Η αλληλεγγύη στην συνάδελφο Όλγα Κολιούση οδήγησε στην επαναπρόσληψή της.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

(ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768,

6937547624, 6978613862

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Αθήνα, 3 Mαΐου 2014

 

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) καταγγέλλει την εκδικητική δίωξη της συνδικαλίστριας εργαζομένης στη WIND Wind ΟΛΓΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗ.

Στις 6 Αυγούστου η Διοίκηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας WIND απέλυσε τη συνάδέλφο - συνδικαλίστριας εκλεγμένη στο ΔΣ του ΠΑΣΕΤΙΜ Όλγας Κολιούση και μέλος του ΣΕΤΗΠ και του ΠΑΜΕ, για τη συνδικαλιστική της δράση.

Στις 3 Σεπτέμβρη 2009 έγινε η πανελλαδική απεργία στην Wind, η οποία ήταν το αποκορύφωμα μεγαλειωδών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα και παγκόσμιου κύματος συμπαράστασης με αίτημα την ανάκληση της απόλυσής της. Η περιφρούρηση της απεργίας από συναδέλφους, από δεκάδες αλληλέγγυα σωματεία με τα μπλόκα στο κτίριο της στο Μαρούσι οδήγησαν στην ανάκληση της απόλυσης της Όλγας Κολιούσημέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιχειρησιακού Σωματείου των Εργαζομένων στην WIND και μέλους του ΠΑΜΕ.  Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν πέρασε. Τότε ο ΣΕΦΚ συμμετείχε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης και τα μέλη του στήριξαν τον αγώνα για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου. Από τις 6.00 το πρωί ήμασταν εκεί κλείνοντας όλες τις εισόδους. Ο αγώνας αυτός αποτέλεσε παράδειγμα οργάνωσης της ταξικής πάλης και αλληλεγγύης. Η επαναπρόσληψη της Όλγας είναι νίκη όλων των εργαζόμενων στη Wind, όλων των εργαζόμενων του κλάδου.

            Γι’ αυτό, η εργοδοσία, 5 χρόνια μετά, επιτίθεται ξανά με νέο γύρο ποινικών διώξεων ενάντια στην συνάδελφο. Η μήνυση που ξέθαψε από τα συρτάρια της η εργοδοσία και η αστική Δικαιοσύνη αφορά ακριβώς την αγωνιστική της δράση, τη συμμετοχή της σε κινητοποιήσεις ενάντια σε απολύσεις το καλοκαίρι του 2009.

            Η υπόθεση εκδικάζεται στις 5/5/2014, όπου θα φανεί για  άλλη μια φορά ότι οι προσπάθειες φίμωσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων με την ποινικοποίηση των αγώνων τους από εργοδότες και κράτος δεν θα περάσουν. Η δίωξη της συναδέλφου αποτελεί ουσιαστικά επίθεση ενάντια στο σωματείο των εργαζομένων στη wind και έχει σκοπό να υπονομεύσει τη δράση και την ύπαρξή του, ιδιαίτερα ενόψει των αγώνων που έχει να δώσει για την προάσπιση των θέσεων εργασίας και της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Οι κινήσεις αυτές είναι στο πλαίσιο της συνολικότερης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από κράτος και εργοδότες. Για την υποστήριξη της συναδέλφου και συνδικαλίστριας Όλγας Κολιούση, θα γίνει
συγκέντρωση στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, στις 11 πμ, έξω από το κτίριο 2.
 
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΟΛΓΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ του 5 ΜΑΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 2, ΑΙΘΟΥΣΑ 4, ΩΡΑ 11 π.μ.
 

       Ο πρόεδρος                            Η γενική γραμματέας

 

   Κλέαρχος Σμυρναίος                      Χριστίνα Σταμούλη

 

 

...

3/09: Η καθολική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στην WIND,  η περιφρούρησή της από συναδέλφους από δεκάδες αλληλέγγυα σωματεία με τα μπλόκα στο κτίριο της στο Μαρούσι οδήγησαν στην ανάκληση της απόλυσης της Όλγας Κολιούση, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιχειρησιακού Σωματείου των Εργαζομένων στην WIND και μέλους του ΠΑΜΕ. Θυμίζουμε ότι  στις 6 Αυγούστου η Διοίκηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας WIND την απέλυσε.  Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν πέρασε. Ο ΣΕΦΚ συμμετείχε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης και τα μέλη του στήριξαν τον αγώνα για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου. Από τις 6.00 το πρωί ήμασταν εκεί κλείνοντας όλες τις εισόδους. Ο αγώνας αυτός αποτελεί παράδειγμα για τις μάχες που έρχονται... Η αλληλεγγύη η συναδελφική στα αφεντικά φέρνει ταραχή...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επαναπροσλήφθηκε η συνάδελφος Όλγα Κολιούση
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Συνάδελφοι,

η διοίκηση της WIND δέχτηκε την επαναπρόσληψη της συναδέλφου Όλγας Κολιούση, σε συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου μας, το απόγευμα της 3 Σεπτεμβρίου, μέρα της 24ωρης πανελλαδικής μας απεργίας. Από το πρωί της Παρασκευής 4/9, η συνάδελφος επιστρέφει στη δουλειά της.

Είναι μια μεγάλη νίκη του Σωματείου μας και του κινήματος που οργανώθηκε γύρω από την Επιτροπή Αλληλεγγύης, με δεκάδες σωματεία και εκατοντάδες συναδέλφους από πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς, που μας συμπαραστάθηκαν με ανιδιοτέλεια και συναδελφική αυτοθυσία.

Τώρα πια φαίνεται ότι οι απολύσεις δεν είναι «θεϊκή κατάρα» για να τις υπομένουμε μοιρολατρικά. Ότι η αυθαιρεσία και αλαζονεία των εργοδοτών δεν είναι ανίκητη. Όχι μόνο επειδή υπάρχει εργατική νομοθεσία, αλλά κυρίως όταν στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, στη δική μας ενότητα και αλληλεγγύη. Όταν δεν παρακαλάμε για τα αιτήματά μας, αλλά τα διεκδικούμε αγωνιστικά και αποφασιστικά.

Η πρωτοφανής και καθολική επιτυχία της απεργίας δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά από την κλιμάκωση της δράσης και της δουλειάς του Σωματείου και της Επιτροπής Αλληλεγγύης (παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ.). Για πρώτη φορά «νέκρωσε» όλη η εταιρεία, πράγμα που στηρίχτηκε πάνω απ' όλα σε όλους τους συναδέλφους που απήργησαν, που στήριξαν -ο καθένας με τον τρόπο του- τις απεργιακές συγκεντρώσεις, που είδαν την ουσία της κινητοποίησης και όχι την προσωρινή «αναστάτωση».

Αυτή η επιτυχία ανοίγει δρόμους για την αποτελεσματική υπεράσπιση κάθε απολυμένου συναδέλφου, ανεξάρτητα αν είναι μέλος του ΔΣ ή όχι. Για την καλύτερη διεκδίκηση των αιτημάτων μας: επαναφορά των κουπονιών, υπογραφή ΕΣΣΕ με 100 ευρώ αύξηση για όλους, μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Για διασφάλιση των θέσεων και σχέσεων εργασίας, ενάντια σε φραντσάιζ, υπεργολαβίες κλπ., αλλά και με τις απειλές που διαγράφει για όλους μας ο δανεισμός της εταιρείας.

Αυτή τη νίκη πρέπει να την ολοκληρώσουμε: ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ «ΑΠΕΡΓΙΑ». Να μην επιτρέψουμε κανένα αποπροσανατολισμό της συζήτησης, για να δηλώσουμε δήθεν «παρεμπόδιση». Αυτό επιτρέπει σε κάθε είδους «καλοθελητές» να ακυρώνουν το απεργιακό δικαίωμα, τις αποφάσεις που παίρνουμε συλλογικά με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, όπου όλοι οι συνάδελφοι μπορούν να τοποθετηθούν. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη!

- ΑΣΚΗΣΑΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

- ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΑΠ' ΑΥΤΟ

ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ «ΑΠΕΡΓΙΑ»
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ,

ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Αθήνα, 03.09.2009

Tο Διοικητικό Συμβούλιο
του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)

 

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ANTIΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ WIND

Πέμπτη 3/9: 24ωρη Πανελλαδική απεργία και περιφρούρησή της

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: +30 210 5100910 – Φαξ: +30 210 5100961 E-mail : symboulio@pasetim.com

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 18/08/2009

Η Γενική Συνέλευσή μας συζήτησε διεξοδικά τις εξελίξεις που διαμορφώνονται για το Σωματείο μας.

Η επίθεση που δεχόμαστε από την Διοίκηση της WIND συνεχίζεται αυτή την φορά με την προκλητική και τρομοκρατική απόλυση του μέλους του Διοικητικού μας Συμβουλίου Όλγας Κολιούση.

Ιδιαίτερα μετά την χθεσινή προκλητική στάση της διοίκησης στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου εμφανίστηκε να περιφρονεί ετσιθελικά ακόμα και τους στοιχειώδεις νόμους για την προστασία των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των εκλεγμένων συνδικαλιστών, τα προσχήματα έπεσαν και οι προθέσεις της αποκαλύφτηκαν ξεκάθαρα.

Η Διοίκηση της WIND επιδιώκει με αυτή την τακτική να εκφοβίσει τους συναδέλφους μας, να τους αποτρέψει από την συνδικαλιστική δράση ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.

Θέλει να μεταφέρει την κρίση σε εμάς τους εργαζόμενους, που είμαστε οι μόνοι που δεν την δημιουργήσαμε, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα μεγαλοστελέχη της με τους παχυλούς μισθούς, τα μπόνους και τα προνόμια.

Θέλει να κάμψει την δράση μας ενάντια στην πώληση τμημάτων, για την μετατροπή των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου, για την επαναφορά των διατακτικών τροφής και να μας κόψει κάθε διάθεση για την διεκδίκηση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2009 με κεντρικό αίτημα αυξήσεις 100€ σε όλους τους μισθούς.

Εκτιμώντας τα παραπάνω αποφασίσαμε:

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΟΛΓΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗ

 

Οι δραστηριότητες που αποφασίσαμε είναι οι ακόλουθες:

Πέμπτη 20/8: Περιοδεία στα καταστήματα της WIND στο κέντρο της Αθήνας και ενημέρωση των κατοίκων της Αθήνας με ανακοινώσεις του Σωματείου.

Τρίτη 25/8: Παράσταση συνδικαλιστών στα κεντρικά γραφεία της WIND στην Κηφισίας 66 στο Μαρούσι, από την «Επιτροπή Αλληλεγγύης για την ανάκληση της απόλυσης».

Πέμπτη 27/8 και Παρασκευή 28/8, Θεσσαλονίκη: περιοδεία και ενημέρωση του κόσμου στα καταστήματα της WIND στην πόλη

Παρασκευή 28/8 το απόγευμα και Σάββατο 29/8/09 το πρωί: νέα περιοδεία στα καταστήματα της WIND στο κέντρο της Αθήνας και ενημέρωση των κατοίκων της Αθήνας.

Πέμπτη 03/9: 24ωρη Πανελλαδική απεργία και περιφρούρηση της στα κτήρια της Κηφισίας 66, στο Μαρούσι και στο Ωραιόκαστρο.

Στο ενδιάμεσο διάστημα, σε συννενόηση με την Επιτροπή Αλληλεγγύης, θα κολλήσουμε αφίσες, θα κρεμάσουμε πανό, θα πετάξουμε τρικ, με σκοπό να κάνουμε όσο πιο πλατιά ενημέρωση και να δυναμώσουμε την πίεση στην Διοίκηση της WIND, ώστε να ανακαλέσει την απόλυση.

Οι εργασίες είναι αρκετές και για να διεκπεραιωθούν θα χρειαστούν την συμμετοχή κυρίως των συναδέλφων στην WIND.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα, η δύναμη μας και η αλληλεγγύη από την Επιτροπή, μπορούν να πετύχουν την ανάκληση της απόλυσης.

Αθήνα, 19.8.2009

 

Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι, Νέοι της Αθήνας,

Η Διοίκηση της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας WIND απέλυσε στις 6 Αυγούστου 2009 το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιχειρησιακού Σωματείου των Εργαζόμενων στην WIND, ΄Ολγα Κολιούση. Η απόλυση είναι συνδικαλιστική δίωξη, γιατί είναι απέναντι σε εκλεγμένο μέλος Δ.Σ. Σωματείου, που προστατεύεται από την νομοθεσία. Γιατί έγινε λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη πανελλαδική απεργία που κάναμε στις 14 Ιουλίου, κόντρα στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η Διοίκηση της WIND, για να περιορίσει τη συμμετοχή των συναδέλφων μας και τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας.

Η απόλυση είναι προσπάθεια τρομοκράτησης όλων των εργαζομένων και του Σωματείου μας, που υπερασπίζεται το δικαίωμα των συναδέλφων στην εργασία. Δικαίωμα που η Διοίκηση της WIND εδώ και αρκετό διάστημα έχει βάλει στο στόχαστρο.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν πουληθεί καταστήματα σε ιδιώτες (φραντσάιζ) και δεκάδες συνάδελφοί μας καταδικάστηκαν στην ανεργία ή έχασαν την κάλυψη και τα δικαιώματα της συλλογικής μας σύμβασης.

Πρόσφατα πουλήθηκε σε εργολάβους το τμήμα της υπηρεσίας καταλόγου, με τα ίδια αποτελέσματα.

Απολύονται συνάδελφοί μας με το εφεύρημα της «κακής αξιολόγησης» και μπαίνουν σε ομηρία στις διαθέσεις των διευθυντών, με τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και την 4ωρη εργασία.

Η διοίκηση μας περιέκοψε διατακτικές τροφής (κουπόνια) ύψους 50  το μήνα, μειώνοντας δραματικά το εισόδημά μας.

Μετά από αυτό, μας περιγελά προτείνοντας θρασύτατα «αυξήσεις»-ψίχουλα 1%.

Στον αντίποδα, τα μεγαλοστελέχη της παίρνουν μισθούς και μπόνους μερικών χιλιάδων, απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια όπως πανάκριβα αυτοκίνητα, δωρεάν καύσιμα και κάρτες αγορών. Κορυφαίο στέλεχος έλαβε μπόνους για την πώληση από την ΤΙΜ στην WIND 50 εκατομμύρια, δηλαδή τους μισθούς ενός έτους όλων των εργαζομένων της WIND!

Για όλους αυτούς τους λόγους, αρνούμαστε να πληρώσουμε εμείς την κρίση που δεν δημιουργήσαμε. Γι' αυτό απαντήσαμε με την απεργία στις 14 Ιουλίου.

Η Διοίκηση της WIND, τρομοκρατημένη από την επιτυχία της απεργίας, απέλυσε το μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας, πιστεύοντας πως θα ανακόψει την δράση μας και θα της αφήσουμε το πεδίο ελεύθερο να απολύει και να κάνει τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, αγνοώντας τις Επιχειρησιακές Συλλ. Συμβάσεις Εργασίας.

Στην εκδικητική, τρομοκρατική, αντι-συνδικαλιστική και αλαζονική συμπεριφορά που επιδεικνύει η Διοίκηση της WIND, θα αντιπαραθέσουμε νέους, πιο ενωτικούς, δυναμικούς και αποφασιστικούς αγώνες. Μαζί με την Επιτροπή Αλληλεγγύης που συγκροτήθηκε από δεκάδες σωματεία, συλλογικότητες, συνδικαλιστές, εργαζόμενους θα επιβάλλουμε την ανάκληση της απόλυσης.

Το σωματείο μας και η Επιτροπή Αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσουμε πολλές ενέργειες σε όλη την Ελλάδα. Οι δραστηριότητες που έχει αποφασίσει το Σωματείο μας είναι οι ακόλουθες:

Πέμπτη 20/8: Περιοδεία στο κέντρο της Αθήνας, ενημέρωση των κατοίκων,

Τρίτη 25/8: Παράσταση συνδικαλιστών στα κεντρικά γραφεία της WIND από την «Επιτροπή Αλληλεγγύης για την ανάκληση της απόλυσης». Πέμπτη 27/8 και Παρασκευή 28/8, Θεσσαλονίκη: περιοδεία-ενημέρωση στα καταστήματα της WIND,

Παρασκευή 28/8 το απόγευμα και Σάββατο 29/8 το πρωί: νέα περιοδεία στα καταστήματα της WIND στο κέντρο της Αθήνας και ενημέρωση των κατοίκων

Πέμπτη 3/9: 24ωρη Πανελλαδική απεργία και περιφρούρηση της

Λαέ της Αθήνας, ζητάμε την αλληλεγγύη σου. Πίσω από την λαμπερή βιτρίνα της κινητής τηλεφωνίας κρύβονται τα ίδια προβλήματα, η ίδια εκμετάλλευση και εργοδοτική τρομοκρατία που αντιμετωπίζεις κι εσύ. Βοήθησε τον αγώνα μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε.

"Βομβαρδίστε" με μηνύματα διαμαρτυρίας και καταγγελίες την WIND

στο φαξ: 210 61 06 497

και μέσω της ιστοσελίδας: https://www.wind.com.gr/pages.fds?langID=1&pageid=419

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην WIND

www.pasetim.com

 

Ανακοίνωση για τη δημιουργία Επιτροπής Αλληλεγγύης:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: +30 210 5100910 – Φαξ: +30 210 5100961 E-mail : symboulio@pasetim.com

Αρ. Πρωτ.: 138/2009                                                                                                

Αθήνα, 18.08.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΗ WIND

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά από πρόσκληση του Σωματείου μας, σύσκεψη σωματείων, εργατικών συλλογικοτήτων και εργαζομένων, με θέμα την απόλυση της συναδέλφου και εκλεγμένου μέλους της ΔΣ Όλγας Κολιούση.

Παρά την δύσκολη χρονική συγκυρία, λόγω των καλοκαιρινών αδειών, η συμμετοχή ήταν μαζική, με συναδέλφους και εκλεγμένους συνδικαλιστές από τα παρακάτω σωματεία και χώρους δουλειάς:

-          Σωματείο Εργαζομένων στις Ταχυδρομικές-Ταχυμεταφορικές Εταιρίες ν. Αττικής

-          Σωματείο Εργαζομένων ΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ

-          Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

-          Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ»

-          Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Panafon

-          Σύλλογος Εργαζομένων Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

-          Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

-          Σωματείο Εργαζομένων Forthnet

-          Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου ν. Αττικής

-          Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Αθλητικά Σωματεία

-          Επιτροπή ΕΙΝΑΠ νοσοκομείου «Ιπποκράτειο»

-          Πανελλήνια Ένωση Τεχνικών ΟΤΕ

-          Σωματείο Quality Mail (φραντσάιζ της εταιρίας ACS)

-          Γ’ ΕΛΜΕ Αττικής

-          Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα» (υπ. Γεωργίας)

-          Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου

-          Σύλλογος Τεχνικών Επιστημόνων Βιομηχανίας

-          Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν. Αττικής

-          Σωματείο Ιατρών του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»

-          Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών(ΣΕΦΚ)

 Στη σύσκεψη τονίστηκε:

=> Ο εξόφθαλμα παράνομος και καταχρηστικός χαρακτήρα της απόλυσης, σε ευθεία παράβαση των σχετικών νόμων. Η προφανής προσπάθεια της διοίκησης της WIND να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας μέσα στους εργαζόμενους, ώστε να χτυπήσει το Σωματείο και να αποδυναμώσει τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά του.

=> Η ανάγκη ενός πλατιού μετώπου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι διώξεις εκλεγμένων συνδικαλιστών, αλλά και γενικότερα αγωνιστών εργαζομένων, που το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πάγια πρακτική των επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς, για να τσακίσουν τη συνδικαλιστική οργάνωση, τις αντιστάσεις και τους αγώνες των εργαζομένων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης, με κεντρική ευθύνη του Σωματείου μας και σε συνεργασία μαζί του, θα προχωρήσει στην έκδοση σχετικού υλικού, σε μαζικές εξορμήσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης, στην ανάδειξη του θέματος στα ΜΜΕ και στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διεύρυνση του κινήματος αλληλεγγύης. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να υποχρεώσουμε την διοίκηση της WIND να ανακαλέσει την απαράδεκτη ενέργειά της.

- Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης…

- Η τρομοκράτηση των εργαζομένων και το χτύπημα του Σωματείου…

- Η αλαζονεία της διοίκησης ενάντια στα δίκαια αιτήματά μας…

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ü     ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

ü     ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ