Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των συνδικαλιστών στους ΟΤΑ 

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537,6938204777, 6974439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Αθήνα 12/09/2009

  ΨΗΦΙΣΜΑ

 Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) καταγγέλλει την κατασκευασμένη κατηγορία και  παραπομπή σε δίκη, του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας  Νίκου Αδαμόπουλου και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ- ΟΤΑ και της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέου Ηρακλείου,  Κικής Καραγιώργου για την δράση τους  και έμπρακτη στήριξη τους  στον νικηφόρο πολυήμερο απεργιακό αγώνα που έδωσαν πριν 2 χρόνια οι εργαζόμενοι στο Δήμο του Νέου Ηρακλείου.

Οι ανυπόστατες και προσχεδιασμένες μηνύσεις  για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και πρόκληση φόβου και τρόμου σε εργαζομένους, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπάθησε να στηθεί από τον δήμαρχο του Νέου Ηρακλείου. Η παρέμβαση του εισαγγελέα μετά από ενάμιση χρόνο για παραπομπή σε δίκη  με αυτές τις κατηγορίες,  των συναδέλφων αποτελούν πράξη τρομοκράτησης των εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι.

Αντί να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου αυτοί που επί μήνες και χρόνια κρατούν σε ομηρία  εκατοντάδες εργαζόμενους, ακόμη και απλήρωτους, που καταπατούν τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, που έχουν μετατρέψει τους δήμους σε μικρομάγαζα τους, επιλέγουν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες μας και τους αγωνιστές συνδικαλιστές που διεκδικούν τα αυτονόητα.

Αν για ΑΥΤΟΥΣ η δικαιοσύνη είναι πραγματικά τυφλή γιατί έχουν τις πλάτες των κομμάτων τους και των αντεργατικών πολιτικών που σχεδιάζουν, οι εργαζόμενοι με όπλο την αλληλεγγύη τους και  τους αγώνες τους θα τους χαλάνε τα σχέδια.

 Ο ΣΕΦΚ εκφράζει  την αμέριστη συμπαράστασή του  στους  συνάδελφους.  Καλούμε τα  σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες.  Ο ΣΕΦΚ θα συμμετέχει στην από κοινού συνέντευξη τύπου που οργανώνουν το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νέου Ηρακλείου την Τετάρτη 16/9/2009 στις 12.00 στο δημαρχείο Νέου Ηρακλείου

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

 Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ 

Για το ΔΣ του ΣΕΦΚ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ                    ΑΝΝΑ ΛΕΚΑΚΗ