Aλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 12ης Φλεβάρη

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6937547624, 6977652768, 6938204777

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

1/4/2012

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) καταγγέλλει και καταδικάζει τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση των 4 διαδηλωτών της 12ης Φλεβάρη στο πλαίσιο της κατασταλτικής εκστρατείας που ολοένα κι εντείνεται ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα που αμφισβητεί έμπρακτα το ολοκληρωτικό καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» και προσπαθεί να ανατρέψει την ολοένα οξυνόμενη επίθεση από το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του, την κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ_ΝΔ-ΛΑΟΣ), το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ.

Την Κυριακή 12 Φλεβάρη, όταν ψηφιζόταν το «Μνημόνιο 2», πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, σε συνέχεια της διήμερης γενικής απεργίας, μια μεγαλειώδης και μαχητική διαδήλωση στην οποία οι κατασταλτικοί μηχανισμοί επιτέθηκαν με τόνους χημικά και ξύλο, για να την διαλύσουν, εκκενώνοντας το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους. Ωστόσο, οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν και προάσπισαν μαχητικά και αποφασιστικά το δικαίωμά τους στη διαμαρτυρία. Έγιναν 170 προσαγωγές και 80 συλλήψεις. Από αυτούς, 4 συλληφθέντες βρίσκονται μέχρι και σήμερα προφυλακισμένοι χωρίς στοιχεία, αλλά για παραδειγματισμό, για 2 μήνες στα μπουντρούμια της ΓΑΔΑ. Τρεις μέρες μετά τη σύλληψή τους, την ώρα που τους είχαν οδηγήσει στον ανακριτή, τους προστέθηκαν και νέες κακουργηματικές κατηγορίες, ενώ το υπουργείο καταστολής  δημοσίευε τις φωτογραφίες τους στην ιστοσελίδα της απευθύνοντας «κάλεσμα προς τους πολίτες» να δώσουν πληροφορίες… προδικάζοντας την ενοχή τους και επιβάλλοντας την προφυλάκισή τους.

Είναι εμφανές ότι ο καθένας θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση τους. Και μόνο το ότι επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα και όχι της παραίτησης και της μοιρολατρίας αποτελεί γι’ αυτούς «τεκμήριο ενοχής». Πόσο μάλλον όταν επιμένουμε να μένουμε στο δρόμο, προασπιζόμενοι το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε για τα δίκια μας, κόντρα στους μηχανισμούς προπαγάνδας των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης να μας κλείσουν στο σπίτι. Και δεν είναι λίγες οι φορές που και το μπλοκ του σωματείου μας έχει βρεθεί αντιμέτωπο με τις δυνάμεις καταστολής. Έτσι, πέρα από τους κοινούς μας αγώνες, και το ίδιο το βίωμα πολλών συναδέλφων σε τέτοιες καταστάσεις μάς φέρνει δίπλα σε όποιον/α διώκεται από τους μηχανισμούς καταστολής και ενάντια στη βαρβαρότητά τους. Έτσι κάθε δίωξη σε διαδηλωτή, κάθε προφυλάκιση, αποτελεί υπόθεση όλου του σώματος της διαδήλωσης, όλου του κινήματος. Και είναι χρέος μας, να σταθούμε αλληλέγγυοι έμπρακτα, κάνοντας ό,τι περνά από τα χέρια μας, για να παύσει κάθε δίωξη, να απελευθερωθούν οι προφυλακισμένοι διαδηλωτές.

Άμεση απελευθέρωση -  Να σταματήσει κάθε δίωξη των 4 διαδηλωτών της 12ης Φλεβάρη

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Συλλογική Αντίσταση και Αλληλεγγύη στους χώρους δουλειάς, σε κάθε γειτονιά

   

      Ο  Πρόεδρος          Ο Γενικός Γραμματέας                                                                  Διονύσης Αμπάτης         Πέτρος Μαραφής