Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας.

 

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6937547624,

6938204777, 6978613862  

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Αθήνα, 2 του Δεκέμβρη του 2014

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση του στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Ο Ν. Ρωμανός μετά από πανελλήνιες εξετάσεις πέτυχε την εισαγωγή του στην ανώτατη εκπαίδευση. Το συμβούλιο της φυλακής και το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνούνται να του χορηγήσουν τις εκπαιδευτικές άδειες που σύμφωνα με το νόμο δικαιούται. Από τις 10/11 ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Στις 24/11 μεταφέρθηκε με εντολή εισαγγελέα στο νοσοκομείο. Σήμερα δίνει σκληρή μάχη με μοναδικό όπλο την ίδια του τη ζωή.

 Έξι χρόνια πριν ο φίλος του Α. Γρηγορόπουλος άφησε την τελευταία του ανάσα στα χέρια του Νίκου, δολοφονημένος από χέρι αστυνομικού που το όπλισε η ίδια πολιτική η οποία επικρατεί και σήμερα. Κυβέρνηση και Κράτος πιστοί σε ντόπιο και ξένο Κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει άγρια επίθεση σε εργαζομένους και ανέργους. Πλήρως υποταγμένοι στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ και με ομάδες κρούσεις φασιστών θέλουν να συνθλίψουν οποιαδήποτε εστία αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

 Η κυβέρνηση, η δικαστική εξουσία έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη ζωή και την υγεία του Νίκου. Η άρνηση του δικαιώματος στη μόρφωση σε ένα νέο, ενώ είναι στη φυλακή και ενώ έχει όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις αλλά και το κατοχυρωμένο δικαίωμα να το κάνει, αποτελούν εκδικητική πράξη απέναντι στις ιδέες και το φρόνημα του. Ακόμα και τώρα που η μόνη του ασπίδα στον αγώνα του είναι η ίδια του η ζωή, ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο. Πίσω από τη στάση αυτή του Συμβουλίου Φυλακών και των αρμόδιων υπουργείων φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για εφαρμογή «ειδικών συνθηκών κράτησης» και φυλακών «τύπου Γ» για τους κρατούμενους «ειδικής κατηγορίας και εξέχουσας επικινδυνότητας» που τολμούν να αγωνίζονται και μέσα στη φυλακή. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στη συνολική επίθεση κράτους και κεφαλαίου στα δικαιώματα όλων, στη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Εντάσσεται στην άγρια καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, αποτελεί εφαρμογή του δόγματος «μηδενικής ανοχής» με το οποίο αντιμετωπίζονται από το καθεστώς όσοι αντιστέκονται.

Δεν μπορούμε να σταθούμε αμέτοχοι απέναντι σε αυτή τη δολοφονική στάση. Πρέπει να πάρουμε θέση. Απέναντι τους και μαζί με τον μαθητή μας που κάποιοι συνάδελφοί μας κάτω από αντίξοες συνθήκες βοήθησαν, για να πετύχει τον στόχο του. Κόντρα στη κυρίαρχη ιδεολογία που τρομοκρατεί και απονευρώνει. Όχι μόνο για τον Νίκο αλλά για όλους μας.

Υπενθυμίζουμε ότι και ο Ηρακλής Κωστάρης, ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό λάμβανε εκπαιδευτικές άδειες και χωρίς να έχει παραβιάσει κάποιον από τους όρους που του επιβάλλονταν, πλέον έχει στερηθεί αυτό το δικαίωμα. Το δικαίωμα αυτό διεκδίκησε, μέσα από απεργία πείνας από τις 28/10 και για 30 ημέρες. Στον αγώνα του εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας, όπως και στους απεργούς πείνας Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο, Γιάννη Μιχαηλίδη, και Δημήτρη Πολίτη οι οποίοι συμπαραστέκονται στον Νίκο.

Όλοι/ες στην  πορεία αλληλεγγύης σήμερα Τρίτη, 2/12, στις 6 μ.μ. στο Μοναστηράκι

 Πρόσβαση χωρίς περιορισμούς στην εκπαίδευση των κρατουμένων

 Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας.

                                                                                                
                                                                                Το ΔΣ