Aνακλήθηκε η απόλυση της Χαράς Χατζή από τις εκδόσεις Κυριακίδη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6 Εξάρχεια, ΤΗΛEΦ: 210-3820537, email: sylyp_vivliou@yahoo.gr, www.bookworker.gr

 

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ η απόλυση στις εκδόσεις Π. Κυριακίδη

 

Μεγάλη ικανοποίηση ένιωσαν όσοι οι συνάδελφοι από το Σύλλογο αλλά και από άλλους κλάδους, βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης 14/7 στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ήταν αρκετοί αυτοί που βρέθηκαν εκεί για να υποστηρίξουν τη συνάδελφο Χαρά Χατζή στη νέα 3μερή συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για να συζητηθεί η απόλυσή της από τις εκδόσεις Π. Κυριακίδη.

Η απόλυση είχε γίνει στις 30/5 και η αιτία ήταν πως η εργαζόμενη δε δέχτηκε να μετακινηθεί σε άλλη εταιρεία του ομίλου, αν δε διασφαλίζονταν τα εργασιακά της δικαιώματα (προϋπηρεσία).

Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις του Συλλόγου μας, η διαμαρτυρία έξω από το βιβλιοπωλείο στην οδό Μητροπόλεως, η υποστήριξη στη συνάδελφο και στο Σύλλογο μας από άλλα σωματεία και από τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η 3μερης στην Επιθεώρηση στις 6/7 κατά την οποία η εργοδοτική πλευρά πιέστηκε ακόμη περισσότερο.

Θεωρούμε σημαντική επιτυχία το ότι η Χαρά βρίσκεται και πάλι στην εργασία της με διασφαλισμένα όλα τα δικαιώματα που είχε και πριν (προϋπηρεσία, μισθός, καθήκοντα). Είναι μια νίκη που κερδήθηκε με τον αγώνα και τη συναδελφική αλληλεγγύη.

Όσο και αν δυναμώνουν οι επιθέσεις του μαύρου μπλοκ (εργοδοσία, κυβερνήσεις, Ε.Ε., ΔΝΤ), το εργατικό κίνημα δε θα πάψει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν.

 Σχόλιο για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, ή πως αλλιώς να το πούμε…

Στο κάλεσμα του Συλλόγου μας για παρουσία συμπαράστασης στη Χαρά δεν ανταποκρίθηκαν μόνο αρκετοί συνάδελφοι, ανταποκρίθηκε και η Ελληνική Αστυνομία. Τρεις αστυνομικοί με στολή και άλλοι τέσσερις με πολιτικά (κοινώς ασφαλίτες) ήταν από νωρίς το πρωί έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας στην οδό Σουρμελή.

Αναρωτιόμαστε προς τι αυτή η «κινητοποίηση». Δεν έχει δικαίωμα ένα εργατικό σωματείο να καλέσει τους εργαζόμενους σε μια παράσταση διαμαρτυρίας;

Άραγε, αυτό ήταν εκείνη την ημέρα το μεροκάματο που έκαναν οι 7 αυτοί «δημόσιοι υπάλληλοι»; Υποτίθεται πως η οικονομία περνά δύσκολες στιγμές, πως το δημόσιο κάνει περικοπές… Στις Επιθεωρήσεις Εργασίας δεν υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν, για να βγουν να κάνουν ελέγχους. Το ίδιο συμβαίνει και στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ κλπ. Στην Αστυνομία περισσεύει προσωπικό για να απασχολούνται με τις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις των σωματείων;

Μήπως τελικά έχει μεγάλο δίκιο το σύνθημα που ακούστηκε στις πρόσφατες διαδηλώσεις: Δεν αντέχει άλλο αυτή η κοινωνία, να γίνουν απολύσεις στην αστυνομία!   

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777,6974439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr, 7/07/2010

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΦΚ

Να ανακληθεί  η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της Χαράς Χατζή από τις εκδόσεις Κυριακίδη

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ καταγγέλλει την απόλυση της Χαράς Χατζή η οποία απολύθηκε στις 31 Μαΐου 2010 από τις εκδόσεις ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, γιατί αρνήθηκε να υπογράψει νέα σύμβαση σε άλλη εταιρεία του ίδιου ομίλου χωρίς να υπάρχει όρος που κατοχυρώνει τα δικαιώματά της από την προηγούμενη σύμβαση. Ο υπεύθυνος προσωπικού την ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι εστάλησαν οικειοθελείς αποχωρήσεις στον ΟΑΕΔ χωρίς ενημέρωση και χωρίς υπογραφή των εργαζομένων. Εκείνος παραδέχθηκε ότι προτού υπογραφεί η ηθελημένη αποχώρηση και η νέα σύμβαση, πρέπει οι εργαζόμενοι να υπογράψουν με τον εργοδότη ιδιωτικό συμφωνητικό που να κατοχυρώνει τα δικαιώματά τους, αλλά για οικονομία χρόνου, όπως ανέφερε, στέλνεται πρώτα η νέα σύμβαση.
      Η πράξη αυτή δείχνει τη διάθεση της επιχείρησης να ενεργεί αυθαίρετα. Κάθε υπάλληλος που διαφωνεί βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανότητα της απόλυσής του. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής υπενθυμίζει τη συνθήκη που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι από την υπεύθυνη στο συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον. Εκβιαστική συμπεριφορά που καταπατά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αναγκάζει τον κάθε εργαζόμενο να λειτουργεί υπό καθεστώς συνεχούς πίεσης και άγχους. Καθένας που θα τολμήσει να φέρει αντίρρηση στην εκδότρια, υπερασπιζόμενος το θεμελιώδες δικαίωμά του στον σεβασμό στον εργασιακό χώρο, έρχεται σε σύγκρουση μαζί της. Παρόμοια γεγονότα είχαν συμβεί και το φθινόπωρο και είχαν οδηγήσει σε απόλυση άλλη μία εργαζόμενη.
    Σήμερα που κυβέρνηση, ΔΝΤ και ΕΕ κατεδαφίζουν τα εργατικά δικαιώματα, κάθε απόλυση είναι μάχη για όλους τους εργαζομένους. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι στον εκβιασμό των απολύσεων, για να μην επικρατήσει ο φόβος και η ανασφάλεια που θέλουν να μας επιβάλουν τα αφεντικά. Καλούμε όλους τους εργαζομένους να βάλουν φραγμό σε αυτές τις  συμπεριφορές, που έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα και ζητάμε την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης Χαράς Χατζή από τις εκδόσεις ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ.

Όλοι/ες την Τετάρτη 14 Ιουλίου, 9.30πμ στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας (Σουρμελή 2 και Αχαρνών, πλ.Βάθης).

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ