Όλοι/ες στην πανεργατική 24ωρη απεργία

στις 9 Απρίλη.

Aπεργιακή συγκέντρωση ΣΕΦΚ: Μουσείο-Πολυτεχνείο στις 10.30μμ μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία του εκπαιδευτικού εργατικού κινήματος.

απόφαση της γενικής συνέλευσης της 6ης του Απρίλη

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Εντείνεται η καπιταλιστική αναδιάρθρωση και η άγρια επίθεση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης: μαζικές απολύσεις, γενικευμένη ανεργία, λεηλασία μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και ελεύθερων χώρων, φοροληστεία, κατασχέσεις. Γενικεύεται το δουλεμπόριο των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων, των εργαζομένων στην «κοινωφελή» σκλαβιά και τα voucher, των εργαζομένων «ειδικού σκοπού» χωρίς εργατικά δικαιώματα.

Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και της υποχρεωτικής εφαρμογής τους για όλους τους εργοδότες έδωσε τη δυνατότητα στο κεφάλαιο και την εργοδοσία σε όλους τους κλάδους να επιβάλουν συνθήκη εργασιακού μεσαίωνα. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα: επιβίωση με εξευτελιστικούς όρους εργασίας ή ανεργία, καθώς υποχρεώνονται από την εργοδοσία να αποδεχθούν μισθούς πείνας, χωρίς δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα, επίδομα και αποζημίωση αδείας.

Για τα δημόσια σχολεία η συγκυβέρνηση Νδ-Πασόκ ψήφισε στη βουλή το κανιβαλικό νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο δημόσιο με το οποίο καθορίζει ότι το 15% των υπαλλήλων ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ είναι άχρηστο και υπογράφει τις απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ανακοινώνει την πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων με μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας των 400 ευρώ χωρίς κανένα εργατικό δικαίωμα. Με την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση, Κυβέρνηση, ΕΕ, ΟΟΣΑ επιδιώκουν να προωθήσουν τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα-απόλυση των εκπαιδευτικών, με στόχο τη δουλεία των ελαστικών-ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, τη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την προώθηση του σχολείου της αγοράς, τον εγκλωβισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των μετρήσιμων δεικτών που αυτές επιβάλλουν καθώς και στην κατάρτιση, μαθητεία, φτηνή εργασία για τους μαθητές μας. Το εργατικό εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να μπλοκάρει και να ακυρώσει κάθε απόπειρα εφαρμογής των διαδικασιών της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης.

Για τα ιδιωτικά σχολεία η συγκυβέρνηση Νδ-Πασόκ ψήφισε στη βουλή το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο καταργεί τον ν. 682/1977, που κατακτήθηκε με μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είναι έρμαια στις ορέξεις του σχολάρχη. Οι καταγγελίες σύμβασης δεν θα ελέγχονται, πλέον, από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Βαθμοί, εξετάσεις, μισθολογικές καταστάσεις των εκπαιδευτικών, καταγγελίες σύμβασης δεν θα ελέγχονται πια από κανέναν, παρά μόνο από τον σχολάρχη. Καταργούνται όλες οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αντικαθίστανται από ατομικές.  Με την απειλή της απόλυσης οι εργοδότες θα μπορούν κάθε χρόνο να επιβάλουν νέες συμβάσεις με χειρότερους όρους εργασίας, ενώ ελαχιστοποιείται το ποσό της αποζημίωσης.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας με την υπασφάλιση και το ελεεινό ωρομίσθιο, που ορίζουν, στερούν τη δυνατότητα στους εργαζομένους στα φροντιστήρια ακόμη και το επίδομα ανεργίας, ενώ καθιστούν τη σύνταξη ουτοπία. Οι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε χώρους κανιβαλισμού, καθώς η εργοδοσία θέλει εργαζομένους-σκιές, που δεν θα αναρωτιούνται πώς «χάθηκαν» οι συνάδελφοί τους την επόμενη σχολική χρονιά. Προωθείται η τζάμπα, γα τους εργοδότες, εργασία με «voucher» από προγράμματα σκλαβιάς του ΟΑΕΔ, όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εργοδότες υποτιμούν την εργατική δύναμη, θέλουν να χαθεί η ταξική συνείδηση και οι εργαζόμενοι να αισθάνονται  «συνεργάτες». Να δουλεύουν για 3-7 Ευρώ την ώρα και να είναι πάντα χαρωποί και διαθέσιμοι. Να αισθάνονται «ωφελούμενοι απασχολήσιμοι». Να μη συζητούν με τους συναδέλφους τους. Να μη διεκδικούν. Να μην απεργούν. Να μπαίνουν στις τάξεις και να χλευάζουν στους μαθητές όσους αγωνίζονται και διεκδικούν. Να έχουν πάντα το υποκριτικό χαμόγελο προς τον πελάτη που έχει πάντα δίκιο.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Τον Ιούνη του 2012, το σωματείο χτυπήθηκε από την απόφαση της εργοδοσίας της αλυσίδας φροντιστηρίων «Ένεκα Παιδείας», Α.Μπαντέλης-Π.Πήλιουρας, να προχωρήσει σε lock out των 3 από τα 5  φροντιστήριά της και να ανοίξει διάδοχη επιχείρηση, την «Πυξοίδα», γκρεμίζοντας τη ΣΣΕ. Ακολούθησαν μαζικές απολύσεις συναδέλφων που είχαν παλέψει για την εφαρμογή της ΣΣΕ, με Συνέλευση Εργαζομένων σε συνθήκη εργασίας συμβάσεων ορισμένου χρόνου, αλλά και είχαν πετύχει με μαζική κινητοποίηση την επαναπρόσληψη 10 απολυμένων το 2011.

Τον Σεπτέμβρη του 2012 το σωματείο χτυπήθηκε από το φασιστικό εργοδoτικό καθεστωτικό siteAntisefk-Grosse Luge” που λειτούργησε ως μαύρη λίστα στο διαδίκτυο των συνδικαλιστών του ΣΕΦΚ. Τον Ιούνη του 2013, μετά τις δράσεις του σωματείου το site σταμάτησε να λειτουργεί.

Σήμερα το σωματείο δίνει μάχη ενάντια στην εργοδοσία των φροντιστηρίων «Ανέλιξη», Α.Τσαρπαλής-Γ.Πρέσβης, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων και την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία. Με συγκεντρώσεις έξω και από τα 2 φροντιστήρια της επιχείρησης αλλά και το υπουργείο εργασίας, αφισοκολλήσεις και προκηρύξεις, μαζί με την Επιτροπή Αλληλεγγύης, που αποτελείται από σωματεία, Συνελεύσεις γειτονιάς, εργαζομένους και ανέργους, συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στην απόφαση των εργοδοτών να πετάξουν στο δρόμο τούς συναδέλφους που μπήκαν μπροστά στον αγώνα για την καθολική εφαρμογή της ΣΣΕ, για το δικαίωμα των εργαζομένων στα φροντιστήρια να μπορούν να ζήσουν από το μισθό τους. Οι συνάδελφοι απολύθηκαν, γιατί υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπειά τους, γιατί αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι, υπογράφοντας Ατομικές Συμβάσεις Εργασίας που γκρεμίζουν τη ΣΣΕ. Δεν απεμπολούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία και συνεχίζουν τον αγώνα για την επαναπρόσληψή τους.

Eναντίον των συναδέλφων του κατέθεσε ο Γαβριήλ Λαμπάτος, ο οποίος παραδέχθηκε δημόσια ότι είχε ζητήσει από την εργοδοσία να απολύσει συνάδελφο του που διεκδικούσε να του καταβληθούν τριετίες, ενώ χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις έξω από τα φροντιστήρια, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων «πρωτόγνωρη συνδικαλιστική πρακτική, μπροστά στα μάτια μαθητών και γονέων»... Ο εργοδότης Τσαρπαλής κατέθεσε ότι οι απολυμένοι ήταν πολύ καλοί στο αντικείμενό τους, αλλά έλεγαν μες στην τάξη το σύνθημα: «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι»... Στην προσπάθειά του να νομιμοποιήσει την κατάθεσή του ο Γ. Λαμπάτος δήλωσε ότι είναι μέλος του σωματείου Βύρωνας. Άμεση ήταν η παρέμβαση του σωματείου Βύρωνας, το οποίο με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ τον κάλεσε σε απολογία στη Γενική του Συνέλευση με το ερώτημα της oριστικής διαγραφής. Ο Γ. Λαμπάτος δεν προσήλθε. Με ομόφωνη απόφασή της η Γενική Συνέλευση του Βύρωνα τον διέγραψε.

Εκκρεμούν οι μηνύσεις της οικογενείας Πουσπουρίκα, εργοδοτών των φροντιστηρίων «Εκπαίδευση Θετική-τεχνολογική» στο Μαρούσι, ενάντια στον απολυμένο συνάδελφο Γ.Κ. αλλά και κατά των συνδικαλιστών που εργάζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση που στήριξαν την κινητοποίηση για την επαναπρόσληψή του.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Το καλοκαίρι του 2012, η ΟΕΦΕ και ο ΕΣΙΦΜΕΑ-ΣΕΦΑ έβαλαν ως προϋπόθεση για την ύπαρξη της ΣΣΕ να αποδεχθούμε 8.80 Ευρώ και κατάργηση όλων των θεσμικών κατακτήσεων του κλάδου. Στις 5 Φλεβάρη η OΕΦΕ κοινοποίησε στην ΟΙΕΛΕ τη θέση της ότι το 8,8 είναι ήδη αντικειμενικά ανεφάρμοστο. Είναι ήδη γνωστό ότι χρόνια πάλεψαν για να μην υπάρχουν ΣΣΕ στο χώρο. Tο 1998 υπέγραψαν ΣΣΕ πανελλαδική με την ξεπουλημένη ΠΑΣΚΕ της ΟΙΕΛΕ, με 30% μείωση του ωρομισθίου που προέβλεπε η ΣΣΕ του ν. Αττικής που υπέγραφε ο ΣΕΦΚ και χωρίς θεσμικές κατακτήσεις. Ποινικοποίησαν με συνεχείς διώξεις το ΔΣ του ΣΕΦΚ από το 2000-2006, αλλά ηττήθηκαν. Κατέβηκαν στις διαπραγματεύσεις για τη ΣΣΕ το 2010 κραδαίνοντας ως μόνο συνημμένο το μνημόνιο. Σήμερα, υποκρίνονται ότι θέλουν τη ΣΣΕ –την πανελλαδική και όχι του ν. Αττικής- αλλά δεν μπορούν να υπογράψουν ΣΣΕ με 7 Ευρώ καθαρά, γιατί… θα τους φύγουν τα μέλη!

Είναι προφανές ότι μόνο η αλλαγή των ταξικών συσχετισμών στα φροντιστήρια και μόνο ένας παρατεταμένος απεργιακός αγώνας μπορούν να ανατρέψουν τη συνθήκη και να επιβάλουν την υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων.  Μέχρι τότε, χρειάζεται να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα εργατικά δικαιώματα, να συζητάμε, να οργανωνόμαστε. Να διεκδικούμε να καταβάλλεται ο μισθός μας, τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα, επίδομα, αποζημίωση αδείας. Θυμίζουμε ότι είναι αυτόφωρα αδικήματα η μη καταβολή τους.

Σε αυτήν τη συνθήκη είναι βέβαιο ότι πολλοί από μας θα μένους άνεργοι, ενώ νέοι απόφοιτοι καθηγητικών σχολών δεν θα μπορούν να βρουν δουλειά παρά μόνο με συνθήκη «σκλαβιάς» voucher. Θεωρούμε λοιπόν ότι χρειάζεται να συζητήσουμε για τη δημιουργία θεματικής επιτροπής ανέργων και εργαζομένων στα «voucher», στα πλαίσια του σωματείου. Η πλήρης συνδικαλιστική κάλυψη των ανέργων πρέπει να είναι προτεραιότητα του ΣΕΦΚ.

Επίσης καλούμε τους συναδέλφους να οργανώσουμε εκδήλωση στις καθηγητικές σχολές.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Κυβέρνηση και οι ιμπεριαλιστές ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, κεφάλαιο και εργοδοσία, υποτιμούν την εργατική μας δύναμη, μάς θέλουν σκλάβους. Θέλουν μια κοινωνία σε κατάθλιψη, καθηλωμένη μπροστά στην τηλεόραση. Τρομοκρατημένη από τους μηχανισμούς προπαγάνδας και την άγρια καταστολή.

Χρόνια τώρα εκτρέφεται ο εκφασισμός της κοινωνίας. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, έχουν υπογράψει τη συνθήκη Δουβλίνο 2 που υποχρεώνει την Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών που έρχονται από τις ερημωμένες πόλεις που βομβαρδίζονται από τις ιμπεριαλιστικές βόμβες του ΝΑΤΟ. Η «υπόθεση Μπαλτάκου» δεν προκαλεί έκπληξη σε όλους/ες εμάς που καταγγέλλουμε ότι με τις πλάτες του καθεστώτος, χρόνια τώρα, οι ναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής δολοφονούν μετανάστες, επιβάλλουν τον τρόμο στις γειτονιές, όπου δεν υπάρχουν Συνελεύσεις Αντίστασης και Αλληλεγγύης. Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβρη του 2013 προχώρησαν σε μαζική δολοφονική επίθεση κατά συνδικαλιστών του σωματείου μετάλλου, μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, επιδιώκοντας με τον τρόμο να επιβάλουν νέο εργοδοτικό σωματείο στο Πέραμα, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Στις 18 Σεπτέμβρη, δολοφόνησαν τον αντιφασίστα αγωνιστή Παύλο Φύσσα. Μετά τη σύλληψη του μισθοφόρου δολοφόνου Ρουπακιά, μεθοδεύεται σχέδιο του καθεστώτος να επιβάλει μια νέα «μεταπολίτευση». Επιχειρείται να επιβληθεί «νόμος και τάξη»: όποιος δεν έχει εκλογικές αυταπάτες για συνδιαχείριση της κρίσης του Κεφαλαίου και παλεύει στα κινήματα και στον δρόμο επιχειρείται να τεθεί εκτός νόμου από την κυβέρνηση που μέχρι χτες ήταν έτοιμη να συγκυβερνήσει με μια «πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή». Το καθεστώς ποινικοποιεί τη στοιχειώδη αυτοάμυνα του κινήματος, ταυτίζοντας τους φασίστες με όσους αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, χαρακτηρίζοντας όλους "παραστρατιωτικές ομάδες" και τη δράση μας έγκλημα…

Απόδειξη όλων αυτών αποτελεί το ιδιώνυμο του 187Α, με την ποινικοποίηση του φρονήματος και την εγκληματοποίηση των αντικαθεστωτικών ιδεών, αλλά και η δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση των κατοίκων της Χαλκιδικής και η προφυλάκιση 4 αγωνιστών με κατασκευασμένες κατηγορίες. Διώκεται ως έγκλημα ο αγώνας για τη γη και την ελευθερία, ενάντια στη λεηλασία της ζωής, την καταστροφή και την ερημοποίηση που θα επιφέρει η El Dorado Gold. 4 προφυλακισμένοι, άλλοι 25 αγωνιστές υπό δίωξη, εκατοντάδες Ματ- Εκαμ-ασφαλίτες έχουν επιβάλει στην περιοχή καθεστώς «έκτακτης ανάγκης».

  

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Σήμερα, στη Γενική Συνέλευση συζητάμε την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρο εργασίας, ακούμε, αναζητάμε μαζί το μονοπάτι για την ανατροπή αυτής της συνθήκης.

Είναι σαφές σε όλες/ους ότι η κυριαρχία του καθεστωτικού συνδικαλισμού, που συνεχίζει να ξεπουλάει και να νομιμοποιεί τη λεηλασία της ζωής μας, η απαξίωση του συνδικαλισμού, αλλά και η κατάργηση των ΣΣΕ οδηγεί μέρος των εργαζομένων να αποδεχθούν την προπαγάνδα των ΜΜΕξαπάτησης ότι τα σωματεία δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Η σημασία της ύπαρξης των οργανώσεων της εργατικής τάξης, των σωματείων που δεν ελέγχονται από τον καθεστωτικό συνδικαλισμό και την εργοδοσία, ιδιαίτερα σήμερα είναι τεράστια. Αποτελούν τον χώρο συνάντησης των εργαζομένων και των ανέργων. Χρειάζεται να συνδεθούν με τις Συνελεύσεις γειτονιάς και να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις (εκδηλώσεις-συζητήσεις, συλλογικές κουζίνες, χαριστικά ανταλλακτικά παζάρια, προπαγάνδιση της κουλτούρας ότι τη μέρα της απεργίας δεν ψωνίζουμε, απεργιακές συγκεντρώσεις και αποκλεισμούς).

Δεν έχουμε έρθει για να κατεβάσουμε τη «γραμμή». Έχουμε έρθει για να ακούσουμε την αγωνία των συναδέλφων. Χρειάζεται διεξοδική συζήτηση, που δεν εξαντλείται σε μια ΓΣ, αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί τις Πέμπτες το πρωί στο ανοιχτό ΔΣ, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε συνάντηση εργαζομένων και ανέργων.

Καλέσαμε σε αυτήν τη συνέλευση να είναι εργαζόμενοι και απολυμένοι από όλη την ιδιωτική εκπαίδευση. Θέλουμε να ακουστεί η αγωνία όλων, ώστε να υπάρξει κοινή απάντηση. Ο ΣΕΦΚ δεν υπήρξε ποτέ συντεχνία, γιατί είναι αντισυστημικό ακηδεμόνευτο σωματείο. Ο αγώνας είναι λοιπόν ταξικός. Άρα δεν μας ενδιαφέρει η ατομικότητα – ακόμη και όταν αυτή φαντασιώνεται ότι είναι εξεγερμένη. Θέλουμε να παλέψουμε με όλον τον κλάδο, με όλη την τάξη. Με αυτήν την έννοια, σας καλούμε να συζητήσουμε για την ενεργοποίηση της Κλαδικής Επιτροπής Αγώνα και Αλληλεγγύης των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών. Οι εξελίξεις στα φροντιστήρια, η κατάργηση και των τελευταίων κατακτήσεων των καθηγητών στα ιδιωτικά σχολεία, η ασυδοσία στα ΙΕΚ (βλ. υπόθεση του συναδέλφου Γ. Γ. Intergraphics) καθιστούν αναγκαία μια Συνέλευση αγώνα που θα αποτελείται από όσους συμμετέχουν σε αυτή, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που αποφασίζουν να συζητήσουν, να αποφασίσουν και να δράσουν συλλογικά συντροφικά αλληλέγγυα.

 Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Την Κυριακή 13 Απρίλη θα δοθεί μια σημαντική μάχη ενάντια στη λεηλασία των εργατικών δικαιωμάτων και τον κοινωνικό εκφασισμό. Επιχειρούν να παρουσιάσουν σαν πανηγύρι τον καταναλωτισμό. Θέλουν να μετατρέψουν την κοινωνία σε υπηκόους των Μall kai των s.m. οι οποίοι τα Σαββατοκύριακα θα αναζητούν προσφορές στη λεηλατημένη ζωή τους. Επιχειρούν να συρρικνώσουν τις ημέρες εργασίας στο εμπόριο σε 3.

Γι’ αυτό αρνούμαστε να καταναλώσουμε την Κυριακή, στηρίζουμε το  απεργιακό                                                                                              μπλοκάρισμα της αγοράς. Ο ΣΕΦΚ συμμετέχει στο Συντονιστικό δράσης και πρέπει να δώσει όλες του τις δυνάμεις στο μπλοκάρισμα της αγοράς, στην αντίσταση στην προσπάθεια των μηχανισμών εξαπάτησης να επιβάλουν σαν πανηγύρι την κανιβαλική καταναλωτική εξαθλίωση. Κανείς εργαζόμενος στα φροντιστήρια να μην ψωνίσει την Κυριακή, κανείς μαθητής μας στα Μall της αλλοτρίωσης…

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Βάζουμε ξανά τις βάσεις του αγώνα από τα κάτω. Για να συνεχίσει ο ΣΕΦΚ να είναι σωματείο της ταξικής πάλης, της αλληλεγγύης σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε εργατικό και κοινωνικό αγώνα. Χρειάζεται να συμμετέχουμε όλες/οι στον αγώνα, να μην αναθέσουμε σε άλλους να μας σώσουν. Να συζητήσουμε, να επικοινωνήσουμε, να οργανώσουμε τον καθημερινό αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Να αντισταθούμε στον κανιβαλισμό, να μην αποδεχθούμε την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν. Δεν είμαστε συνεργάτες με τα αφεντικά ούτε μια οικογένεια, αλλά και δεν έχουμε πελατειακές σχέσεις μαζί τους. Δεν υποτασσόμαστε στη διαπλοκή και τη διαφθορά των «τοπικών κοινωνιών» που κάνουν πλάτες στα αφεντικά στο όνομα της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας. Δεν αποδεχόμαστε τον ρόλο που μας δίνουν, δεν είμαστε αναλώσιμοι προπονητές αλόγων στον ιππόδρομο των εξετάσεων, λάτρεις του φορμαλισμού και της τυποποίησης.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Μη μένεις μόνος. Μην αφήσεις τα αφεντικά να σε ξεζουμίσουν και να σε πετάξουν στον δρόμο.  Μην έχεις καμία αυταπάτη πως αφεντικά και εργαζόμενοι σαν μια οικογένεια θα ξεπεράσουμε την κρίση. Είμαστε εργαζόμενοι είναι αφεντικά. Τάξη εναντίον τάξης. Αυτοί έχουν τη «νομιμότητα» και τις πλάτες του καθεστώτος. Εμείς έχουμε την αλληλεγγύη και την ταξική ενότητα. Γι’ αυτό το μάθημα αρχίζει από Άλφα: Αξιοπρέπεια - Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Αυτοοργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς.

 

 

Η Γενική Συνέλευση της 6ης του Απρίλη αποφασίζει:

 

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη. Aπεργιακή συγκέντρωση ΣΕΦΚ: Μουσείο-Πολυτεχνείο στις 10.30μμ μαζί με  πρωτοβάθμια σωματεία του εκπαιδευτικού εργατικού κινήματος.

 

Απεργιακή συγκέντρωση στο φροντιστήριο «Ανέλιξη» στις 9 Απρίλη στην Ηλιούπολη Γράμμου 24 (Προσυγκέντρωση 5.00μμ πλατεία Ανεξαρτησίας, Λεωφόρος Δημοκρατίας, λεωφ. 206 από metro Δάφνης).

 

Την Πέμπτη 10 Απρίλη εκδικάζεται η υπόθεση των απολυμένων συναδέλφων από τα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας» στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Καλούμε τους/τις συναδέλφους να είναι εκεί.

 

Την Παρασκευή 11 Απρίλη συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στην άφιξη της εκπροσώπου του γερμανικού ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου Μέρκελ.

 

Κυριακή 13 Απρίλη: Ποτέ δουλειά την Κυριακή. Ενάντια στη λεηλασία των εργατικών δικαιωμάτων και τον κοινωνικό εκφασισμό,  αρνούμαστε να καταναλώσουμε την Κυριακή, στηρίζουμε το  απεργιακό μπλοκάρισμα της αγοράς, αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια των μηχανισμών εξαπάτησης να επιβάλουν σαν πανηγύρι την κανιβαλική καταναλωτική εξαθλίωση. Κανείς εργαζόμενος στα φροντιστήρια να μην ψωνίσει την Κυριακή, κανείς μαθητής μας στα Μall της αλλοτρίωσης

 

Δημιουργούμε θεματική επιτροπή ανέργων και εργαζομένων στα voucher.

 

Προωθούμε την ανάπτυξη της οργάνωσης του κλαδικού αγώνα όλων των εργαζομένων και των ανέργων της ιδιωτικής εκπαίδευσης.