκιδεύει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες. Θεωρούμε ότι η υπεράσπιση και η διεύρυνση των δημοκρατικών, εργατικών  ελευθεριών είναι συνυφασμένο με τον αγώνα για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων. Με αυτήν την έννοια απαιτούμε να αποσυρθούν οι δυνάμεις κατοχής από τις γειτονιές και το κέντρο της πόλης

 

  Η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσει

 Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη στους/στις συλληφθέντες/είσες στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι του Κερατσινίου και του Δημαρχείου.