Αλληλεγγύη στον Άρη Σειρινίδη

9/3: Το δικαστήριο δέχτηκε αίτηση για εξαίρεση της εισαγγελέως που είχε ανέβει για να... δικάσει, ενώ η ίδια είχε προτείνει με ψευδή στοιχεία την παραπομπή του Άρη Σειρινίδη σε δίκη, παρουσιάζοντας ως βέβαιη την ενοχή του.

17/3: άρχισε η δίκη και αποκαλύπτεται ότι η δίωξη είναι πολιτική και φρονηματική...Παρασκευή

24/3: κατέθεσε βιολόγος της αντιτρομοκρατικής ότι το δείγμα γενετικού υλικού πάρθηκε απο ευρωπαϊκή τράπεζα dna και ότι τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας είναι ειδικευμένα στην ταύτιση γενετικού υλικού (dna) από σπέρμα η αιμα. Στη δικογραφία δεν αναφέρεται ποιο είναι το υλικό που βρέθηκε στη μάσκα, στην οποία φέρεται σύμφωνα με τα "εργαστήρια" της ασφάλειας να υπάρχουν 3 γενετικά υλικά, εκ των οποίων το ένα "ταυτίζεται" με του Άρη. Κατέθεσε ότι δεν είναι αίμα ή σπέρμα. Όταν ρωτήθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης ότι, εφοσον δεν είναι αίμα ή σπέρμα, με ποιο κριτηριο είναι τόσο σίγουρος, δεν απάντησε. Tέλος, ο αλλοδαπός, ο οποίος παρέδωσε τη μάσκα στους μπάτσους και σε αυτον βασιζεται ολη η σκευωρία, δεν κατέθεσε στο δικαστήριο.

 15/4: Το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη μέχρι τις 8 Ιουνίου με πρόσχημα την ασθένεια ενός μέλους του. Στις 8 Ιουνίου θα ξεκινήσει απ την αρχή η ακροαματική διαδικασία με άλλη σύνθεση του δικαστηρίου και θα εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες και όσοι έως τώρα εξετάστηκαν. Ξεκάθαρη μεθόδευση. Δεν τους έκανε η ακροαματική διαδικασία, στην οποία από τους ίδιους τους μάρτυρες  κατηγορίας φάνηκε το στήσιμο της υπόθεσης απ την ΓΑΔΑ, έγινε πασιφανές αυτό που ο Άρης και όλοι εμείς φωνάζουμε απ την αρχή, ότι πρόκειται για σκευωρία και κατήργησαν τη διαδικασία, ετοιμάζοντας προφανώς μια άλλη, πιο συμφέρουσα για τα σχέδιά της αντιτρομοκρατικής.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

 Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777,6974439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Αθήνα, 5/12/2010

 

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ εκφράζει την Αλληλεγγύη της στον Άρη Σειρηνίδη

Από τις αρχές Μαΐου ο Άρης Σειρηνίδης βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας στις φυλακές Κορυδαλλού. Η προφυλάκισή του είναι αποτέλεσμα της κατασκευής κατηγορητηρίου με χρήση γενετικού υλικού (DNA). Η «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία τον εμπλέκει αίφνης τον Μάη του 2010 σε υπόθεση πυροβολισμού εναντίον κλούβας ΜΑΤ στα Εξάρχεια που έγινε το καλοκαίρι του 2009. Ο Άρης Σειρηνίδης, γνωστός για την κοινωνική και αντιεξουσιαστική του δράση, κατηγορήθηκε ως ο «πιστολέρο με το σομπρέρο και τις σαγιονάρες». Αποδεικτικό στοιχείο: η «ταύτιση» γενετικού του υλικού με άλλο γενετικό υλικό που βρέθηκε σε… χειρουργική μάσκα! Το σενάριο της «αντιτρομοκρατικής» υπηρεσίας προσκρούει στην πραγματικότητα, καθώς από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει ότι η χειρουργική μάσκα – το μοναδικό, υποτιθέμενο πειστήριο- ανήκε στον δράστη του πυροβολισμού, καθώς κανείς μάρτυρας δεν το επιβεβαιώνει. 

Η δίωξη του Άρη Σειρινίδη αποτελεί παραδειγματική κατασκευή κατηγορητηρίων και δίωξη των αγωνιστών στην εποχή της χούντας της κατοχικής κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ. Καταγγέλλουμε ότι η δίωξη δεν στρέφεται μόνο ενάντια στον ίδιο και στον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει, αλλά και σε ολόκληρη την αγωνιζόμενη και ανυπάκουη κοινωνία. Δημιουργεί, επικίνδυνο προηγούμενο πολιτικής δίωξης, αναδεικνύοντας τα επιστημονικοφανή πορίσματα περί DNA σε ρυθμιστικό παράγοντα των διώξεων. Καθιστά κάθε κοινωνικό αγωνιστή σήμερα, κάθε μέλος του εργατικού κινήματος αύριο δυνάμει όμηρο κατασκευασμένου γενετικού υλικού.

 Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκισή του και την παύση κάθε δίωξης

 

.................................................

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777,6974439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Αθήνα, 29/09/2010

 

Ο Σύλλογος των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση από τις αρχές Μαΐου του Άρη Σειρηνίδη, ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας στις φυλακές Κορυδαλλού.  Η προφυλάκισή του Άρη Σειρηνίδη είναι αποτέλεσμα της κατασκευής κατηγορητηρίου με χρήση γενετικού υλικού (DNA).

Η «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία τον εμπλέκει αίφνης τον Μάη του 2010 σε υπόθεση πυροβολισμού εναντίον κλούβας ΜΑΤ στα Εξάρχεια που έγινε το καλοκαίρι του 2009. Ο Άρης Σειρηνίδης, γνωστός για την κοινωνική και αντιεξουσιαστική του δράση, κατηγορήθηκε ως ο «πιστολέρο με το σομπρέρο και τις σαγιονάρες». Αποδεικτικό στοιχείο: η «ταύτιση» γενετικού του υλικού με άλλο γενετικό υλικό που βρέθηκε σε …χειρουργική μάσκα! Το σενάριο της «αντιτρομοκρατική» υπηρεσίας προσκρούει στην πραγματικότητα, καθώς από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει ότι η χειρουργική μάσκα – το μοναδικό, υποτιθέμενο πειστήριο- ανήκε στον δράστη του πυροβολισμού, καθώς κανείς μάρτυρας δεν το επιβεβαιώνει.

Υπόσταση στο εκτρωματικό σενάριο της «αντιτρομοκρατικής» υπηρεσίας ανέλαβε να προσδώσει ο ανακριτής, εν αναμονή «άλλου στοιχείου που δεν μου ήρθε», όπως ομολόγησε. Με νομικές ακροβασίες και παρατυπίες, που προκαλούν ακόμα και αυτά τα όρια της αστικής δικαιοσύνης, διέταξε την προφυλάκισή του.

Ο Σύλλογος των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών θεωρεί ότι η δίωξη του Άρη Σειρινίδη αποτελεί παραδειγματική κατασκευή κατηγορητηρίων και δίωξη των αγωνιστών στην εποχή της χούντας της κατοχικής κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ. Ιδιαίτερα μετά την αλλαγή της «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας και την ποινικοποίηση κάθε πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης το εργατικό κίνημα πρέπει να σταθεί αλληλέγγυο χωρίς διαχωρισμούς σε κάθε αγωνιστή που δεν υποτάσσεται.

Η σκευωρία εναντίον του Άρη Σειρηνίδη μάς αφορά όλους. Δεν στρέφεται μόνο ενάντια στον ίδιο και στον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει, αλλά και σε ολόκληρη την αγωνιζόμενη και ανυπάκουη κοινωνία. Δημιουργεί, επικίνδυνο προηγούμενο πολιτικής δίωξης, αναδεικνύοντας τα επιστημονικοφανή πορίσματα περί DNA σε ρυθμιστικό παράγοντα των διώξεων. Καθιστά κάθε κοινωνικό αγωνιστή σήμερα, κάθε μέλος του εργατικού κινήματος αύριο δυνάμει όμηρο κατασκευασμένου γενετικού υλικού.

Ο Σύλλογος των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγωνιστή Άρη Σειρινίδη, απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του και την άμεση παύση κάθε δίωξης.

 

            Ο Πρόεδρος                                          Ο Γενικός Γραμματέας

      Πέτρος Μαραφής                                       Χριστόφορος Βλάχος