ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα Banquet, Καφεναί, Barθelonica

Σήμερα

Πέμπτη 9/9 6:00 μ.μ. από τα Προπύλαια στο Υπ. Εργασίας ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για την αλληλεγγύη στο Banquet και το σταμάτημα των διώξεων.

Kαταδικάστηκε ο Βασίλης Γούτας, μέλος της «Επιτροπής Αλληλεγγύης στους εργαζομένους στο εστιατόριο Banquet στη Θεσσαλονίκη», σε 6 μήνες με 3ετή αναστολή για «δυσφήμιση μέσω του τύπου». H ποινή αποτελεί μεθοδευμένη ποινικοποίηση της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής δράσης,  ακόμα και των προκηρύξεων...

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777,6974439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr, 7/07/2010

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΦΚ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Banquet, Καφεναί, Barθelonica

Η τρομοκρατία της εργοδοσίας δεν θα περάσει...

 Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ  εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Banquet, Καφεναί, Barθelonica.

Η εργοδοσία του εστιατορίου Banquet όχι μόνο αρνείται να εφαρμόσει αυτά τα οποία υπέγραψε στις 23/4 μετά από κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της Επιτροπής Αλληλεγγύης (να επαναφέρει στην εργασία του τον Β. Κιτσώνη, τον οποίο είχε απολύσει γιατί είχε ζητήσει να καταβληθεί το δώρο Πάσχα, να προσλάβει και να ασφαλίζει κανονικά τους εργαζομένους, να καταβάλει δεδουλευμένα, μισθούς, επιδόματα, άδειες, ρεπό, νυχτερινά) αλλά προχώρησε στις 15 Μάη στο εκβιαστικό κλείσιμο του εστιατορίου, πετώντας τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους στο δρόμο επειδή ζητούν τα νόμιμα δεδουλευμένα!

Στις 18 Μάη τραμπούκοι της εργοδοσίας επιτέθηκαν σε τρία μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης, τους έβρισαν, τους απείλησαν και τους χτύπησαν! Η εργοδοσία στο Banquet, συνεχίζει να έχει απλήρωτους τους εργαζομένους και το μαγαζί σε αναστολή λειτουργίας, ισχυριζόμενη λόγους «ανωτέρας βίας» — ότι δήθεν κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα! Αυτοί που τραμπουκίζουν εμφανίζονται σαν θύματα και εκβιάζουν τους εργαζομένους οικονομικά για να σταματήσουν τον αγώνα τους! Έχοντας και την υποστήριξη των υπόλοιπων μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου, θέλουν να ξεκαθαρίσουν σε όλους τους εργαζομένους πως ή θα δουλεύουν με μισθούς-φιλοδωρήματα και χωρίς εργατικά δικαιώματα και ασφάλιση ή θα πετάγονται στην πείνα και στην εξαθλίωση της ανεργίας.

Με άλλα λόγια οι εργοδότες θέλουν να επιβάλλουν ή να δεχτούν οι εργαζόμενοι να είναι δούλοι με ένα ξεροκόμματο ή να πεθάνουν στην πείνα.

Αυτό έγινε και στο εστιατόριο Barθelonica όπου η εργοδοσία απείλησε με κλείσιμο της επιχείρησης και απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις. Οι εργαζόμενοι πίεσαν με όπλο τις κινητοποιήσεις τους και ζήτησαν και πήραν την αυτοδιαχείριση του εστιατορίου για το καλοκαίρι, ακυρώνοντας τις απολύσεις!

Τα ίδια γίνονται και στο κατάστημα Καφεναί όπου η εργοδοσία αρνείται να πληρώσει αυτά που χρωστάει στους εργαζομένους από δεδουλευμένα και ένσημα. Οι εργαζόμενοι απαντούν με κινητοποιήσεις πετυχαίνοντας τη δέσμευση του εργοδότη να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους.

Ο αγώνας των εργαζομένων στα Banquet, Καφεναί, Barθelonica  είναι υπόθεση όλων μας: Ο κλάδος του επισιτισμού έχει τις πιο «μαύρες» εργασιακές σχέσεις. Πολλοί εργοδότες, όπως στο Banquet, έχουν ήδη εφαρμόσει τα μέτρα του ΔΝΤ στα καταστήματα τους. Την ίδια στιγμή, που η ανεργία εκτοξεύεται και το ΔΝΤ διατάζει να καταργηθούν οι μισθοί, οι συμβάσεις και η ασφάλιση, εμείς δεν μπορούμε να παραχωρήσουμε άλλα δικαιώματα και κατακτήσεις, ούτε και πρόκειται να κάνουμε πίσω στον αγώνα μας.

Οι αγώνες αυτοί θα  δώσουν τη δυνατότητα να αρχίσουμε να ξηλώνουμε όλο το πλέγμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της καταπάτησης και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων μας. Γι' αυτό χρειάζεται όλοι, όχι μόνο να εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας, αλλά να συμμετέχουμε ενεργητικά και αποφασιστικά στον αγώνα των εργαζομένων σε Banquet, Καφεναί, Barθelonica  ενάντια στις απολύσεις, την καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας, τη μαύρη εργασία, την μη πληρωμή δεδουλευμένων.